Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nektek mi a véleményetek az...

Nektek mi a véleményetek az ilyen buta emberekről?

Figyelt kérdés
Ma bementem a vegyi boltba.Mondtam hogy Ammónium-hidroxidot szeretnék venni.Erre azt mondta hogy nincs.Erre azt feleltem hogy:És szalmiákszesz van?(a kettő ugyanaz csak gondoltam megkérdezem, mert butának látszott az eladó)Erre azt mondja:Az van, mindjárt hozok.Nektek erről mi a véleményetek?Előre is köszönöm a válaszokat. 14f

2015. máj. 12. 21:49
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
69%
Azért mondja, hogy nincs, mert ilyen nevű termék nem volt a boltban. :)
2015. máj. 13. 10:33
 22/31 anonim ***** válasza:
54%

"(a kettő ugyanaz csak gondoltam megkérdezem, mert butának látszott az eladó"

Ha szándékosan meg akarsz alázni másokat, az a te szegénységi bizonyítványod. Aljas ember vagy és erre még a 14 éved sem mentség. Szégyen rád nézve és szégyen a szüleidre nézve is, hogy ilyennek neveltek.

2015. máj. 13. 12:34
 23/31 anonim ***** válasza:
87%

Nem olvastam el a kommenteket...

A butaság nem itt kezdődik. Az, hogy valaki nem tudja egy dolognak a pontos kémiai nevét, attól nem lesz buta. Ha ezt a kérdést egy történelem professzornak teszed fel, ő sem fogja tudni, mert az ő életében ez egy abszolút lényegtelen információ, ellenben felsorolja neked fejből az összes aradi vértanút gondolkodás nélkül.

A butaság azt jelenti, hogy egy illető az életben ténylegesen használt alap dolgokhoz nem ért. Szóval ebben az esetben te, kérdező még csak egy buta gyerek vagy, mert még fingod nincs róla, hogy kell egy adóbevallást kitölteni, hogy kell külföldi tértivevényes küldeményt feladni, hogy kell a NAV-ban intézkedni, mi kell a lakáshitel felvételéhez, stb, stb.

Attól, hogy jó vagy az általános iskolás kémiából, még nem leszel okos. Dícséretes dolog, hogy ennyi idősen helyezést értél el, de okos nem leszel tőle. Az is nagy butaságra vall, hogy az elért helyezésed miatt lenézel egy olyan embert, aki nem ért a kémiához-

Az eladó akkor lett volna buta, ha a te szalmiákszeszed kerül 500 Ft-ba, fizetsz 2000-sel és nem tudja, mennyit kell visszaadni.

Sőt, kérdező, te tudod, hogy a pénztárgép, amibe beüti egy eladó az árat, az hogy működik? Hogy mit kell vele csinálni műszak vagy nap végén? Miket kell a pénztárjelentésbe írni? Nem? Húúúú, de buta vagy!!!

Én világéletemben segghülye voltam kémiából, csoda, hogy a víznek meg a sósavnak tudom a képletét. A történelem a másik fele, abból is hülye voltam, főleg, mert a törinek a 90%-a politikából áll, amihez nem is értek meg nem is érdekel. Viszont értek a fizikához.

De akkor én meg megkérdezem tőled, hogy tudod-e, hogy milyen fékrendszere van TÁTRA T5C5 típusú járműnek? Google használata nélkül azt sem tudod, hogy ez milyen jármű, nemhogy a fékrendszerét leírd. Vagy hogy működik a differenciál relé? Az egyenáramú motor? Na? Hozzá tudsz ezekhez szagolni? Na ugye...

Minden ember máshoz ért, te a kémiához. Legalábbis egyelőre, mert hol vannak azok a bonyolult képletek és két táblányi egyenletek, amiket középsuliban/gimiben fogsz tanulni? De ennyitől te még nem leszel okos, viszont az eladó sem lesz buta attól, hogy nem tudta a szalmiákszesz pontos kémiai nevét.

2015. máj. 13. 13:27
 24/31 anonim ***** válasza:
0%

"Azért mondja, hogy nincs, mert ilyen nevű termék nem volt a boltban. :)"

Igen, de akkor sem mondja azt, hogy nincs! Ez hülye példa lesz, de ha kérek 1 zacskó krumplit, akkor azt kell mondani, hogy nincs, csak azért, mert úgy van kiírva, hogy burgonya?

Én a kémiához nem értek, én sem tudom mi ez a szer, de ha egyszer volt olyan a boltba, ne mondja azt, hogy nincs.:P

2015. máj. 13. 19:37
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

23. vagyok

24: Azért különbséget kéne tenni. A krumpli - burgonya szinonima közismert, a szalmiákszesz - ammónium-hidroxid nem az, ennyi. A szalmiákszeszt ismerik az emberek, de nem sokan tudják a "hivatalos nevét".

Az eladónak nem az a dolga, hogy kémiai szakszavakat ismerjen, mert nem vegyész, nem gyógyszerész, nem orvos és nem kémia tanár.

Hypo-t sem nátrium-hipoklorit-ként kéri az ember.

Ha a szalmiákszesznek nem ez lenne a közismert neve, hanem az ammónium-hidroxid, akkor tudta volna az eladó is, hogy mit akar a kérdező, akinek egyértelműen az volt a célja, hogy felvágjon a "hatalmas tudásával" (ha-ha-ha).

2015. máj. 13. 19:52
 26/31 anonim ***** válasza:

# 24 vagyok.

Mint említettem az egyáltalán nem baj, hogy nem ismerte a hivatalos nevén. Rá mondta, hogy nincsen, ebből azt lehetne levonni, hogy tudja miről van szó, utána meg kiderül, hogy nagyon nem így van, amikor másodszorra már megértette.

(persze ez nem változtat azon, hogy nem kellene csak ezért lebutázni)

2015. máj. 13. 20:08
 27/31 anonim ***** válasza:

Szerintem csak végiggondolta a kínálatot és úgy vágta rá, hogy ilyen nevű termék nincs a boltban. Vagyis nincs olyan termék, aminek az lenne a konkrét neve, hogy ammónium-hidroxid. Ha lehúzod a kódját, akkor sem azt írja ki a gép, hanem a "rendes" nevét, a szalmiákszeszt.

Mint a hypo. Azért példálózom pont ezzel, mert én régen dolgoztam olyan helyen, ahol hypo-t is lehetett kapni és sem a polcon feltüntetett árcímkén, sem a központi rendszerben, sem a nyugtaszalagon nem a nátrium-hipoklorit megnevezés szerepelt.

Legalábbis nekem ez így jön le. Én is rávágtam volna, hogy nincs, ha nincs ilyen megnevezésű áru és nem tudom, hogy ez a kémiai név mit takar.

2015. máj. 13. 20:52
 28/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat az 1. a 17. és a 24. válaszolónak.De végülis most teljesen mindegy az eladó, az a lényeg hogy megvettem amit akartam, és készítettem otthon a robbanó pasztát.
2015. máj. 13. 23:08
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Istenem de nyomi vagy kérdező :D 14 évesen még mindenki jó kémiából..Azért én megnézném, mit reagálnál, ha én megkérnélek, rakj még egy kis ß-D-glükózt a kávémba. Ja, hogy nem tudod, mi az? De gáz vagy.
2015. jún. 16. 21:50
 30/31 anonim ***** válasza:
Az a véleményem, hogy a Kedves Kérdező egy sötét, nagyképű bunkó tajparaszt.
2015. aug. 20. 03:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!