Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A tudósok nagy része miért...

A tudósok nagy része miért ilyen beképzelt?

Figyelt kérdés

Olyan elméleteket kezelnek kész tényként melyeknek az alapjára sincs még semmilyen bizonyíték.

Úgy beszélnek mintha már régen ismernk az egész világegyetem teljes működését.

Azt hiszik magukról megérthetik az egész univerzum minden titkát néhány éven belül.

Többször láttam olyan dokumentumfilmeket ahol mondanak egy halvány feltételezést és az egész teóriájukat erre magyarázkódva kezdik felépíteni.

Például az ősrobbanás sem biztos (nem azt mondom, hogy nem lehet igaz) de miért kell egyből olyan dogmaként kezelni, mint például Newton tehetetlenségi törvényét...

Olyan távoli helyekről dolgokról ahol még soha az életben ember se és készüléke sem járt úgy beszélnek mintha a tenyerükről tennék ugyanezt.

Olyan dolgokat magyaráznak teljesen bizosan amit simán meg lehet kérdőjelezni.

(tipikusan olyan mint amikor a 19. sz. végén azt mondták az emberek: "a fizika elérte végső formáját, tovább nem bir fejlődni, és pont." Erre néhány megmaradt kérdésből több tízezer kérdés jött létre és több tucat új tudományága a fizikának mint pl. a kvantumfizika)

Tehát, hogy lehet, hogy egy ilyen kis homokszemnyi bolygó emberei ennyire beképzeltek legyenek?

2015. szept. 13. 15:39
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Egyrészt szerintem a tudóssághoz ez kell is. Ha valaki nem hiszi, hogy amit csinál, az megváltja a világot, akkor bele se kezdjen.

A másik, hogy biztos tök jó dokumentumfilmeket nézel, de gondolom, egy 2 órás filmben nem fogják részletezni az összes érvet és mindent, amit 10 évig tanítanak az egyetemen.

2016. jún. 15. 12:16
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

"Vannak problémák. Akik ezeket megoldják valami különleges módon, azok a zsenik. Akik találnak egy nem problémát amihez ráadásul egyáltalán nem értenek, és kitalálják hogy ott igenis van egy probléma és az egyetlen lehetséges megoldás a mágia (lényegében), na azok nem zsenik.

Az "alternatív" tudományos oldalon (kreósok, homeopaták, örökmozgósok, stb.) nem oldanak meg problémákat, hanem korábbi jól működő megoldásokba próbálnak belekötni. Persze nem csak sikertelenül, hanem általában magukat nevetségessé téve, mivel azt sem tudják miről van szó.

Ennek semmi köze ahhoz amit mondjuk Newton csinált. Newton értett a témához amihez hozzászólt, és ami a legfontosabb, ténylegesen működő eredményekkel szolgált létező problémákra. Ezt ne hasonlítsuk már a mai tudománytagadó gittegyletekhez. Nevetséges."

Megalike! Jó pár évefentvagyok már ezen az oldalon, eddig ez a legjobb válasz amit itt olvastam! Kiváló!

2017. okt. 1. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!