Ti képesek lennétek embert ölni?
ha pl valaki bántaná a szerettedet (nyilván nem pofont adott, hanem valami súlyos: megnyomorította, kioltotta az életét) vagy a te életedre törne rá valaki, próbálna otthon megölni, kirabolni
ez végül is 2 féle eset. az egyik a bosszú, a másik az önvédelem
nem állok ilyen döntés előtt, csak érdekel mások hogy gondolkoznak erről
Ha a saját életed a tét, akkor az ember bármire képes, ha olyan helyzetben vagy, akkor az ösztönöd fog irányítani, az élni akarásod, nem pedig a józan ész.
Tehát ha valaki meg akarna ölni és kellőképp veszélyben éreznéd magad, akkor ölnél.
Ilyen helyzetben szinte mindenki ölne.
Ha már megtörtént a gyilkosság, bántalmazás, akkor nem. Az bosszú lenne.
De ölnék azért, hogy megakadályozzam a bántalmazást. Pontosabban, azért az ölésig nem mennék el, remélhetőleg elég lenne leütni az illetőt vagy máshogyan "hatástalanítani".
Előre megfontoltan biztos, hogy nem.
De ha megtámadnának vagy egy szerettemet megtámadnák, akkor a védekezés közben, ha hirtelen elkap a hév, akkor lehet. Bár fizikailag nem tudom, hogy képes vagyok-e rá, de szellemileg úgy gondolom, hogy bármit megtennék, hogy megvédjem magamat és a szeretteimet.
Ha megérdemelte, akkor felőlem golyót kaphat. Csak előtte szenvedjen egy kicsit.
Nem, nem vagyok idegbeteg szociopata, az emberiség legnagyobb baja, hogy elmerült a humanizmus meséjében, amikor meg föltalálták a guillotine-t és mindenki elvesztette az eszét. A halálbüntetés nem elég, mert önmagában nem elrettentő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!