Nincs valami oldal, ami megtanít, hogy írjak hivatalosan levelet, és hasonlókat, és ilyen "alap" kérdésekre milyen formában illik válaszolni?
Nem kell bő lére ereszteni a hivatalos és félhivatalos leveleket. Egyszerű, sallangmentes, de udvarias szöveg kell.
"Tisztelt...!
Megkaptam levelüket a megbeszéléssel kapcsolatban. Ezúton jelezném, hogy számomra a péntek délelőtt megfelelő, akkor felkeresem önöket.
Üdvözlettel: XY"
Ennyi.
Semmi extra. A hivatalos levélben legyen benne precízen, miről és miért van szó, de se több, se kevesebb. Ilyet azonban mostanában már csak akkor írnak ha azt akarják, legyen írásos nyoma. Ha csak találkozni kell, akkor azt telefonon vagy mailben egyeztesd le, egyszerűbb.
Egyébként valóban annyi a válasz, hogy
Tisztelt XY!
Megkaptam a megkeresésüket, 2015. július 31-én pénteken x és y óra között tudnám személyesen felkeresni önöket. Ha nem felel meg az időpont, kérem, értesítsenek a következő telefonszámon:
06-xx-xxx-xxxx.
Üdvözlettel:
Becses Neved
Az Ön/Önöket direkt nem írom nagybetűvel, nekem nagyon alázatos. Nem hiba kicsivel írni, a levélíró dönti el, mennyire akar alászolgája lenni.
Első voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!