Csak én vagyok úgy vele, hogy soha ne legyen gyerekem, kivéve, ha gazdag leszek?
Csak Magyarországot. Amúgy kisebb koromba (12-14) én is így gondolkodtam. Természetesen putriba meg 6. gyereket nem érdemes szülni. De ismertem pár embert, akik szegényebbek voltak, de becsületesek, és szeretetben nevelték a gyereket. A gyerek jobban tanult meg sikeresebb lett mint a gazdagok gyerekei.
Sőt az osztály legszegényebb gyerekének lett először barátnője, és neki volt a legtöbb barátja.
180,000 nettó fejenként tényleg jó ebben az országban a középosztály számára. Vannak akik fejenként keresnek 100-at, és mégis van gyerekük. Akkor ahoz képest, te már sokkal többet adhatsz a gyerekednek, és jól ellesz.
Akkor kell gyereket vállalni amikor készen állsz a felnevelésére, és nem akkor amikor már nincs pénz kotonra.
Nem akartam ehhez a kérdéshez hozzászólni, de szerintem is nagyon éretlen a kérdező (vagy inkább agymosott).
"Mellesleg nem kell azt gondolni, hogy nem lesz akkora fizetésem [300 000 Ft], nyugodj meg, hogy lesz még az jóval több is, ha itthon nem, akkor külföldön biztosan. :)"
A legtöbb nyugati országban 300ezer forintnak megfelelő összeg a MINIMÁLBÉR! Az tény, hogy kint ebből a minimálbérből jobban meg lehet élni, mint itthon a magyarból, de azért olyan hű de k**va magas életszínvonalra, vagy saját lakásra ne számíts ennyiből...
Továbbá, az a gondolkodásmenet is nélkülöz mindenféle realitást, hogy FEJENKÉNT 300k nettó (vagyis kb. 600k nettó!) legyen. Ilyen alapon ha egy házaspár "csak" bruttó havi 1 milliót keres, akkor ne legyen gyerekük, mert egy 1 gyerekes családnak 900k nettóra van szüksége (majdnem 1,5M bruttó), vagyis egy miniszteri fizetésre?
A kérdező is tipikus Y-generációs hibába esett bele: elhitették vele, hogy ő különleges, ő majd multicsilliárdos lesz.
Akárcsak a másik 20 éves srác (sztem a kérdező is kb. enni idős), aki tegnap amiatt volt kétségbeesve, hogy 20 évesen még nem MILLIÁRDOS...
Gondoltam, hogy magyarázkodni kellesz a qrva érett válaszolóknak, akik semmit nem tudnak rólam, de azt már igen, hogy én egy éretlen 14 éves vagyok, aki próbál magyarázkodni a gyerekvállalásról, de itt ők a mindenttudó reális smartass-ek. Sehol a büdös életben nem írtam azt, hogy én 300.000-ből fogok külföldön megélni. Olvasd vissza, ha te leszűröd ezt a válaszaimból, vagy kérdésemből, akkor aztán gratulálni tudok az érettségedhez. Idézem a saját gondolatomat, mert vagyok annyira egyedi, hogy vannak olyanjaim, nem pedig a másét idézgetem, mint egyesek.
Mellesleg nem kell azt gondolni, hogy nem lesz akkora fizetésem 300 000 Ft, nyugodj meg, hogy lesz még az jóval több is, ha itthon nem, akkor külföldön biztosan. :)"
Ebből hogy jött le az, hogy én 300.000 Forintból fogok megélni külföldön? Jézus.. és még én vagyok az éretlen.
Ja, és tudom, hogy 300.000-ből nem lehet megélni külföldön, én azt mondtam, hogy ennyit biztosan fogok keresni, ha itt nem, akkor külföldön, de lesz még ez jóval több is. De gondolom itt is csak az jött le, hogy én 300.000-ből élek majd meg kint, hát gratulálok.
De ezt bírom, hogy, ha kiírok valamit, akkor pár órán belül tuti, hogy jön 1-2 élettel teli mindenttudó, aki ideböfög és felidegesít. Te meg, ha nem akartál hozzászólni, akkor minek tetted? Senki nem kötelezett rá, de jól esik csinálni a feszültséget, ha már otthon nem történik semmi.
Semmit nem tud rólam itt senki, de ítélkezni a sötétben bárki tud, főleg az olyan, akinek a legtöbb hibája van, nem kell lehozni a szintedre, köszönöm. Az meg, hogy agymosott, szerintem ne kezdjük el fejtegetni.
