Meddig marad ilyen a mai világ?
Meddig marad még ilyen a világ? Pénzéhes, mocskos, felszínes, alattomos, csalókkal és hazugokkal teli, amelyben aligha lehet boldogulni?
Fog javulni? stagnál? vagy rosszabb lesz?
Reménykedhetek, hogy lesz még valamikor szép is társadalmilag?
Szeretném én is hinni hogy meg fog változni, de annyira pocsék az egész hogy... áh !
Ne másban keressük a hibát? Oké, sorolom a példákat.
Tekintsünk el egy kicsit a politikától, háborúktól, koncentráljunk az emberre.
Eddig nem volt emberek terén túl jó tapasztalatom hiába voltam én a kedves, én a rendes, én a segitőkész és a többi és a többi. Mert mindegyik csak kihasználta a jóhiszeműségemet...
Vagy : éppen voltam egy haverommal lógni, és egész végig a telefonjával babrált, mert ő az ottani életét kell ápolja, muszáj facebook-ozzon, kötlezően kell posztolni (!!). Múltkor is bementem egy kávézóba, és eszméletlen volt amit az egyik asztalnál láttam : vagy 6-an voltak, mind fiatalok, midnegyik kezében vagy a legújabb iPhone vagy a legújabb Samsung Galaxy, kis csitrik mind amúgy, és mind mind telefonozott... Vagy szórakozóhelyen kockul... mikor egy társaságban van.
Nem tudom, az ilyen üljön otthon és bújjon a gyatra elektornikus gépeibe !!
Én úgy voltam nevelve hogyha társaságban vagyok azzal foglalkozzak és ne a telefonomat bütyköljem mert illetlenség.
Szerintem az egész változást OTT kéne elkezdeni, hogy az embereknek etikát, etikettet kéne tanitani, de rögvest !!!
Hiába változok én, változik a kérdező és még pár száz ember, mikor a mérvadó a bunkó ember stilusa lesz...
Erről ennyit... :(
Utolsó Így van !!!
Azt a világot éljük, amikor még a sz. arás is "okos" lesz (elnézést), de társadalmilag nulla a helyzet !!!
Teljesen felesleges készülékek. Inkább fejlesztenék a társadalmat, mert az "ájfón 6" nem fogja, az biztos.
Technikailag a topon van a világ? Engem nem érdekel. De sokakat igen, és szerintük akkor már egy fantasztikus 21. század adott, de ne felejtsük el az emberi kapcsolatok már sehol sincsenek pl. a 20. századéhoz képest... És még mi lesz ezután !
Engem röhögnek ki, hogy ezeréves telefonnal járok, de nekem ingyen sem kellene sem tablet, sem ájfón sem semmi. Van egy asztali PC-m, ami kb. 15 éves.
Csóró lennék? Nem-nem. Ma mehetnék és mindenből megvehetném a legjobbat, de kell a frásznak, ha utána kimegyek és a kedves boltos az utcán már "szembe köp"... !
12-es igen a pénz lett az új isten. Ahogy mondod. Talán már ehhez is kell imádkoznunk.
Mindenki döntse el maga, mit gondol erről.
A véleményem. Ha ezt hajszolja mindenki eszetlenül, nagyon megfogja ezt sínyleni mindenki.
És most erre ne vigyorgós szmájlikat küldözgessetek, meg mi ezzel a baj így van rendjén.
Ha pénzmániás vagy, írd le, miért is. Érdekel Dubai, vagy az amerikai álom?
Én nem vagyok álszent, elfogadnék sok száz millió forintot és nem mondanám azt, hogy kell a francnak.
Csak Én nem arra költeném, hogy a plázacicáknak megfeleljek, meg hogy AUDI a8-am legyen, hanem inkább kamatoztatnám és befektetném egy önellátó farmra, ami az álmom, hogy ettől a mai társadalomtól távol lehessek !
De Ti... most általánosítok a biztos, sorry. Luxusruhára akarjátok, legújabb tablet-re, legjobb kocsira, felszínes dolgokra. Mert akkor már a társadalomban soknak tűntök, mert most ilyen jelenleg... Akinek ilyen cuccai vannak, az már egy sikeres embernek számít... A MAI EMBER SZEMÉBEN
Ez most egy kicsit általánosítás volt, de szerintem sokan magukra ismernek benne. Elnézést aki nem így gondolkodik.
És még egyszer leírom, Én nem irigykedek ezekre a dolgokra, nehogy félreértés legyen.
Megengedhetném magamnak mindenféle nélkülözés nélkül.
De mi is lenne a haszna...?
Ha a vilagban nem lennenek rossz dolgok, akkor nem tudnad ertekelni a jo dolgokat. Haboruk, katasztrofak, elmebetegek mindig is voltak es mindig is lesznek, csak most realtime kapod ezekrol a hireket. 30 eve jo esetben az ujsagban olvastal rola, vagy ott sem, ennyi a kulonbseg.
Engem rendes emberek vesznek korul, szeret a csaladom, jo a munkam, es jo az eletem. Egyaltalan nem azt tapasztalom, amit te irsz, hogy mindenki szamito, penzehes, csalo gazember lenne, mert nagyon nem az. Rengeteg embert ismerek, rengeteg emberrel dolgoztam egyutt, vagy volt kisebb-nagyobb ugyem, es nagyon kevesen akartak szandekosan atverni, az emberek tulnyomo tobbsege joakaratu.
ezert irtam hogy a sajat lelki nyomorod vetited ki a vilagra. A hiba a te keszulekedben van.
Az emberi kapcsolatokrol iderogtonzott eszmefuttatasod meg szimplan marhasag. semmi baj nincs az emberi kapcsolatokkal, a XXI. nemhogy eltavolitja, de kozelebb hozza az embereket.
Barkivel tudok akar napi kapcsolatot is tartani, akarhol is van a vilagban. nincsennek tavolsagok, a vilag osszement.
Közelebb hozzák az embereket, de milyen áron b #zmeg? Akárhova megy az ember, mindig a kezében van az a szar és ki sem lát belőle... Ha gép elé kerül egyből a facebook és semmi más.
Az meg, hogy egy embert jó emberek veszik körül, nem jelenti azt, hogy a világ jó lenne, csak pusztán te nem látod ezt, nem ő vetíti ki ezt a világra :)
"Akárhova megy az ember, mindig a kezében van az a szar és ki sem lát belőle... Ha gép elé kerül egyből a facebook és semmi más. "
Tenyleg? En egy embert sem ismerek aki ezt csinalna :) Mondom, altalanositotok.
En nem mondtam hogy a vilag jo. A vilag olyan amilyen, se nem jo, se nem rossz, megvan benne a jo es a rossz is. Ez a termeszetes.
Hogy te melyiket latod belole hangsulyosabban, az csak rajtad mulik. A kornyezetet, barati tarsasagot, csaladot meg te teremted meg magadnak. Ahogy az eleted nagy reszet is.
Azt embernek sokkal nagyobb befolyasa van a dolgokra, mint ahogy azt gondolna, csak sokkal konnyeb rinyalni hogy a szar a vilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!