Ismét divat lett 20-22 évesen szülni? Ha igen, szerintetek mi az oka ennek?
Én 24 éves vagyok, csak olyan ismerőseimnek van (1-2) gyereke, aki nem ment egyetemre, és egyébként is rosszabbacska tanuló volt.
Nyilván nem tanult tovább, hanem dolgozik, családot alapít. Ez így időszerű is.
Egy egyetemista ismerősöm van aki nemrég szült. Azt hiszem ő még nem kapott diplomát.
Képzettnél szerintem annyi előny van, hogy mikor elmegy dolgozni (szerintem) jobban le lehet tagadni a gyereket, és jobban felveszik.
Egyébként nekem 30 körül lesz gyerekem (már ha lesz).
A mai negyvenes ismerőseiddel nem értek egyet egyáltalán, a nyolcvanas és kilencvenes években sokkal könnyebb volt elhelyezkedni, mint most és összehasonlítva a mostanival, többet ért a pénzük is.
A többihez nem tudok hozzászólni, nemigen vannak 20-22 éves ismerőseim. Az én korosztályom (25-30) még csak mostanában áll neki családot alapítani, legalábbis a saját ismerőseim.
Bocsi, a kérdésed végét valahogy nem olvastam.
Miért érzed úgy hogy jobban jár aki korábban szül?
Pénz nélkül szerintem butaság szülni. Sajnos manapság már elég nagy a pénztelenség.
Viszont ahogy a másik válaszoló is írta, régebben aki akart az szerzett pézt. A szüleim először még igaz hogy a nagyszüleimnél laktak, de közben épült a 3 szintes ház. És az utcában akkoriban épülő házak mind nagyok voltak.
Biológiailag időszerű ebben a korban szülni. Amúgy inkább az az új hiszti, hogy neked most azonnal mindent meg kell teremteni, és csak aztán jöhet a gyerek. A szüleimnek se nagyon volt semmije, amikor a bátyámat és engem bevállaltak. Szépen lassan mindent megteremtettek, természetes, hogy a szülők is segítenek. Még örülnek is. És nem lett semmi bajunk, képzeld.
Az unokatestvérem most szült, 28 évesen, a nagynéném állandóan könyörög, hogy jöjjenek már haza, had pátyolgassa a babát.
Ha ilyen anyagiasan gondolkodtak volna mindig az emberek, már rég kihaltunk volna. Most egy szélsőséges példát fogok írni: ha 30 évesen végre mindened meglesz, teherbe esel, de leég a házad, és szinte mindenedet elveszted, akkor elveteted, vagy mi lesz?
A másik meg, hogy kései gyereknek, mint az egyik ismerősöm, kissé rossz érzés, hogy milyen öregek a szülei.
Itt inkább a felelősségteljesség számít igazán szerintem. Ha ez 20 évesen már megvan, és felkészült arra, hogy az egész életét másnak, a gyereknek szentelje, akkor hajrá.
"Amúgy inkább az az új hiszti, hogy neked most azonnal mindent meg kell teremteni, és csak aztán jöhet a gyerek."
igen tök logikus, havi 100 bol pl bevalalni 1 gyereket ne agy isten ikreket, mikor magad is alig huzod ki belöle, aztan majd kiteszuk a napra öket mert az is taplal ugye ?
"A szüleimnek se nagyon volt semmije, amikor a bátyámat és engem bevállaltak."
Teljesen már világ volt a kádárizmusban, nem kéne összehasonlítani a mostani rendszerrel. Ha érdekel, nézz utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!