Mi a véleményed a klónozásról? Szerinted hasznos és etikus? Miért?
Az hogy feláldozhatóbbak mint a "rendes" emberek vitatható, ugyanis a klónok is ugyanolyan emberek lennének mint mi.
Egyébként én az állatok klónozását tudományos célokból támogatom.
A klón is pont ugyanúgy ember, miért lenne alsóbbrendű?
Amúgy a klónozás helyett bizonyos szintig a "tervezhető gyereket" támogatnám, na nem olyan szinten hogy kék vagy zöld szeme legyen, de mondjuk előre kiszűrhetőek lennének genetikai elváltozások, betegségek, magasság, testalkat, izomzat milyensége megszabható lenne.
Mondjuk a klónozás maga sem olyan dolog, hogy megnyomok egy gombot és kimászik a gépből egy pont ugyanolyan ember mint én vagyok. A klónnak is nevelkednie kell, megszületnie, gyakorlatilag nem is ugyanaz az ember lesz, csak testi adottságaiban, a többit nagyban meghatározza a neveltetése, külső behatások.
Hasonlóak lennének mint az ikrek, kívülről egyformák, de belül más-más ember.
# 4
Nem mintha a mi életünk olyan marha sokat érne, ha politikai, gazdasági helyzetről van szó.
Egyrészt jó dolog másrészt nem.
Az nem nagyon foglalkoztat, hogy etikus-e vagy sem.
Hasznos lenne, mert tudnánk sok olyan embert készíteni akik ritka adottságokkal rendelkeznek(pl extrémen okosak).
# 8
Feltételezem egy genetikust tisztelhetünk személyedben...nem, azt hiszem mégsem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!