Hosszú, szenvedésekkel teli élet vagy rövid, kényelmes élet?
Ki a fenét érdekel a hosszan tartó élet ??
Félsz a haláltól és halogatni akarod olyan áron hogy inkább szar legyen de hosszú ?
A kettőnek amugy sincs köze egymáshoz, nem lesz valakinek attól hosszú élete mert szar.
Az öngyilkosságon kívül pedig nem te határozod meg hogy mikor fogsz meghalni.
Homokszemként a sivatagban az ember azt hiszi hogy majd mindent meghatároz, befolyásol meg bele szól.
Ebben a hitben ringathatja magát az ember de ha isten magához szólít akkor game over és már úton is vagy.
"Arra vagyok kíváncsi, hogy mi a fontosabb, azt hogy élvezzük az életet, vagy hogy sokáig tartson?"
Nekem mindegy, hogy meddig élek, döntsön róla Isten. Ő tudja, mi a legjobb nekem. Nem kell feltétlenül, hogy sokáig tartson, de legyenek benne jó dolgok, pl. barátok, vagy, hogy a munkámat jól végezzem. Nekem nem kell, hogy hiper-szuper fizetésem legyen, nem szeretnék gazdag lenni, mert az unalmas lenne. Az a lényeg, hogy olyan munkám legyen, amiben jó vagyok, ami mások hasznára van, és, amit szeretek.
"Hosszú, szenvedésekkel teli élet vagy rövid, kényelmes élet?"
Biztos unalmas lehet, ha nem kell semmiért megdolgozni, és semmilyen szenvedés nem érne. Mivel, ahogy mondtam, nekem mindegy, hogy meddig élek, talán az elsőt választanám. De az attól is függ, milyen szenvedésről van szó. Például, az általad említett fizikai munka kifárasztana, nem bírnám hosszú távon. De, ha lelki szenvedésről lenne szó, abba is lehet, beleőrülnék, nem bírnám elviselni. A fizikai szenvedéstől, fájdalmaktól viszont nem félek. (Meg sokszor a jó dolgok fájdalommal járnak együtt, például állítólag a szülés sem valami jó móka, de mégis boldogság lehet a saját gyerekünket a kezünkben tartani. Ha nem ismernénk a szenvedést, akkor azzal együtt a világ legjobb dolgairól is lemaradnánk.)
Hosszú és hasznos,értelmes élet.Ha szenvedések árán,akkor szenvedések árán.
Egyébként a 150 év kissé irreális,a 60 pedig nem szélsőségesen kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!