Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek jelent az valamit,...

Szerintetek jelent az valamit, hogy korábban mindig nagy betűvel írta, hogy Veled, Neked stb. , de mostmár csak kicsivel?

Figyelt kérdés
2015. márc. 20. 20:53
 1/9 anonim ***** válasza:
93%
Nem hinném.
2015. márc. 20. 20:55
 2/9 piriiiii ***** válasza:
44%

Megunta. :D

Amúgy én is így szoktam, és már annyira hozzászoktam, hogy olyan, mint a vessző a "hogy" előtt, szóval, ha elhagyom a nagy kezdőbetűt személyes névmás esetében, az tudatos.

Tehát: előfordulhat, hogy jelent. Ezzel a módszerrel például jól ki lehet fejezni, ha valakit nem bírunk. :D

2015. márc. 20. 21:07
 3/9 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem igen. Már kevésbé érdekled.
2015. márc. 20. 21:08
 4/9 Nemdetalánbiztos ***** válasza:
56%

Mindennel van jelentése. Ha valaki külső megnyilvánulásain változtat akkor az azt jelenti, hogy belül is változott valami.

De nem kell egyből a legrosszabbra gondolni.

2015. márc. 20. 21:08
 5/9 anonim ***** válasza:
42%

a másik iránti tiszteletem jeléül használom nagy betűvel ezeket a szavakat ..

az én olvasatomban jelentene

2015. márc. 20. 21:18
 6/9 anonim ***** válasza:
70%
Megtanulta a magyar helyesírást :)
2015. márc. 20. 21:24
 7/9 anonim ***** válasza:
Én is az 5-ös komment gondolatai szerint használom a nagybetűt. Ugyanakkor a valóságban szerintem már semmi jelentősége nincs, mert egy 2 diplomás ember <a tisztelt főnököm> is figyelmen kívül hagyja ezt a dolgot - hiába tudja(?) , tanulta az illemet. Tehát mindegy.
2015. márc. 20. 22:15
 8/9 anonim ***** válasza:
31%
6-os válaszolóval értek egyet, az illető megtanulta a magyar helyesírást, vagy egyszerűen csak magába szállt. Aki nagybetűvel írja a Hozzád stb. szavakat, mint valami nyálban fuldokló romantikus költő, az mind kretén.
2015. márc. 20. 22:45
 9/9 A kérdező kommentje:
Amúgy ő nem a barátom vagy valami srác, aki tetszik vagy ilyesmi, hanem csak egy régi kedves ismerős, volt tanár, néha beszélünk. Néhány éve, mikor beszélni kezdtünk, ő kezdte a nagybetűzést, én meg illemből úgy írtam vissza. Éveken át így beszéltünk, aztán most a legutóbbi 2-3 levelében már kisbetűvel írja az említett szavakat, én viszont maradtam a nagybetűnél.
2015. márc. 21. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!