9: Kérdező. Ötleteket kértél, se azt nem írtad le, hogy hány éves vagy, sem semmit. Én ötleteket írtam ennek megfelelően, senki nem mondta, hogy kötelező elfogadnod őket, de te az olvasásra is kifogásokat keresel. Mellesleg bocsi, deha infó területen dolgozol akkor lehetne eszed, hogy magadtól is kitalálj megoldást rá. :D :P Mellesleg telemarketingezni, ha valóban érdekelne a téma a jelenlegi munkahelyedet sem kéne ott hagyd, egy csomóan vállalják másodállásban, még otthonról is. Egyébként még mlm cégeknél is belső képzéseken is szintén tanítanak szóhasználatokat stb. Hogy nem érdekel a marketing az egy dolog, senki nem mondta azt se, hogy örökké csináld, csak amíg eléred azt, ami érdekel belőle. De hát, mint írtam mindegy, az értelmező szótár se megfelelő számodra..., gondolom. De igazad van, valóban én vagyok a buta!
2015. jan. 11. 17:41
12/24 A kérdező kommentje:
A korom teljesen lényegtelen, kétlem, hogy bárki bele fogna ilyesmibe, ha nem érdekli csak annak érdekében, hogy a szókincsét fejlessze, akkor már tényleg az is jobb, ha számomra érdektelen könyveket olvasok...
Örülök, ha van olyan ember, akinek másra sincs ideje, csak másodállásban olyan dolgot csináljon, amit nem szeretne, csak, hogy a szókincsét fejlessze, feleslegesnek tartom ekkora ügyet csinálni belőle
Bocs, hogy ötleteket adtam, akadj ki rajta nyugodtan!
2015. jan. 11. 17:57
Én szakdolgozat íráskor fejlődtem sokat. Előtte nagyon konyhanyelven beszéltem. Csinálhatod azt, hogy szinoníma szótárból kikeresel néhány, általad gyakran használt szót, és választasz vagy 2-2 neked szimpatikus szinonímát. Írd fel, el ne felejtsd őket. ;)
pl ha --> amennyiben
és --> továbbá, valamint, illetve
Ilyesmikre gondoltál?
2015. jan. 11. 18:09
15/24 A kérdező kommentje:
13: nem én akadtam ki, hanem te, hogy nem látom realitását az ötletednek :D
Kérdező, semmi olyan nem volt benne, ami nem lenne reális, csak neked nem felelt meg, attól még ötletnek használható ötlet. De mint írtam, számodra az olvasás és az értelmező szótár sem megoldás, úgyhogy hagyjuk.
2015. jan. 11. 18:55
17/24 A kérdező kommentje:
#14. nem is biztos, hogy ilyesmire gondolok, persze szókincsemet is gyarapítani kellene, de olyan is van, hogy ismerem a szót, amit éppen használnom kellene, de valahogy hiányzik a "gyakorlat", nem használom eleget, így ha oda kerül a sor nem is mindig jut eszembe. Szókincs fejlesztés alatt nem feltétlenül azt értem, hogy új szavakat ismerjek meg, hanem egyszerűen gyakorlottan tudjam használni a már meglévőt is, persze új kifejezéseket is jó lenne megismerni, hogy választékosabb legyen a dolog.
Mondom én, hogy neked egy megoldás sem felel meg! :D :D :D
Még egy ötlet, magyar nyelvtan könyvek és irodalom tankönyvek. Ja, tudom tanulni unalmas! :D :D :D
2015. jan. 11. 19:05
És ha írnál? Akkor rá kellene kényszerítened magad, hogy elkerüld a szóismétlést, így kénytelen lennél használni az elmédben már meglévő szavakat.
Mellesleg, vicces ez a kis konfrontáció itt, tényleg reagálhatnál egyszer pozitívan is egy válaszra :D
2015. jan. 11. 19:10
20/24 A kérdező kommentje:
18: őszintén hány éves vagy? :D hagyjuk már a témát pattanj le róla, nem tetszik a semmit mondó vagy épp túlzó baromságod :D hol olvastad pl. hogy az olvasást nem tartom jó ötletnek? Csak elmondtam, hogy nem olvasok olyasmit, ami erre alkalmas bújj már el öcsi...
Kapcsolódó kérdések: