Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi az élet értelme?

Mi az élet értelme?

Figyelt kérdés
engem mindig is kiközösítettek egyedi életszemléletem miatt és mert nem vagyok hajlandó a többiek által kitaposott utat járni.így néz ki az élet egy átlag embernek :születés utána bölcsi ovi suli aztán munka munka és munka csakhogy ne halj éhen és a főnököd meggazdagodjon rajtad.majd elmész nyugdíjba és azt csinálsz amit akarsz(végre) csak akkor általában már sem erőd sem kedved sem pénzed(még mindig)....valóra váltani amit 30-50évvel korábban szerettél volna.mi értelme ennek?
2015. jan. 23. 17:58
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

" tegnap 18:09" Vagyok. Megértelek, hogy nem szeretnéd a többiek által kitaposott életformát. Arra lettem volna kíváncsi , hogy helyette milyen egyedi életszemléletet életformát szeretnél kialakítani, és azt hogyan.Gondolom nem az lenne csak a lényeg , hogy egyedül éljél. Biztos van olyan célod is amit megszeretnél valósítani.No és azt hogyan tudnád megvalósítani? Azt már mondtad, hogy mit nem szeretnél, hogyan nem szeretnél élni.

Én nem tartom rossznak , hogy foglalkoztat ez a kérdés.Persze ha csak keseregnél rajta de nem keresel megoldást akkor jobb a gondolatot elterelni . Az sem baj ha nem akarsz a kitaposott úton járni. Sőt, ez nagyon jó is lehet viszont ezen tovább kel lépni , életképes megoldásokat keresni.Biztos vagyok abban , hogy van megoldás. De önmagában , hogy ezt nem akarom, vagy így nem akarom az még kevés. Persze kezdetnek nem rossz.:)

2015. jan. 24. 18:12
 22/32 anonim ***** válasza:

12-es vagyok.

Egy nagyon kis faluban lakom, igazából otthon szoktam többnyire kávét inni. De egyetemen a legtöbb osztálytársam furán nézett, amikor fekete kávét vettem, hasonlóképpen egy kávézóban, egy Mccafféban és az ismerőseimnél.

De gyerekek, ne feledjük a teát. Az az igazi- nincs olyan nap, hogy ne innék teát. Aw, yiss.

2015. jan. 24. 18:36
 23/32 anonim ***** válasza:

Oh, igen a tea! Igazad van! :-)

A kávé mellett én is szeretem a teát. Főleg az ízesített zöldteákat. Például a mangós és a barackos nagy kedvencem.

Milyen teát fogyasztasz?

Megkérdezhetem az ország melyik részén laksz? Bizonyára nagyon kellemes hely lehet az a kis település! Az ilyen kis falvak mindig olyan meghittek.

Nyáron hirtelen ötlettől vezérelve elkirándultunk az ország legkisebb településére, Iborfiára. Kérem szépen, mindösszesen 8 fő lakja! Gyönyörű. Zala megyében van, igazán vadregényes egy megye. Lenyűgözően szép!

2015. jan. 24. 18:48
 24/32 A kérdező kommentje:
hát szeretnék világot látni.igazából más vágyam nincs.nem érzem magam sem boldognak sem teljesnek amig ezt nem tehetem meg.gyakran eszembe jut hogyha holnap így véletlen meghalnék akkor még a túlvilágon sem lehetnék ettől nyugodt akármi is van az élet után.de amig itthon napi 8-10-12 óra munka a túléléshez alig elég az átlag embernek addig ez reménytelen.
2015. jan. 25. 02:32
 25/32 anonim ***** válasza:

" tegnap 18:12" vagyok.

Ha igazán szeretnél "világot látni", akkor az meg is valósulhat. Én az "igazán"-ra helyezném a hangsúlyt.Szerintem ha valamit nagyon akarunk , nagyon szeretnénk akkor sokkal könnyebb megvalósítani , mintha csak "szeretnénk , de nincsen pénzünk rá". No persze "világot látni" az így elsőre nagy falatnak tűnik. Mi lenne ha előbb konkrétabb , és kisebb léptékkel kezdenéd, ami úgymond könnyebben megvalósíthatónak tűnik. Pl. a "beakarom járni a világot " helyett mondjuk azt mondod, hogy " megakarom ismerni Erdélyt, vagy Ausztriát, vagy valami másik országot vagy tájat.

No persze ehhez is kell tenned valamit, de ha megteszed az első lépést utána már könnyebb lesz a következő.

Akár kombinálhatod a "világjárást" pénzkereseti lehetőséggel. Külföldi munka vállalásra gondolok. Természetesen ehhez is ajánlott bizonyos feltétel.

Némi pénz , nyelvismeret , tájékozódás, stb.

Bármit is szeretnénk megvalósítani , legyen az kitaposott út, vagy egyedi út mindenképp tennünk is kel érte .Viszonylag kevés ember örököl milliókat , így viszont legtöbbünknek energiát kel befektetnünk a céljaink megvalósulásához.

Tehát a"nagy falatot" , ne a legkisebb energia befektetéssel próbáld elérni.Szerintem.

Ha most kevesebb az energiát, kisebb falattal kezd .:))menet Közben a kedved , és így az energiád is megnövekedhet..:)

2015. jan. 25. 16:59
 26/32 A kérdező kommentje:

de ebbe nem tudok elég energiát(pénzt) fektetni.európa nem különösebben érdekel a többi földrész nagy részét szívesen végigjárnám.ahhoz jó munka kéne amit nehéz kapni.ez alaphangon több millió forint amit egy átlag ember az életben nem tud összespórolni.a szüleim példájából okulva mondom ezt.30-40 ledolgozott év után van egy házuk és futja ételre.ennyi.félretett pénz 0.pedig nem is közmunka szerű extrán alulfizetett melóról beszélünk.

vicces de külföldön még nem is voltunk.soha.

bezzeg van több ezer ember az országban aki semmit nem csinál még is kőgazdag.és még állítólag egyenlőség van...az élet vacak...

2015. jan. 26. 01:56
 27/32 anonim ***** válasza:

Kedves 23-as,

Én Szlovákiában lakom Komárom mellett, a falu neve Hetény(Chotín), Komáromnak köszönhetően így szerintem be tudod lőni a helyet.

Én nem szeretem a zöld teát, sem a gyümölcsöseket. Túl műek. Én fehéret, feketét szoktam inni, és gyógynövényes teákat(pl csalántea, jázminos tea, vesetea).

2015. jan. 26. 12:57
 28/32 anonim ***** válasza:

" tegnap 16:59 " vagyok.

Azt hiszem , értem amit mondasz, viszont azért megpróbálhatnád úgy is nézni a dolgokat, hogy mivel érhetnéd el a céljaidat , miben kéne változtatni a hozzáállásodon .Úgy látom, hogy egyenlőre kifogásokat keresel, hogy miért nem valósíthatod meg amit akarsz.

Tudom, most mondhatod, hogy "nincs realitása hogy egy átlag ember, az általad említett célokat megvalósíthassa." Ha így látod, akkor megteheted azt , hogy az "átlag ember fölé emelkedsz", és így elérheted a célod. Illetve azt is megteheted, hogy belátod, hogy nem tudsz az átlag ember "fölé emelkedni", éppen ezért a vágyad nem reális, és keresel egy olyan célt amit meg is tudsz valósítani.

2015. jan. 26. 16:50
 29/32 A kérdező kommentje:

hát marad a boldogtalanság.nem is tudom minek élek egyáltalán.hát mivel meg nem ölöm magam így céltalan élhetek tovább és kesereghetek ezen.

nem lehet felemelkedni.bankigazgató vagy cég tulajdonos már nem leszek.az élet igazságtalan és vacak.maximum nem foglalkozunk vele.mégsem kesereghetünk egész nap földi nyomorúságunkon.maradnak az apró dolgok amiknek lehet örülni.

2015. jan. 26. 17:31
 30/32 anonim ***** válasza:

"28" vagyok.

Nagyon közhelyesnek tűnik, amikor arról beszélünk, hogy az "apró dolgoknak is örülni kell" . Közhelyes de nagyon nagy igazság van benne. Nagy vágyaktól, nagy céloktól ,nagy elképzelésektől várjuk az igazán nagy örömöket. Gyakran pedig csalódunk amikor elérjük céljainkat. Én magam is megtapasztaltam ezt.

Életemben az igazán nagy örömek sokszor a spontánul jövő jelentéktelennek tűnő apró dolgokból adódtak. Ezekhez ráadásul egy fillér nem kellett. Ezzel nem a szegénységet reklámoznám, én is azt mondom, ha teheti az ember tapasztalja meg a jobb anyagi körülményeket is.Megtapasztaltam azt is, és rájöttem, hogy elsősorban nem a "nagyon jó anyagi körülményektől" függ az ember lelki békéje. Tudom,hogy a legtöbb ember aki nem tapasztalta meg a "jobb anyagi körülményeket", és elégedetlen az életével azt hiszi , hogy a pénz mindent megoldana.Sajnos ez nem egészen így van, de mégis azt kívánnám mindenkinek aki ebben hisz, hogy "gyorsan gazdagodjon meg", hogy mielőbb rájöjjön , hogy a gazdagság önmagában nem jár "boldogsággal".

Valójában megtudnád mondani , hogy szerinted mik lehetnek azok az élmények amit szerinted megkaphatnál az idegen kontinenseken amit a mi kontinensünkön nem kaphatsz meg?

2015. jan. 27. 20:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!