Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti képesek lennétek embert ölni?

Ti képesek lennétek embert ölni?

Figyelt kérdés

ha pl valaki bántaná a szerettedet (nyilván nem pofont adott, hanem valami súlyos: megnyomorította, kioltotta az életét) vagy a te életedre törne rá valaki, próbálna otthon megölni, kirabolni

ez végül is 2 féle eset. az egyik a bosszú, a másik az önvédelem

nem állok ilyen döntés előtt, csak érdekel mások hogy gondolkoznak erről

2015. jún. 3. 12:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Az az igazság, hogy szerintem is szinte mindenki kerülhetne olyan helyzetbe, hogy képes legyen embert ölni. Bosszúból én semmiképp sem, maximum megelőzés és védelem szempontjából, de ezt is csak elméletben vagyok képes elképzelni. Szerintem egyszerűen kiesne a kezemből a kés vagy fegyver ...hihetetlenül tisztelem az emberi életet ... De biztos van olyan szituáció...
2015. jún. 3. 17:16
 12/13 anonim ***** válasza:
Legfeljebb önvédelemből, de tényleg csak mert nem lehetek elégedett a küzdelem kockázataival olyankor. Nyilván több értelme lenne valami kábító izének, ami úgy rá van erősítve az emberre, hogy elvenni és más ellen fordítani nem lehet, csak ugye valamiért ezt is nekem kell kitalálni, mert senkit nem érdekel a jelek szerint... Egy szó mint száz: ha tényleg egy ismeretlent kell likvidálni, akkor nem nagyon szőröznék a döntéssel, és persze ha valamelyik rossz természetű ismerőst, akkor se forgolódnék álmatlanul utána. Senkinek semmi szüksége olyan emberekre, akik másokat támadnak vagy kínoznak. Nem bánnám, ha mozgalom lenne abból, hogy álmukban csapjuk le a fejüket vagy ilyesmi.
2015. jún. 4. 15:31
 13/13 anonim ***** válasza:

Az egy dolog hogy megtudsz e ölni valakit, az már egy másik dolog hogy együtt tudsz e élni vele. Nagyon sok katona és rendőr van, akik képtelenek ölni, de ha mégis megteszik, nem tudják feldolgozni.

Egy albán származású srác aki velünk volt katona, bűntudat nélkül tudott ölni és nem érdekelte hogy katonáknak vagy civileknek oltja ki az életét, becélozta és tüzelt, gyerekeket ugyan úgy képes volt leszedni ahogy a katonákat. Én két féle "élőlényt" képtelen vagyok megölni, az egyik a gyerek, a másik az állatok. Egyszer elmentem vadászni ismerősömékkel, becéloztam az őzet de képtelen voltam lelőni, kb. egy méterrel mellé lőttem hogy szaladjon el és a többiek se tudjanak rácélozni, persze tudták hogy direkt nem lőttem le mert amit én becélzok és leakarok lőni azt lelövöm.

Az önvédelem az teljesen más, ott hirtelen kell döntést hozni és nem mindig döntünk tökéletesen. A bosszú, az egy érdekes dolog, én bosszúból soha nem ölnék, önvédelemből igen.

2015. szept. 4. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!