A budaiakat csak irigységből utálják?
Én is budai vagyok és nagyon büszke vagyok rá.Hiszen, nem lehet akárkiből budai és ez értékessé teszi a budaiságot.
Ha valaki megkérdezi, hogy budapesti vagyok-e, mindig az a válaszom, hogy nem, én budai vagyok.A szüleim mondták, hogy ezt kell felelni, ha megkérdezik.
Viszont, sokan olyan ellenszenvesen tekintenek rám, hogyha megtudják, budai vagyok.
Irigységből vagy miért?
Sznobok vagytok, ezért nem bírunk titeket. Én csepeli vagyok, tehát a "testvéreim" a kőbányaiak, angyalföldiek, újpestiek.
Pár éve volt egy felvetés, hogy építesenek egy hidat a Nagy-Dunára, hogy összekössék a Csepelt és Újbudát a Csepel Művek magasságában, erre jöttek az újbudai hőbörgők, hogy "nem akarunk túl közel lenni Csepelhez". Na itt elástátok magatokat előttünk.
Igen, mert a büdös prolik nem akarják elismerni, hogy ti felsőbbrendű, übermensch árjafajok vagytok.
Mocskos szegények, pfejj!
Ha azt kérdezik, hogy budapesti vagy-e, a helyes válasz: igen. Ha azt kérdezik, hogy "pesti vagy", mint sok bunkó vidéki* teszi, akkor kell kijavítani, hogy nem, budai.
(*Nem azért bunkó, mert vidéki, hanem mert nem tudja a fővárosa nevét. A 'pest nem elfogadható rövidítés, mint a 'szecső, mert az mást jelent.)
Ha egy bunkó pesti azt kérdezi, hogy "vidéki vagy?", ki kell javítani, hogy nem "vidéki", hanem debreceni, soproni, bácsalmási, kecskeméti, pécsi, kaposvári, nagyatádi stb. Nincs olyan városnév, hogy "vidék".
Ez is jellemző a pestiekre. Úgy gondolkodnak, hogy "vagyunk mi, és az összes többi, ami nem mi vagyunk".
Azt már nem is veszik emberszámba, aki nem pesti. Pedig egy mákszemnyivel nem különbek. Sőt.
Pest pediglen egy megye neve, tehát a "pesti vagy?" kérdés abszolút helytálló. Gödöllő, Vác, Leányfalu stb. mind Pest megyei települések.
Ingatlanos vagyok és az emberekben totál hamis kép él pest/buda viszonyáról.
A budai régió sem csak az elitt ingatlanokról és lakóiról szól. Vannak lepattant,kifejezetten csöves részei is. Én üzleti szempontból egy V.kerületi,Andrássy úti ingatlant sokkal többre becsülök mint egy budait. Az albérlet árak sem olyan vészesek,sőt a pesti oldal,főleg a fősulik környéke sokkal drágább,mint némely budai oldali.
Példa: A közelmúltban,kiváló közlekedésű,alacsony rezsijű,felújított XII.kerületi,2 szobás lakást alig tudtam kiadni havi 80+rezsiért,míg a Margit híd pesti hídfőjénél egy 3 szobás lakást,60+rezsi / szoba kiadtam 3,különböző srácnak 5 nap alatt!
Igazából ha azt kérdezem budapesti vagy-e engem az érdekel hogy fővárosi vagy-e de erre te egyből javítasz és még Bp-n belül is kiemeled, hogy márpedig te budai vagy függetlenül attól, hogy én ezt leszarom a legkevésbé se érdekelt.
Felesleges infót osztasz meg csak azért, hogy jelezd nem sima budapesti vagy hanem budai. Na ez a sznobság. Burkolt lenézés a többivel szemben valójában.
Én pesti vagyok de nem utálom Budát. Sőt. Csak a köcsögöket amiből itt is van elég meg ott is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!