Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ismét divat lett 20-22 évesen...

Ismét divat lett 20-22 évesen szülni? Ha igen, szerintetek mi az oka ennek?

Figyelt kérdés
Magam is ennyi idős lány vagyok, és azt látom, hogy a korosztályomban nagyon sokan szülnek gyereket. Mióta a közvetlen családomban is az egyik lány 19 évesen szült nemrég, egyre inkább észreveszem az autcán is az ilyen fiatal anyákat, akik 20-22 évesen már sokszor 2-3 éves gyerekeket cipelgetnek, és nagyon sok van belőlük. Az egyetemi szaktársaim közül is 3-an szültek már, pedig épp hogy csak betöltötték a 22-23-at és csak nemrég végeztünk az iskolával. Gyerekkori barátok közül is 2-nek már van gyereke, pedig ők is csak épp, hogy elhagyták az iskolapadot, és már jött is a gyerek. Kicsit már-már úgy érzem, hogy én vagyok a nem normális, amiért várni akarok a gyerekvállalással és először szeretnék megteremteni valamit, legalább egy normális anyagi hátteret (ha a saját ház lehetetlen is), dolgoznék pár évet, és csak utána gyerek. Néha úgy érzem, jobban jár az, aki minél előbb szül, de másrészt nem értem, hogy valaki 20 meg 22 évesen, kilépve az iskolapadból hogy tud gondoskodni egy gyerekről. A válasz amúgy egyszerű, nekem mégis kicsit idegen: szüljünk a szülők nyakára. Szerintetek hova vezetnek az ilyen döntések? Mennyi esélye van valakinek úgy, hogy állás, munkatapasztalat, megtakarítások nélkül, a szülők házában élve a szülők pénzéből normálisan fel tudja nevelni a gyerekét? És a társadalom szemében ez miért nem elítélendő? A mai 40-esek nekem többen azt mondják, hogy "a mi időnkben is 20 évesen szültek, mégis felnőttetek"... Mit gondoltok minderről?
2015. febr. 27. 11:22
 1/9 anonim válasza:

Én 24 éves vagyok, csak olyan ismerőseimnek van (1-2) gyereke, aki nem ment egyetemre, és egyébként is rosszabbacska tanuló volt.

Nyilván nem tanult tovább, hanem dolgozik, családot alapít. Ez így időszerű is.

Egy egyetemista ismerősöm van aki nemrég szült. Azt hiszem ő még nem kapott diplomát.

Képzettnél szerintem annyi előny van, hogy mikor elmegy dolgozni (szerintem) jobban le lehet tagadni a gyereket, és jobban felveszik.

Egyébként nekem 30 körül lesz gyerekem (már ha lesz).

2015. febr. 27. 11:44
 2/9 anonim ***** válasza:

A mai negyvenes ismerőseiddel nem értek egyet egyáltalán, a nyolcvanas és kilencvenes években sokkal könnyebb volt elhelyezkedni, mint most és összehasonlítva a mostanival, többet ért a pénzük is.

A többihez nem tudok hozzászólni, nemigen vannak 20-22 éves ismerőseim. Az én korosztályom (25-30) még csak mostanában áll neki családot alapítani, legalábbis a saját ismerőseim.

2015. febr. 27. 11:49
 3/9 anonim válasza:

Bocsi, a kérdésed végét valahogy nem olvastam.

Miért érzed úgy hogy jobban jár aki korábban szül?

Pénz nélkül szerintem butaság szülni. Sajnos manapság már elég nagy a pénztelenség.

Viszont ahogy a másik válaszoló is írta, régebben aki akart az szerzett pézt. A szüleim először még igaz hogy a nagyszüleimnél laktak, de közben épült a 3 szintes ház. És az utcában akkoriban épülő házak mind nagyok voltak.

2015. febr. 27. 12:13
 4/9 A kérdező kommentje:
Konkréten pl látom a közeli rokonomnál is, aki szült, hogy őt "szegényke, nincs munkája, nincs pénze" alapon agyon pénzelték a szülei, veszik a gyereknek a rengeteg mindent, a szülők egy kisujj mozdítást nem tettek, hogy legyen a gyereknek kiságya vagy pelenkázója, mindent a nagyszülők finanszíroztak. Ellenben pl én vehetek meg majd mindent önerőből, mert nekem már van munkám, megtakarításom, én már nem vagyok "szegény szerencsétlen".
2015. febr. 27. 12:30
 5/9 A kérdező kommentje:
Plusz ugye ott van az is, hogy egy 20 évesnek sokkal rugalmasabbak a szövetei és sokkal könnyebben visszaszerzi az alakját, mint mondjuk egy 30 éves.
2015. febr. 27. 12:31
 6/9 anonim ***** válasza:

Biológiailag időszerű ebben a korban szülni. Amúgy inkább az az új hiszti, hogy neked most azonnal mindent meg kell teremteni, és csak aztán jöhet a gyerek. A szüleimnek se nagyon volt semmije, amikor a bátyámat és engem bevállaltak. Szépen lassan mindent megteremtettek, természetes, hogy a szülők is segítenek. Még örülnek is. És nem lett semmi bajunk, képzeld.

Az unokatestvérem most szült, 28 évesen, a nagynéném állandóan könyörög, hogy jöjjenek már haza, had pátyolgassa a babát.

Ha ilyen anyagiasan gondolkodtak volna mindig az emberek, már rég kihaltunk volna. Most egy szélsőséges példát fogok írni: ha 30 évesen végre mindened meglesz, teherbe esel, de leég a házad, és szinte mindenedet elveszted, akkor elveteted, vagy mi lesz?

A másik meg, hogy kései gyereknek, mint az egyik ismerősöm, kissé rossz érzés, hogy milyen öregek a szülei.

Itt inkább a felelősségteljesség számít igazán szerintem. Ha ez 20 évesen már megvan, és felkészült arra, hogy az egész életét másnak, a gyereknek szentelje, akkor hajrá.

2015. febr. 27. 18:50
 7/9 anonim ***** válasza:

"Amúgy inkább az az új hiszti, hogy neked most azonnal mindent meg kell teremteni, és csak aztán jöhet a gyerek."

igen tök logikus, havi 100 bol pl bevalalni 1 gyereket ne agy isten ikreket, mikor magad is alig huzod ki belöle, aztan majd kiteszuk a napra öket mert az is taplal ugye ?

2015. febr. 27. 20:56
 8/9 anonim ***** válasza:
Én 16 vagyok és ugyanigy vagyok. Kimegyek a faluba már látom, hogy tologassák a gyereket az ismerőseim. A facebookon is ezt látom. Pedig csak nemrég végeztek a középiskolával.
2015. febr. 27. 23:07
 9/9 anonim ***** válasza:

"A szüleimnek se nagyon volt semmije, amikor a bátyámat és engem bevállaltak."

Teljesen már világ volt a kádárizmusban, nem kéne összehasonlítani a mostani rendszerrel. Ha érdekel, nézz utána.

2015. febr. 28. 00:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!