Miért szólják le olyan sokan a pestieket?
Figyelt kérdés
Mostanában sok kérdést láttam itt, amiben ay áll, hogy pestiek így meg úgy fúj. Ayt vettem észre, hogy ay egész vidék minket szid, na meg a budaiak felvágnak villáikkal (tisztelet a kivételnek). Nem értem. Az a baj, hogy itt van nyócker, és kockaházak..? Eléggé fura... De én is tudok rosszat mondani városokról pl. Székesfehérvár. Kétélű a dolog. Engem amúgy ez nem érdekel, aki leszólja más otthonát, az nálam elásta magát.2015. júl. 3. 21:27
21/27 anonim válasza:
Azért, mert sokan sztereotípiákban gondolkoznak. Amúgy sokszor igazak a sztereotípiák, a fővárosiak tényleg néha elfelejtik, hogy vidéken is van élet. Kicsit néha az az érzésem, hogy olyan ez, mint az, hogy az amerikaiaknak olyan magától értetődő, hogy minden film New Yorkban játszódik és minden Amerikáról szól. Nem feltétlenül nézik ők le a világ többi részét, csak nem törődnek vele, hogy máshol mi van, azt hiszik, az övék az egész világ. Én bp.-i vagyok és sokszor azon kapom magam, hogy kiírok egy kérdést Pesttel kapcsolatban és magától értetődőnek veszem, hogy mindenki tudja, hol van az a helyszín, amire utaltam, mintha mindenki itt lakna.
22/27 anonim válasza:
Nekem is lenne egy kérdésem: Miért kell lepontozni azokat akiknek van véleményük?? Mellesleg kérdező, te megkaptad a kérdésedre a válaszokat, és most ez nem tetszik vagy mi?
23/27 A kérdező kommentje:
Tökéletesen tetszenek a válaszok. Csak azért "jogosítottam fel magam" erre a kérdésre, mert rengeteget voltam-laktam vidéken, tudom milyen az élet ott. ...
De mondom.... menjetek el budára, már a nézésükön látszik, hogy mennyire nagyra tartják magukat a villáikkal (tisztelet a kivételnek).... Ezzel én nem kritizálni akarok bárkit is, de Pesten kívül más olyan város is van, amiről megosztó a vélemény. Amúgy meg köszi a válaszokat, és köszi, hogy nem azt írtátok "pesti(ek) fúúújj", hanem az igaz véleményt. ☺
2015. júl. 9. 20:28
24/27 anonim válasza:
Sose értettem, hogy miért kell egy kalap alá venni, hogy pestiek. Itt is úgy, mint vidéken, minden ember más.
25/27 anonim válasza:
Nekem nincs bajom a budapestiekkel. Én eddig akárhányszor kértem útbaigazítást, mindig segítettek, sőt el is kísértek egy darabig, bár ez inkább idősekre jellemző. Valóban sok a sznob, de vidéken is vannak, meg mindenhol. Nekem nem az ottani emberekkel van bajom, inkább a zavart, hogy bizonyos részein alig hallok magyar szót, és nem valami tiszta a város, de egyébként én az emberekben nem csalódtam eddig.
26/27 anonim válasza:
Nem szeretem a Budapesti lányokat,mert a vidéki falvakban levőkkel szemben ők egyből szét teszik a lábukat,a pesti lányok meg kéretik magukat,hát ezért..
27/27 anonim válasza:
Hát mikor a buszon láttam, hogy egy sutyerák 17-18 éves forma kölök majdnem leordított és fellökött egy öreg nénit, aki nem ártott neki semmiben.... Hát megvan a véleményem a pestiekről. Olyan barátságtalanok, idegesek, hogy mindenkiben a zsebtolvajt vagy a baltás gyilkost látják. Vidéken ilyen nem jellemző, ott az emberek nyugisabban élnek. Pesten túl sok ember van bezsúfolva egy helyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!