Neked mi jelenti a luxust?
plazmatv, ájfón, bagózás, évi 1-2 hét nyaralás külföldön
ez már számomra luxus kategória!
Gyakran utazom külföldre, van, hogy csak hétvégére, hogy kikapcsoljak. Megvehetem azt ami megtetszik, olyan üzletekben is, amiket mások csak lefotóznak kívülről...
Van autóm, házam. Majdnem minden nap étterembe megyek, van, hogy naponta többször, találkozó miatt... Ez úgy gondolom többeknek luxusnak számít, nekem normális.
Én azt szoktam mondani, hogy az a luxus, amikor úgy vásárolhatsz, hogy nem kell megnézned az árakat.
Ez egyébként vonatkozhat bármire. Bemész egy ruhaboltba, és csak a kasszánál látod meg hogy mennyibe kerülnek. Aki így él, az luxus.
Elmész étterembe, nem nézed meg az árakat, csak azt mondod, hogy hozzon egy üveg bort, amit ajánl. Aki így él, az luxus.
El akarsz menni nyaralni, felhívod az ügynöködet, hogy szervezzen valami izgis nyaralást, mindegy hogy mennyi. Aki így él, az luxus.
Az nem luxus ha elmész egy boltba és vásárolsz magadnak egy drága ruhát. Hiszen arra tudatosan spóroltál.
Az nem luxus, ha elmész egy étterembe és veszel magadnak egy drága üveg bort, hiszen tudatosan tervezted, gyűjtöttél rá.
Az nem luxus, ha elmész a tengerpartra nyaralni, hiszen erre gyűjtötted a pénzed.
Nekem a szabadidő jelenti a luxust, ugyanis soha nincs időm elmenni valahova.
Ezen kívül sok minden van amiből nekem luxus lenne újat venni, ezért csak és kizárólag használtan szerzem be.
Bútor, autó, gépek. ezeket nem tudom újonnan megvenni.
Ruhát viszont soha nem vennék használtan, azt csak újonnan. Habár, most ha jobban belegondolok.... pl egy drága sínadrágot vennék használtan is ha úgy olcsóbb.
Amire soha nem költenék: ékszerek, káros szenvedélyek, szerencsejáték. Úgyhogy ezek biztos hogy a luxus kategóriába tartoznak nálam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!