Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Adnál esélyt egy roma fiunak,...

Adnál esélyt egy roma fiunak, aki a lányoddal ismerkedik?

Figyelt kérdés

Adnál neki esélyt,hogy bizonyítson?

A fiun nem látszik a származása, ha ez döntő ok.

2015. márc. 10. 05:31
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Ha előbb roma, mint ahogy céljai vannak az életben, és ahogy a lányomat kezeli, és a.családja nem volt képes beolvadni, akkor nem.

Ha képes beolvadni, foglalkozik azzal, hogy bármelyik államban meg tudjon élni, törekszik az önálló, emberséges életre, és becsüli a lányom, akkor nem számít a bőrszín. A tróger senkiházi fattyát akkor is elhajtom, ha okot ad rá.

Van cigány ismerősöm, akivel szívesen össze boronálnám a családi szálakat. De aki eszembe jut, ha cigányt kiált valaki, az nekem az, akivel akár csak szóba állnék. Lásd "A metrón - A Rasszizmus szívás: [link] ")

2015. márc. 10. 05:53
 2/18 A kérdező kommentje:

Hát a barátnőm szülei nem így fogják fel.

Amúgy megértem őket, de nem kéne azonnal elítélni.

2015. márc. 10. 05:57
 3/18 anonim ***** válasza:

Adtam esély, de nem volt kérdés. Kész tények elé lettem állítva. Hagytam, bizonyítson.

Nagyon sok dologban értelmesebb, rendesebb volt, mint sok magyar. De nagyon eltérőek voltak a kulturális, erkölcsi szokások, otthonról hozott minták.

Egy évig tartott a kapcsolat.

2015. márc. 10. 06:33
 4/18 anonim ***** válasza:
67%

Egyértelműen nem

Az esetekben mindig az derül ki, hogy maguk a cigányok azok akik megkülönböztetik magukat másoktól negativ értelemben illettve hátsó rosszindulatú gondolataik vannak a nemcigányokkal szemben

Persze beleszólni a dologba nem feltétlen kell mert ugye mindenkire rá van bizva mit akar az életben csinálni de ha a saját lányomról lenne szó bizonyosan tiltanám a dolgot

2015. márc. 10. 07:24
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem arról szól a dolog, hogy esélyt adni. Első látásra feltűnik, hogy értelmes-e, tiszta-e, emberi módon viselkedik-e. A származásától függetlenül. Ha nem tisztálkodik, és beszélni alig tud, akkor meg 1000 esély is hiábavaló lenne.
2015. márc. 10. 10:31
 6/18 anonim ***** válasza:

Egy biztos: soha nem felszínes külsőségek alapján fogom megítélni a gyermekem udvarlóját.

Nem az számít, hogy mi a vezetékneved, milyen pigmentációjú a bőröd, hol laksz, vagy milyen a frizurád. Hanem az, hogy milyen ember vagy.

2015. márc. 10. 10:45
 7/18 A kérdező kommentje:

Jössz azzal,hogy egyértelmüen nem.

Szóval azonnal elítéled a cigányokat.

És ezután írod,hogy rosszindulatú gondolataik vannak...

Amiket leírsz negatív dolgokat a cigányról, az pont illik rád.

2015. márc. 10. 12:39
 8/18 anonim ***** válasza:
#7 na azért érthető, amit írt. Neki nincsenek jó tapasztalatai.
2015. márc. 10. 14:20
 9/18 anonim ***** válasza:
Én adnék esélyt. Nem a bőrszín számít, hanem az ember. Mindenkinek joga van elérni az álmait ezen a világon. Ennyi.
2015. márc. 10. 17:40
 10/18 anonim ***** válasza:

nem itélem el azonnal a cigányokat, már alapos többszörös tapasztalat után ez a véleményem

Én voltam az aki megadta többször is az esélyt mert úgy voltam vele, hogy lehet, hogy én itélek túl elhamarkodottan de sajnos nem igy van

Mindig volt valami zűr,ha nem közben akkor utóbb vagy mind a kettő egyszerre szóval sajnos ezek ilyen emberek véleményem szerint jobb ha távoltartja magát az ember tőlük és jobb ha távol maradnak ők is az emberektől

# 8/8 jól látja a dolgot

2015. márc. 10. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!