Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Meddig marad ilyen a mai világ?

Meddig marad ilyen a mai világ?

Figyelt kérdés

Meddig marad még ilyen a világ? Pénzéhes, mocskos, felszínes, alattomos, csalókkal és hazugokkal teli, amelyben aligha lehet boldogulni?

Fog javulni? stagnál? vagy rosszabb lesz?

Reménykedhetek, hogy lesz még valamikor szép is társadalmilag?

2015. jan. 9. 12:12
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Szeretném én is hinni hogy meg fog változni, de annyira pocsék az egész hogy... áh !

Ne másban keressük a hibát? Oké, sorolom a példákat.

Tekintsünk el egy kicsit a politikától, háborúktól, koncentráljunk az emberre.

Eddig nem volt emberek terén túl jó tapasztalatom hiába voltam én a kedves, én a rendes, én a segitőkész és a többi és a többi. Mert mindegyik csak kihasználta a jóhiszeműségemet...

Vagy : éppen voltam egy haverommal lógni, és egész végig a telefonjával babrált, mert ő az ottani életét kell ápolja, muszáj facebook-ozzon, kötlezően kell posztolni (!!). Múltkor is bementem egy kávézóba, és eszméletlen volt amit az egyik asztalnál láttam : vagy 6-an voltak, mind fiatalok, midnegyik kezében vagy a legújabb iPhone vagy a legújabb Samsung Galaxy, kis csitrik mind amúgy, és mind mind telefonozott... Vagy szórakozóhelyen kockul... mikor egy társaságban van.

Nem tudom, az ilyen üljön otthon és bújjon a gyatra elektornikus gépeibe !!

Én úgy voltam nevelve hogyha társaságban vagyok azzal foglalkozzak és ne a telefonomat bütyköljem mert illetlenség.

Szerintem az egész változást OTT kéne elkezdeni, hogy az embereknek etikát, etikettet kéne tanitani, de rögvest !!!

Hiába változok én, változik a kérdező és még pár száz ember, mikor a mérvadó a bunkó ember stilusa lesz...

Erről ennyit... :(

2015. jan. 9. 12:48
 12/21 anonim ***** válasza:
Mert a pénz az új isten. Hogy ez változik-e? Idővel biztos, de lehet csak rosszabb lesz. Egy darabig ez lesz, az valószínű.
2015. jan. 9. 13:54
 13/21 A kérdező kommentje:

Utolsó Így van !!!

Azt a világot éljük, amikor még a sz. arás is "okos" lesz (elnézést), de társadalmilag nulla a helyzet !!!

Teljesen felesleges készülékek. Inkább fejlesztenék a társadalmat, mert az "ájfón 6" nem fogja, az biztos.

Technikailag a topon van a világ? Engem nem érdekel. De sokakat igen, és szerintük akkor már egy fantasztikus 21. század adott, de ne felejtsük el az emberi kapcsolatok már sehol sincsenek pl. a 20. századéhoz képest... És még mi lesz ezután !

Engem röhögnek ki, hogy ezeréves telefonnal járok, de nekem ingyen sem kellene sem tablet, sem ájfón sem semmi. Van egy asztali PC-m, ami kb. 15 éves.

Csóró lennék? Nem-nem. Ma mehetnék és mindenből megvehetném a legjobbat, de kell a frásznak, ha utána kimegyek és a kedves boltos az utcán már "szembe köp"... !

2015. jan. 9. 13:57
 14/21 A kérdező kommentje:

12-es igen a pénz lett az új isten. Ahogy mondod. Talán már ehhez is kell imádkoznunk.

Mindenki döntse el maga, mit gondol erről.

A véleményem. Ha ezt hajszolja mindenki eszetlenül, nagyon megfogja ezt sínyleni mindenki.

És most erre ne vigyorgós szmájlikat küldözgessetek, meg mi ezzel a baj így van rendjén.

Ha pénzmániás vagy, írd le, miért is. Érdekel Dubai, vagy az amerikai álom?

2015. jan. 9. 14:00
 15/21 A kérdező kommentje:

Én nem vagyok álszent, elfogadnék sok száz millió forintot és nem mondanám azt, hogy kell a francnak.

