Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szókincs feljesztése?

Szókincs feljesztése?

Figyelt kérdés
Van valami tippetek, hogy hogyan lehetne leghatékonyabban fejleszteni a szókincsemet? Itt most nem arra gondolok, hogy gyakorlatilag olyan szavakat használjak, amiket sokan meg se értenek, csak még is legyen választékosabb...minden értelmes választ köszönök!

2015. jan. 11. 16:15
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, elcsépelt, de az olvasás szerintem a legjobb módja, mert az még szórakoztató is és nincs olyan tanulás hangulata.
2015. jan. 11. 16:19
 2/24 A kérdező kommentje:
#1: Néha szoktam olvasni és nem igazán érzem, hogy ez fejlesztené, bár lehet nem arra alkalmas témájú könyveket olvasok, de most annak meg eme látom értelmét, hogy untassam magam olyan könyvekkel, amik nem érdekelnek
2015. jan. 11. 16:21
 3/24 A kérdező kommentje:
nem*
2015. jan. 11. 16:21
 4/24 anonim ***** válasza:
34%
Marketing tanulása, esetleg attól függően, h hány éves vagy fősuli és kommunikáció szak. Ha már dolgozhatsz, vállalhatsz telemarketinges munkákat is, munkahelyi képzés keretén belül ott is sokat bővül a szókincsed, mivel alapfeltétel, hogy választékosan tudj beszélni.
2015. jan. 11. 16:24
 5/24 anonim ***** válasza:
51%
4hez még annyit, hogy komolyabb cégek telemarketinges munkájára gondolok ez alatt, nem egy olyanra, ahol ki se fizetnek. Ha interjún eltudod magad adni, akkor felvesznek.
2015. jan. 11. 16:25
 6/24 anonim ***** válasza:

Akkor olvass olyan könyveket, amik érdekelnek.

2015. jan. 11. 16:25
 7/24 A kérdező kommentje:

Azért nem szívesen kezdenék bele egy fősuliba csak ezért :D főleg, hogy a marketing egyáltalán nem érdekel és munkahelyet sem váltanék miatta :D teljesen más területen dolgozom, nem vagyok szó szerint informatikus, de azzal kapcsolatos a munkám, itt is sokat kell kommunikálnom, de maga az informatika nem egy olyan téma, amiről túl sokat lehet laikus emberekkel beszélni, hiszen nem értik.

és mint mondtam szoktam néha olvasni, de kizárólag ilyen háborús könyvek, meg olyanok, amik tényszerűek és nem regény, ezeket meg valahogy nem érzem túl jó szókincs fejlesztő témáknak.

2015. jan. 11. 16:32
 8/24 anonim ***** válasza:
32%
Akkor hagyjuk kérdező, sejtettem, hogy minden válaszra találsz majd kifogást, szerintem nem is akarod igazán, egyébként még ott van az értelmező szótár, azt is olvasgathatod, jah tudom, nem érdekel, unalmas. :D :P
2015. jan. 11. 16:35
 9/24 A kérdező kommentje:
#8: de most ne legyél már buta :D szerinted melyik barom kezd bele egy marketinges fősuliba, ha nem érdekli a téma :D és szerinted felmondok, hogy marketinges legyek, mikor jól kereső állásom van? :D
2015. jan. 11. 16:41
 10/24 anonim ***** válasza:
Én is az olvasást ajánlom elsősorban. Millió könyv van, biztos, hogy találsz olyan témájút, amit szívesen vennél a kezedbe. Még a kortárs könyvek is segítenek a szókincsed fejlesztésében. Beszélgess sokat és játssz szókirakóst. :)
2015. jan. 11. 17:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!