Szerintetek egy olyan ember, aki néhány hetente haverokkal elszív egy füves cigit, az megérdemli a börtönbüntetést?
Hát igen, igaza van a 3-asnak. Mindenki azt csinál, amit akar, ezért ha rajtam múlna, felőlem akár benzint is ihatnál vagy sósavat, én nem büntetnélek ezért, mert a te dolgod.
Viszont a kórházakat az adófizetők pénzén üzemeltetik, ezért nem igazság, hogy a saját hülyeséged miatt igénybe veszed (amúgy most a TB-n elgondolkodtam, mert ha van munkahelyed, a munkahely fizeti, ha nincs, akkor pedig te magadnak... A gyerekeknek (diákoknak) és rossz szociális helyzetben lévőknek szokta fizetni az állam). Ilyen szempontból viszont tényleg jogos, ha büntetnek érte.
A másik meg az, hogy tényleg az adott ország jogszabályát kell figyelembe venni. Vagyis én személy szerint nem ítéllek el de hamegsérted a törvényt és büntit kapsz akkor nem mondom hgy igazságtalan.
Oké, viszotn aki erőteljesen pusztítja magát, az hamarabb meghal, és nem kell neki nyugdíjat fizetni. Az állam ugyanúgy rossul jár a 100 évig élő egészséges emberekkel is, mert fizetheti nekik a nyugdíjat.
Amúgy én sem értem mi baj a fűvel. Én személy szerint nem szeretem, de nem tartom károsabbnak mint pl. az alkoholt.
"Én személy szerint nem szeretem, de nem tartom károsabbnak mint pl. az alkoholt."
Mert nem az. Én a füves, alternatív, liberális szubkultúrát nem szeretem, ezért maga a fű sem szimpatikus.
"Arról nem is beszélve, hogy ez nem arról szól, hogy megérdemli e"
De miért nem arról szól? Arról kéne szólnia. Az ember nem azért van, hogy szolgálja a társadalmat. A társadalomnak kéne szolgálnia az embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!