Csak Én nem arra költeném, hogy a plázacicáknak megfeleljek, meg hogy AUDI a8-am legyen, hanem inkább kamatoztatnám és befektetném egy önellátó farmra, ami az álmom, hogy ettől a mai társadalomtól távol lehessek !

De Ti... most általánosítok a biztos, sorry. Luxusruhára akarjátok, legújabb tablet-re, legjobb kocsira, felszínes dolgokra. Mert akkor már a társadalomban soknak tűntök, mert most ilyen jelenleg... Akinek ilyen cuccai vannak, az már egy sikeres embernek számít... A MAI EMBER SZEMÉBEN

Ez most egy kicsit általánosítás volt, de szerintem sokan magukra ismernek benne. Elnézést aki nem így gondolkodik.

2015. jan. 9. 14:06
 16/21 A kérdező kommentje:

És még egyszer leírom, Én nem irigykedek ezekre a dolgokra, nehogy félreértés legyen.

Megengedhetném magamnak mindenféle nélkülözés nélkül.

De mi is lenne a haszna...?

2015. jan. 9. 14:09
 17/21 anonim válasza:
Szerintem addig nem fog változni amíg az ilyen emberek meg nem változnak..
2015. jan. 9. 14:30
 18/21 anonim ***** válasza:

Ha a vilagban nem lennenek rossz dolgok, akkor nem tudnad ertekelni a jo dolgokat. Haboruk, katasztrofak, elmebetegek mindig is voltak es mindig is lesznek, csak most realtime kapod ezekrol a hireket. 30 eve jo esetben az ujsagban olvastal rola, vagy ott sem, ennyi a kulonbseg.

Engem rendes emberek vesznek korul, szeret a csaladom, jo a munkam, es jo az eletem. Egyaltalan nem azt tapasztalom, amit te irsz, hogy mindenki szamito, penzehes, csalo gazember lenne, mert nagyon nem az. Rengeteg embert ismerek, rengeteg emberrel dolgoztam egyutt, vagy volt kisebb-nagyobb ugyem, es nagyon kevesen akartak szandekosan atverni, az emberek tulnyomo tobbsege joakaratu.

ezert irtam hogy a sajat lelki nyomorod vetited ki a vilagra. A hiba a te keszulekedben van.

Az emberi kapcsolatokrol iderogtonzott eszmefuttatasod meg szimplan marhasag. semmi baj nincs az emberi kapcsolatokkal, a XXI. nemhogy eltavolitja, de kozelebb hozza az embereket.

Barkivel tudok akar napi kapcsolatot is tartani, akarhol is van a vilagban. nincsennek tavolsagok, a vilag osszement.

2015. jan. 9. 14:43
 19/21 anonim ***** válasza:

Közelebb hozzák az embereket, de milyen áron b #zmeg? Akárhova megy az ember, mindig a kezében van az a szar és ki sem lát belőle... Ha gép elé kerül egyből a facebook és semmi más.

Az meg, hogy egy embert jó emberek veszik körül, nem jelenti azt, hogy a világ jó lenne, csak pusztán te nem látod ezt, nem ő vetíti ki ezt a világra :)

2015. jan. 9. 14:49
 20/21 anonim ***** válasza:

"Akárhova megy az ember, mindig a kezében van az a szar és ki sem lát belőle... Ha gép elé kerül egyből a facebook és semmi más. "

Tenyleg? En egy embert sem ismerek aki ezt csinalna :) Mondom, altalanositotok.

En nem mondtam hogy a vilag jo. A vilag olyan amilyen, se nem jo, se nem rossz, megvan benne a jo es a rossz is. Ez a termeszetes.

Hogy te melyiket latod belole hangsulyosabban, az csak rajtad mulik. A kornyezetet, barati tarsasagot, csaladot meg te teremted meg magadnak. Ahogy az eleted nagy reszet is.

Azt embernek sokkal nagyobb befolyasa van a dolgokra, mint ahogy azt gondolna, csak sokkal konnyeb rinyalni hogy a szar a vilag.

2015. jan. 9. 15:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!