Mellesleg jól tudom, hogy itt, Magyarországon 300.000 Ft nettó fizetés havonta irreális elképzelés, még a 150.000-re is azt mondanám, hogy nem rossz. De nem értem, most is minek magyarázkodok idegeneknek..
"180,000 nettó fejenként tényleg jó ebben az országban a középosztály számára. Vannak akik fejenként keresnek 100-at, és mégis van gyerekük. Akkor ahoz képest, te már sokkal többet adhatsz a gyerekednek, és jól ellesz. "
180 ezer nettó fejenként? Mármint minden gyerekre + a felnőttre annyi jut fejenként? Gratulálok, én kb ilyen családot sem ismerek. A mai középosztály ott már régen végetért, hogy 180 jut fejenként havonta. Nem is tudom mit lehetne költeni havonta egy gyerekre 180 ezret.
Képzeld el, hogy sejtettem, nem 300k a kinti cél... De az általam leírtak viszonyítási alapnak szerintem jók. És akkor számoljunk:
Például a kinti nettó 900k (vagyis a kinti minimálbér kb. 3x-a) kb. a magyar nettó 200k-nak felel meg arányaiban. Bruttóban kb. havi €4800-5000-ról beszélünk, ami a legfejlettebb ny-i országokban az átlagbér (és 2/3-a az általad "elvártnak"). De nálad kb. bruttó €7500-nak kellene egy főre esnie, hogy nyugodtan lehessen gyereket vállalni, ami 2 gyerek esetében havi br. €30,000-t jelentene. Ennyit UK-ban is 3db(!) senior osztályvezető főorvos keres meg Londonban, ha hiányszakmában dolgoznak és a maximális bért (br. ~€9724) kapják. (Tudom, hogy fontban kapják, de átszámoltam Euróba, mielőtt belekötnél)
Másképp szólva, a te verziód szerint egy olyan brit házaspárnak, melynek mindkét tagja jól menő főorvos, nem lehetne gyereke, mert már egy gyerek esetében se esik br. €7500 egy főre.
Gondolom, mondanom sem kellene, hogy így az emberiség elég hamar kipusztulna...
Amúgy pusztán kíváncsiságból megkérdezhetem, hogy mit tettél le eddig az asztalra, ami reálisan indokolná a tények tükrében irreális elvárásaidat?
Én a szülők fizetését néztem csak, tehát a 300k nettó egy szülőre van, meg a másik szülő is ennyit, de a 2 gyerekre nem számoltam semmit. Tehát a család havi összkeresete 600.000Ft havonta, amiből vígan lehetne élni itthon. Ezt most nem fogom neked átváltogatni.
Azt pedig végkép nem mondtam, hogy csak az vállaljon gyereket, aki így keres. Én mindent a saját életemre vetítve mondtam, nem általánosításban, szegényen felelőtlenség gyereket vállalni, ezt az egyet mondtam, hogy én nem tenném meg.
Ezek nem az elvárásaim. Én ezt azért mondtam, hogy, ha bejönne az élet, és így keresnék, akkor vállalnék gyereket, de minimum elgondolkoznék rajta. Ezek nem irreális elvárások, mert tudom, hogy irreális, ezért nem is elvárás.
Nem tettem sokat az asztalra, sőt, szinte semmit. Nyelvvizsgám van főiskola/egyetem előtt, ennyi.
Jézus :DDDD Még nemhogy nem végeztél egyetemen, de még el sem kezdted :D Egy 16 éves gimis leánykával vitatkozunk :D Tudom, tudom, nagyon faszán be vannak írva a felvételi tájolóba, hogy melyik diplomával mennyi az átlagfizetés... akkora kamu mint a ház. Ma itthon egy pályakezdő BME-n végzett villamosmérnök nagyon boldog lehet, ha 200 ezret kap bruttóban. Nem fogsz te sem többet kapni, ne félj.
Ha van lakás (ha hitelre, akkor normális törlesztőrészlettel), van kocsi (Bp-en ez sem kritérium szerintem) és a két szülőnek stabil munkahelye, akkor onnantól csak kifogás az anyagiak. Egyik szülőm sem vezető beosztásban dolgozik, apukám szakmunkás, anyukámnak sincs felsőfokú végzettsége és mégis engem és két testvéremet nevelt fel minden nélkülözés nélkül. Nem kaptunk minden évben új Iphonet meg nem mentünk minden nyáron 2 hétre Olaszországba, de ezt szerintem nem is igényli egy gyerek sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!