A szomszéd néni már idegesítő, ahogy idejár hozzánk. Megállítaná bezárt kapuajtó vagy képes lenne a kaput is kinyitni, hogy bejöjjön?
Kevésbé drasztikus megoldásként javasolnám a következőt.
Mikor kopogtat, kinyitod az ablakot, közel hajolsz arcához (5-10 centire), és teljesen kifejezéstelen tekintettel, monoton hangon a következőt mondod neki: "Mindennap egy alma, az orvost távol tartja."
Majd lassan hátrébbhajolsz, és becsukod az ablakot.
Ha ezután megint kopogtat, ugyanez, ablak kinyit, 5-10 centire az arcához hajolsz, kifejezéstelen arc, monoton hang, és a következőt mondod: "Isten szeme mindent lát, el ne lopd a léniát!" Majd lassan hátrébbhajolsz, és becsukod az ablakot.
Lényeg, hogy nézz ki a netről pár ilyen félelmetesnek hangzó mondást, és mondj neki ezek közül egyet, majd csukd be az ablakot.
jajjmár...:)
Valaki kérdezte a beszélgetést vele. Mit mondjak? Mert az ablakom az a hab a tortán, de a vasárnap délutáni pihizéskor való vendégeskedése órákon át. Amikor tudja, hogy pihentek és miatta keltek fel, akkor is itt marad órákig? Most hogy küldj el valakit, ha amúgy nem bánt, nem szól be? Hátunk mögött lehet.. Néni, ne jöjjön vasárnap vagy reggel 8 előtt, mert délutános műszak után az ember nem kell fel 7-kor?
"Néni, ne jöjjön vasárnap vagy reggel 8 előtt, mert délutános műszak után az ember nem kell fel 7-kor?" Na például pontosan így. Szép szóval el lehet magyarázni neki, hogy elnézést kértek, de legyen szíves csengetni, és ha nem nyit ajtót senki menjen haza. Ennyi
Van egy ismerősünk aki annak idején hasonlóan tolta. A faluban senki nem szerette, mindenki elfordult tőle anyámat kivéve. A nő puszi pajtásának gondolja anyámat a mai napig, mert ő az egyetlen aki meghallgatja. Régen mikor odaköltöztünk és összehaverkodtak, a nő randomra csak besétált a kapun és az ajtón, majd kényelembe helyezte magát, és anyám csak azt vette észre hogy se szó, se beszéd ott trónol a konyhában. Odáig fajult a dolog, hogy akkor is simán átpofátlankodott amikor anyámnak vendégei voltak. Párszor lett neki szólva, sokadszorra eldurrant anyám agya, és elzavarta. Azt követően hónapokig nem jött.
Aztán valamiért újrakezde, de akkor már megkérdezte, hogy jöhet e. Viszont a kapun és a bejárati ajtón ugyanúgy kérdés nélkül besétált. Szereztem egy kutyát magamnak, kaukázusit, ez megoldotta ezt a problémát is ;)
Ma már meghívásra jön, egyedüli baj csak az, hogy nem tudja mikor elég. Ha délután 3-kor beállít képes éjfélig nálunk dekkolni...
szoktunk rá utalni. Pl., hogy aludtunk még...de jön legközelebb is. Totál nem érzi át, bele se gondol. Meg milyen megszabni, mikor jöjjön? Mondtam már anyának, mikor pont megláttuk ablakból, hogy ne nyissa, de beengedte, hátha meghallotta tévét nyitott ablaknál, meg úgyis tudja...De ha nem nyílna a kapuajtó, talán tényleg venné a lapot, mármint nem nyitná ki kaput vagy mászna kerítést.
A te nénid durvább...nekem ezt a saját nagynéném tolja, jön valaki hozzánk, ez meg szalad be, ha lát autót a ház előtt. Amikor poénból megjegyeztem, ő se jött egy ideig.
Aztán ezzel elmennek a pletykaközpontba, a boltba és én vagyok a gonosz mindenkinek.
óóóó, néni összebarátkozik a csúnya vérebbel is, visz neki kaját...
Bocs, én nem tudok segíteni, de nem állom meg, hogy közöljem, szuperek vagytok :D
A néni pedig egy szupernéni, úgy látszik, nincs gyenge pontja...
Én tuti beszólnék neki, ha megsértődik, legalább nem jön. Szeretem, ha békén lehetek a saját házamban, ez nekem alap.
Nagymamám hasonló korú, sajnos ebben a korban mar nem értik meg hogy zavarnak vagy másnak is lenne dolga. A szep szóból nem értenek mer csak csináljak amit ok jónak látnak. Gondolom szegény csak társaságot keres de mar nem érti hogy nem kellene ilyen módon jönni.
Zard be az ajtót vagy huny szemet felette. Idős mar.
Kutyára visszatérve: Nem mindegy fajta ;)
Az enyém tőből leharapná az idegen kezet amelyik etetni próbálja :D (kapun belül természetesen, kívül kezes bárány, de ott meg én nem engedem, hogy elfogadja)
Az én nagyim is hasonló korú, mégse járkál át akárkihez. Még a szomszédba se menyéhez mosatni, ha neki épp rossz a gépe...
Túl jóban tényleg nem kell lenni senkivel...gyerekeit ugráltatná inkább.
Már összerándul a gyomrom, ha kopog valaki, ez durva. Utoljára ilyen akkor volt, mikor tartozásaink voltak közműveknek válság idején...
Igazából azt se tudom, hogy nyugodhatnék meg miatta..tőle...ettől
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!