Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az élet rövid, de ha már nem...

Az élet rövid, de ha már nem vagy gyermek sose lehetsz olyan boldog?

Figyelt kérdés

Mindenki életében vannak kisebb nagyobb örömök, de amíg gyerekkorunkban minden apróságnak örültünk, ahogy múlik az idő már csak pár dolog okoz boldogságot (átmenetileg), és ha abból is sokat kapunk belőle megcsömörlünk. Legalábbis én így érzem.

Huszon éves fejjel már csak azt látom, hogy pénzt kell csinálni, hétvégente meg néhány rövidebb időszakban feltöltődni/kikapcsolódni, aztán vissza a szürke hétköznapokba.

2014. dec. 8. 23:41
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Mintha az egész élet csak arról szólna, légy hasznos a társadalomnak, tanulj, dolgozz, keress párt, csinálj utódot, gondoskodj az utódod felneveléséről aztán meghalhatsz.
2014. dec. 8. 23:46
 2/16 Firedoom ***** válasza:
91%

A felnottek celjanak ennek kellene lenni:

Megmutatni a gyerekeknek, hogy jo felnottnek/idosnek lenni. Azt, hogy az elet nem er veget az iskola utan. Mosolyogni kell es oromot adni, ez egy felnott feladata.

A napok is csak annyira szurkek amennyire azza teszed. Egyszer elesz ne csak a penzert loholj hanem a boldogsagert is.

2014. dec. 9. 00:11
 3/16 A kérdező kommentje:

Az egész olyan, mint egy természet által a fejünkbe megírt program, te is csak ezt sulykolod. Minden állat célja az utódnemzés, fajfenntartás, mi sem vagyunk különbek.

Érdekes módon a gyermekek, a buták és a bolondok (már elnézést a szóhasználatért) a legboldogabbak. Szerintem nem véletlen, az ő fejükben nincs olyan élesen az előre megírt program.

2014. dec. 9. 00:24
 4/16 A kérdező kommentje:
Nem loholok a pénzért, régen loholtam, de rájöttem baromság. Sok pénz boldogabbá teszi az életet, de sok harmadik világbeli nélkülöző is élhet olyan boldogan mint a dúsgazdagok, ha más az életszemléletük.
2014. dec. 9. 00:26
 5/16 anonim ***** válasza:

Azt,hogy miképpen éled át a felnőtt kort csakis rajtad múlik. A feleségem 42 éves. Már nem mondható gyereknek, tinédzsernek, talán fiatalnak sem. De azt imádom benne, hogy a kora ellenére még mindig bőven van benne a gyermeki vidámság, a tinédzserkori öröm, és a fiatalkori naivitás- Imádom mindig valami aprósággal meglepni, mert még ma is mindennek úgy tud örülni mint egy gyermek. Boldog, mert tud örülni az élet apró dolgainak is. A pénzhajtás az egy rossz szokás, és ezáltal nem veszik észre sokan a sok szépet ami ingyen is bárki bármikor megkaphatna. Nem csak gyerekként lehet boldog az ember. Én is boldog vagyok ahogy a feleségem is az.

35/F

2014. dec. 9. 00:35
 6/16 A kérdező kommentje:
Az jó ha így érzitek, de biztos vagy benne, hogy majd minden napotok boldog vagy csak a szép pillanatokba kapaszkodva azt akarod hinni?
2014. dec. 9. 00:44
 7/16 anonim ***** válasza:
Tiniként én is attól rettegtem, hogy amint felnőtt leszek vége mindennek, csak a család, gyerek, munka, házimunka lesz nekem... de szerencsére én alakítom az életem, és bizony annyira féltem ezektől, hogy felnőtt létemre sem lett családom, nincs gyerekem, nem végzek házimunkát ha nem akarok, nem dolgozok, csak vagyok itthon és boldog vagyok. Azt csinálom amit akarok... bárki megteheti. Nem kell a szabvány szerint élni, nem kötelező.
2014. dec. 9. 01:06
 8/16 A kérdező kommentje:
Én is a hobbimból élek, szinte azt csinálok amit akarok, de már a hobbijaim, a szenvedélyeim, az utazás, a szex, a bulizás már nem okoz olyan örömet mint régen. Persze még mindig jó, de nem olyan mint régen, a soktól meg kissé megcsömörlök és nem élvezem igazán.
2014. dec. 9. 01:14
 9/16 anonim ***** válasza:
Én pl. direkt nem is akarok gyereket, családot. A munkám imádom, szeretek utazni, színházba járni... Szabadon alakítani az életem, kötöttségek nélkül. (A munkában persze van kötöttség, de amennyire lehet, ott is igyekszem rugalmasan beosztani a saját időmet. Pl. több, mint fél órája az irodában vagyok, viszont délután moziba megyek.)
2014. dec. 9. 06:10
 10/16 anonim ***** válasza:
Én felnőttként sokkal jobban érzem magam, mint gyerekként. Ez hozzáállás kérdése.
2014. dec. 9. 07:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!