Az élet rövid, de ha már nem vagy gyermek sose lehetsz olyan boldog?
Mindenki életében vannak kisebb nagyobb örömök, de amíg gyerekkorunkban minden apróságnak örültünk, ahogy múlik az idő már csak pár dolog okoz boldogságot (átmenetileg), és ha abból is sokat kapunk belőle megcsömörlünk. Legalábbis én így érzem.
Huszon éves fejjel már csak azt látom, hogy pénzt kell csinálni, hétvégente meg néhány rövidebb időszakban feltöltődni/kikapcsolódni, aztán vissza a szürke hétköznapokba.
"Ez hozzáállás kérdése."
Ha üres a hűtő és ott hever az asztalon 5-6 befizetetlen csekk akkor elég nehéz úgy hozzáállni a dolgokhoz, hogy az ember boldognak érezze magát. Ha a létfenntartásért küzd akkor nincs választási lehetőség. Ha megvan az anyagi biztonság utána lehet "hozzáállni a dolgokhoz" de sajnos ez nem mindenkinek adatik meg :S
Szerinted a gyerekkor minden egyes napja boldog volt? Én boldogabb vagyok felnőttként mint gyerekként, és igenis az ember tud boldog lenni ha tesz érte.
Ha valaki mindenben csak a hibát keresi, mindenre csak az a válasz, hogy
"de hiába vagy boldog felnőttként, nem biztos, hogy évekkel később is az leszel" Már eleve hülyeség ezen rágódni. Ne azzal foglalkozz, hogy mi lesz évekkel később hanem azzal, hogy mi van most. Ne a múlttal foglalkozz. A múltat megváltoztatni nem lehet. Ne a jövővel foglalkozz. A jövőt még alakíthatod, és rajtad áll milyen lesz. A jelenben élsz, ezért úgy alakítsd, hogy boldog lehess. Tényleg minden hozzáállás kérdése.
A legboldogabb éveim akkor voltak, mikor a gyerekemet nevelve végigéltem újra a gyerekkort. Sokkal jobb volt, mint a sajátom. Sosem elég a játékból meg a zenéből még most sem. A család hozhatja meg a boldogságot. Bajban is egymást tudjuk segíteni, ám egyedül nehéz meglenni.
Keresd meg az igazit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!