Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért szólják le olyan sokan...

Miért szólják le olyan sokan a pestieket?

Figyelt kérdés
Mostanában sok kérdést láttam itt, amiben ay áll, hogy pestiek így meg úgy fúj. Ayt vettem észre, hogy ay egész vidék minket szid, na meg a budaiak felvágnak villáikkal (tisztelet a kivételnek). Nem értem. Az a baj, hogy itt van nyócker, és kockaházak..? Eléggé fura... De én is tudok rosszat mondani városokról pl. Székesfehérvár. Kétélű a dolog. Engem amúgy ez nem érdekel, aki leszólja más otthonát, az nálam elásta magát.

2015. júl. 3. 21:27
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
53%

Miért szólom le a pestieket? Csak néhány okból kifolyólag. (Nem az otthonát szólom le)

-Azt gondolják felsőbbrendűek

-Iszonyatos sznobság

-Ha veszek valamit tőlük,vagy ők vesznek tőlem - tökmindegy! Én utazzak 40km-t,és ha már ott vagyok se jönne ki elém.

-Elvannak kényeztetve. Nagyon steril körülmények között élnek. Amíg mondjuk vidéken a 15 éves gyereknek az a problémája, hogy a simsonban beállítsa a vezérlést, addig a pesti gyerek azon filózik hogy az új iPhone és a hatodik airmax mellé ma milyen szögből lőjön selfie-t a facebookra, vagy előtte még menjenek el egy kicsit plázázni?! Nehéz döntés.

2015. júl. 4. 02:33
 12/27 anonim ***** válasza:
68%

"-Ha veszek valamit tőlük,vagy ők vesznek tőlem - tökmindegy! Én utazzak 40km-t,és ha már ott vagyok se jönne ki elém."

???

2015. júl. 4. 02:46
 13/27 anonim ***** válasza:
61%
apróhirdetésre céloztam.
2015. júl. 4. 06:34
 14/27 A kérdező kommentje:
#11 Aha, mert ez a város olyan marhára gazdag... De nem baj nem haragszom (xD) Csak fura. Én is leszólhatnám pl. Gyöngyöspatát. De ha én szólom le máris én vagyok a sznob pesti, ugye? :)
2015. júl. 4. 08:22
 15/27 A kérdező kommentje:

Amúgy pedig a vitát lezárom, mindenki szidja priviben a pestieket...

utóirat: soha nem néztem le a vidékieket :)

2015. júl. 4. 08:23
 16/27 anonim ***** válasza:
72%
Ugyanezt kérdezhetném én is, csak Pest helyett vidéket behelyettesítve. Elmaradottnak, parasztnak gondolnak minket. Sőt, még az akcentust is leszólják, pedig a mi magyarunk áll a közelebb az eredetihez. Arról nem is beszélve, hogy Pest = Magyarország, mint ahogy egy előttem író felvetette. Álláshirdetésnél, továbbtanulásnál is a pesti intézmények vannak előrébb rangsorolva, pedig némelyiknek csak a neve nagy (pl. ELTE). A Raoul Wallenberg is istenítve van, pedig nem egy ugyanolyan, ha nem jobb eü szakközepet ismerek vidéken. Tisztelet a kivételnek persze, mert szerencsére van.
2015. júl. 4. 08:37
 17/27 anonim ***** válasza:
65%

"-Ha veszek valamit tőlük,vagy ők vesznek tőlem - tökmindegy! Én utazzak 40km-t,és ha már ott vagyok se jönne ki elém."

Áá, ez annyira jellemző a pestiekre! :D

Én is árulok dolgokat a neten, és oda is van írva minden hirdetésemben, hogy melyik városban oldható meg a személyes átvétel. Erre a pestiek folyton rámírnak, hogy ők ilyen meg olyan téren (Budapesten) akarják átvenni a dolgot! Ja, persze, majd kifizetek 10.000 forintot a vonatjegyre és utazok 4-5 órát csak azért, hogy neki eladjak, egy 500 forintos kis vackot??? Hát ezek hülyék! :D

2015. júl. 4. 09:12
 18/27 anonim ***** válasza:
91%
Miért nem postáztok?
2015. júl. 4. 13:49
 19/27 A kérdező kommentje:
#18- Amúgy igen :D Ezek miatt a szállítgatós izék miatt szólnak be, de a posta nem jut az eszükbe :DDD
2015. júl. 4. 14:47
 20/27 anonim ***** válasza:
91%
# 18 Mert van olyan bunkó taj paraszt ember(településtől függetlenül), aki nem veszi át amiben meg egyeztettek, vagy rossz címet add meg, mert az "olyan menő", így rád verik a termék sétáltatását is. :P
2015. júl. 4. 16:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!