Mennyire lenne etikus egy öreg ember házát eltartási szerződéssel megszerezni?
De ez mennyire becsületes út? Tudom, hogy becsülettel nem lehet megélni.
Én nagyon jól megértem magam az öregekkel, el tudok órákig beszélgetni velük a régmúltról. Szóval nekem esélyem bőven lenne. Csak nem nagyon tudom, hogy most ezt hogy mondhatja meg valaki egy öregnek? Hogy papó, én úgy gondoltam, hogy mivel senki se foglalkozik magával, írjunk egy eltartásit, és én majd gondozom/gondoztatom? Cserébe adja a házát?
Szia!
Szerintem már beszéltünk privátban...vagy nem te nem szereted a tesód párját?
Elméletileg etikus nagyon.Mivel eltartási szerződés az csak is a házra szokott kimenni,ingyen Te sem gondozhatod őket mert meló van velük,sokszor nyűgösek mindenre,és végülis a szabadidődet és pénzedet áldozod rájuk mert ha minden igaz ilyenkor Neked kell eltartani őket és ezt ők sem várják el ingyen szerintem...Általában nem, olyanok szoktak ilyet kötni akiknek mondjuk tovább lehet örököltetni a házukat vagy annak egy részét.
Szerintem nyugodtan legyél lényegre törő.Ahol általában van család is ott azért többfelé mehet az örökség,ilyenkor osztozni kell.
Ezek így is elég jó variációk szerintem.
Ha van rá lehetőséged,akkor szerintem ne hagyd ki,igaz kevesebb időd is lesz ,de legalább nem ingyen csinálod,és manapság a legnagyobb érték az ingatlan.
Felejtsetek el mindent, jogszabály változás van, lesz.
Az új PTK-t tessék átnyálazni ez ügyben, nagyon meg lett kavarva az a bizonyos barna és büdös az örökösökre hivatkozva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!