Túlreagálom ezt a dolgot anyámmal és a kutyámmal?
Már féléve keresek egy mudikölyköt, és most a hónap elején megtaláltam, a közelben volt, meg tudtam fizetni (a SAJÁT pénzemből, ez fontos tényező...), és megvettem. Esküszöm, ez volt az egyik legnagyobb álmom, mióta csak létezek. Beleszerettem a mudikba, a legtökéletesebb kutyáknak vélem őket. Folyton néztem a neten, meg mindent, hogy hátha ráakadok egy jó lehetőségre. A családom többi részét (18 éves vagyok egyébként) ez kissé hidegen hagyta, anyám még azt is mondta, hogy de áá, miért nem pumit, neki az az álma. Hát már itt jól megmondtam volna neki, hogy az a Te álmod, anya, egyszer akkor lesz Neked is pumid. Nekem a mudi tetszik. Kész.
Most, hogy meglett a kutyus, mindenki imádja, ez mondjuk természetes is, mert imádnivaló. :) Tegnap lett 3 hónapos. Már egy hete tanítom klikkerrel, és nagyon ügyes jószág, az ülés lassan megy neki vezényszóra.
Erre anya elkezdi tanítgatni az ülésre... Nem tudom, hogyan, de tegnap is (kissé kapatosan) elbüszkélkedett vele, hogy leül, ha feltartja a kezét (kipróbáltam, azért nem minden esetben van így. Na mindegy, a lényeg, hogy ez nekem egyrészt rosszul is esik, másrészt dühít.
Ez a kutya az én kutyám! Lehet, hogy ez így nagyon gyerekesen hangzik, de akkor is az enyém, hát basszus, én fizettem érte, én kezdtem el tanítgatni, eleve én szerettem volna...
Anyáméknak meg van egy foxijuk, ami neveletlen, makacs, engedetlen, miért nem azt tanítja??
Megkérdeztem én ezt, erre azt mondja, hogy de hát valahogy meg kell rá tanítani, hogy nyugton maradjon, mert folyton ugrál. Na ez az! Majd én megtanítom, azért vettem a klikkert, azért foglalkozok vele ÉN.
A kérdés adott így már, jogosan érzek dühöt szerintetek?
Nekem is mudim van, üdv a Mudizmus világában.
Neked van igazad. A te kutyád, neked kell a gazdájának lenned. A mudi egygazdás kutya. Nálunk is mindenki egyből tudja akárki idegen, aki felénk jár, hogy én vagyok a gazdája. Szót fogad mindenkinek, de csak nekem feltétel nélkül, és boldogan.
Gondolom nem akarja, hogy a nyakán maradjon. Ha költözöl majd, biztos még akarná is, hogy vidd a kutyát, de ha magához láncolja, azzal téged bizony nagyon meg fog bántani. Ezt meg kell értenie. Tényleg vegyen akkor magának egy pumit, ha ennyire újat akar.
Manapság minden a pénzről szól sajnos.
Ő 25 ezer forint volt.
Köszönöm mindenki válaszát!
11-es, Te tanítottad/tanítod valahogyan a kutyádat?
11-es vagyok.
Hát persze, hogy tanítom, minden kutyát kéne, legalább az alapokra, ha másra nem is. Én száraztáppal tanítottam, de néha nem is vette el a kaját, csak élvezte, hogy tanulhat. Nagyon okos fajta, gyorsan tanul, Betyár már a 3 ül felszólításra tudta, mit kell tennie. Ugyanígy történt a fekszik, hop(szóval ugrás), és egyéb alap vezényszavakkal is. A bonyolultabb trükkök persze picit tovább tartanak.
Taníts meg neki minél több dolgot, szeretnek tanulni. Egyetlen dolog nem megy neki az istennek sem, de nem azért, mert nem tudja, mit akarok tőle, hanem mert nem akar szót fogadni: ha kiviszem futtatni, és elengedem, amíg legalább minimálisan ki nem futotta magát, nem hajlandó visszajönni, csak vigyorog a kis mocsok. Szóval erre fektess nagy hangsúlyt.
Lehet tanítani klikkerrel is, csak nem értem, mi értelme van. Mármint értem az elméletét, de klikkernél is használnak ételt, szóval egyre megy.
Királytanyai kenneltől van a mudid? Csak mert én is kb ennyiért vettem a mudimat.
Nem vagyok szakértő, de ha kíváncsi vagy valamire, nyugodtan írj privátot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!