Ti hogyan szánjátok rá magatokat arra, hogy leültök és tanultok? 19F
Most lesz a szóbeli érettségi 2 hét múlva. Van 14 napom 4 tantárgyra. A 4 év alatt alig tanultam, töri tételekből egy keveset tudok, mert azokat számonkérték, így számonkérés előtt egy nappal este átolvastam minden tételt egyszer alaposan és minden ilyen dogára 4-est kaptam, egyre pedig 5-öst. De ez nem ugyan az, mint szóban felelni 10 percig.. Itt van időm, rizsázhatok is akár, meg nem kell figyelnem arra, hogy mit mondok. Van kb. 20 irodalom tétel, ugyan ennyi magyar, töri, infó. Az angolt nem számolom, 94%-os lett az írásbelim is, az is azért, mert a magnót nem értettem.. Tehát 2 hét és kb 80 tétel. A 4 év alatt is alig vettem rá magam, hogy tanuljak, mindig elolvastam órák előtt az anyagot és kész, a 4-es átlag mindig megvolt évvégén. Mivel a matek érettségit elrontottam, így muszáj készülnöm szóbelire a többiből, hogy felhúzza a pontokat. Töriből még lehetek ötös, magyarból 34 pont kell a 4-eshez, a 60%-hoz.. Ez rengeteg szerintem. Az angol az szerintem 95% körül sikerül, a matek meg 40% remélem..
Akárhányszor akartam tanulni, soha nem bírtam fél óránál tovább. Hiába kikapcsolom a Tv-t, gépet, telefont, sosem tudok koncentrálni a tanulásra, mert elkalandozik az agyam, ha nem ezeken a dolgokon, akkor teljesen máson.
Mit tegyek????? Muszáj lenne tanulnom, de ez sem segít, hogy tudom, hogy magammal tolok ki, ha nem csinálom.. :(
tanulj meg tanulni elsősorban- töri atlaszban példul rengeteg információ van, csak meg kell előtte nézni, így sok felesleges évszám és és földrajzi vonulást spórolhatsz meg például, csak tudni kell hol keresni, ezt érdemes előtte jól átnyálazni.
magyarból gyúrj rá azokra a köyvekre amiket még nem olastál, neten rengeteg rövidítés van, azokra keress rá, szerzők életéről tudj 1-2 szót beszélni ha jófej a tanár úgyis inkább az irodlaomba megy bele. tovvivől is azokat nézd át amiről halvány fogalmad nincs, utána a többit, hogy bármit húzol tudj beszélni 5percig legalább, a tanárok is segíthetnek ha jóarcokk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!