Tényleg többet érnek az emberek szemében azok az emberek akiknek sok pénzük van és sikeresek?
Nem feltétlen így van, mert egy egyszerű takarítónő is ér annyit mint egy ügyvezető igazgató.
Sőt én ismerek olyan esetet hogy egy egyszerű lakatost sokkal jobban kedvelnek mint egy gépészmérnököt, ez tapasztalat.
Általában akik sikeresek és jól állnak az életbe állás meg anyagiak terén ők többnyire nagyképűbbek lesznek, és ezáltal sokan megutálják őket, de sokan csak érdekből barátkoznak vele.
Én nekem a legjobb barátom egyszerű gyári alkalmazott havi 100 ezret éppen hogy megkapja nem népszerű ember, szerény ember, alig van valamije, de mindenki tiszteli meg becsüli, mert jó ember. Közben ugyanott van egy gazdag srác akit anyuci, apuci tart el és csak azért dolgozik mert a szülei csak így hajlandóak eltartani ha elmegy dolgozni és gyűjt magának sok pénzt, amiből egy fillért se kell beadnia otthon mert mindent fizetnek neki.
Meg ő ilyen aranyláncot kap, ilyen drága órát, telefont és mind a szüleitől ő a fizetését gyűjti és már elég sok van neki, sőt autót is kapott a szüleitől amibe ő összesen csak 150 ezret ölt bele amit persze azóta vissza is kapott az apjától, és ő ezzel vág fel, meg mondta hogy neki a havi 100-110 ezer forint kevés mert így nem olyan gazdag nem tud annyit félretenni, minden hónapba dicsekszik hogy na már lassan 2 millió forintja lesz a számlán, és a gyár 98% a már utálja őt, hogy így felvág vele mivel az emberek nagy többsége örül ha 1-2 ezer forintja megmarad a számláján, nem hogy 1-2 millió a maradék 2% pedig csak érdekből nyal neki mert elviszi őket bulizni, mindent ad nekik és örülnek a fejüknek. Én meg egyszerűen nem tudom elviselni mert jó én is fiatal vagyok, én is a szüleimnél élek de én adok is be a közösbe pénzt sőt többnyire én vásárolok be nekik saját pénzemből mert nekik csak félhónapra elég a fizetésük mivel elmegy a hitelre, ami nekem van pénzem abból eszünk és ami nekem megmarad azt félreteszem, mivel én is tervezem az összeköltözést a barátnőmmel és van egy örökölt háza amit rendbe kell hozni, mi ketten erre gyűjtünk hogy legalább ennyink legyen.
És mondták hogy az én esetem rendben van mert én nem vágok fel azzal hogy van egy kis pénzem és nem húzom le a szüleimet hanem pont hogy segítek nekik.
Engem nem érdekel egyik irány sem. Másrészt a túlkompenzálást is utálom, amit sok ember csinál, mikor kijelentik, hogy sőt, a szegény ember sokkal többet ér és mennyivel jobb, mint aki gazdagabb.
Az az ember ér sokat, aki sokat ér. Ennyi az egész. De valahogy a legtöbben nem tudnak semlegesen gondolni erre, hanem vagy imádni kell, vagy utálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!