Csak én érzem így, hogy ezért kellemes garfieldot, vagy kázmér és hubát olvasni? (leírom)
- egyszerű, gond nélküli életet élő karakterekről szól.
Ott van például garfield, aki az egyszerű, stabil, unalmas életet élő john-nak a macskája. Olyan érzésed van, hogy mást se csinálnak egész nap, csak ülnek egy lepukkant lakásban és ábrándoznak. Manapság, főleg a rohanó világunkban ezt luxus megtenni.
A kázmér és huba is egy egyszerű, stabil, kedves család gyerekéről szól és a gyerek képzeletbeli játékáról.
Ez is a gyerekkor gondtalanságát, végtelen ábrándozást, nyugalmat, és egyfajta biztonságos stabilitást ad.
Hogy egyik garfield képregényben sem fogod azt látni, hogy john meghalt, vagy hajléktalan lett, vagy elütötte az autó és nyomorult lett, vagy megtámadta egy banda és meghalt, vagy adósságspirálba keveredett és megőrült.
Hanem mindig, éli, az unalmas kis, stabil, nyugodt életét.
Én ezért szeretem mindig olvasni, nem a történetek, hanem emiatt a hatás, érzés miatt, az unalmas de stabil gyerekkorom jut eszembe.
Szerintem ma már luxus, ha abból áll az életed, hogy egy falánk macskát etetsz és nincs semmi más gondod.
Az is luxus, hogy a gyereked felhőtlen álomvilágban él, és a legnagyobb probléma az, ha elgurítja a kocsidat, vagy tönkreteszi a kádlefolyót.
Ez főleg azért is fontos, mert manapság olyan érzésem van, hogy aki magyarországon elhagyja magát, könnyen adósságba keveredik, majd az utcára kerül.
Luxus "leállni" "ábrándozni"
Abban egyetértek, hogy ilyesmi hangulatot árasztanak, de hogy gondtalanok vagy felhőtlenül boldogok lennének, az nem feltétlen igaz. Sőt, elég sokszor reflektál, kifigurázza a karakterek unalmas életét, szürke, semmilyen hétköznapjait.
Azt is érdemes megemlíteni, hogy a Garfieldnál pl. a figurák jellemvonásait Davis saját környezetéből merítette. Sokat én nem látnék ebbe az egészbe, mint te tetted, de amúgy tényleg humoros, én is szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!