Beszóltak nekem, hogy sokáig tanulok tök jogtalanul! Mi a
véleményetel?
Figyelt kérdés
27 éves vagyok és jövőre végzek Tanítóként! Eddig tanultam, és még szeretnék is! Egy tök nehéz gimibe jártam vidéken. Az érettségim nem lett fényes, de meglett. Mivel nem sikerült a matek érettségi elsőre, már alapból csúsztam egy évet, de egy divattervező okj sulit el tudtam kezdeni ami két év volt. Aztán sajnos nem vettek fel tanítóra, mert kevés volt a pontom. Így otthon voltam egy évet, majd megint egyet, mert utána sem sikerült. Aztán sikerült bekerülnöm csecsemőgondozóra és annak a pluszpontjaival bekerültem költségtérítésesre. Szóval 5 évvet csúsztam a fősuli megkezdésével. (de ezek érthető okok) A kolit utáltam, ezért mondtam anyámnak hogy albérletbe szeretnék menni, és ott is vagyok. Tanulok és szeretnék phd tanulmányokat is kezdeni. Tehát az életemet a tanulásnak akarom szentelni. Erre beazólt nekem egy otthoni ismerősöm, hogy nem kéne anyámat kizsigerelni, meg mért nem dolgozok már?! Hiába mondtam neki, hogy TANULOK és rengeteg tanszékkel kell tartanom a kapcsolatot tanító hallgatóként, hogy legyen belőlem valaki. Dolgozni mellette nem tudok, nem is értem, hogy jön ő ahhoz h beszóljon, hiszen ő is sokáig tanult! Tök igazságtalannak érzem!
"Annak meg majd szerintem nezz utana, milyen karrierlehetoseged lesz Nyugaton a vegzettsegeddel."
Szerinted érdekli? Itt nem becsülik meg a semmittevését, úgyhogy megy külföldre eltartatni magát, hátha ott majd megbecsülik :). Egyébként ok, elhiszem, hogy sok energiádba került elvégezni, nem egyforma értelmi képességgel rendelkeznek az emberek, az átlag úgy is elvégezné, hogy végig bulizik mellette.
2014. nov. 9. 22:35
22/30 A kérdező kommentje:
hihetetlen hogymilyen emberek vannak/vagytok! Igen el is megyek külföldre a barátomhoz! s idővel majd lesz munkám is! ti meg ittmaradtok és kész
2014. nov. 9. 22:43
23/30 anonim válasza:
"ti meg ittmaradtok és kész"
:D:D:D nagyon röhögök.. ezt most nagyon megmondtad :)
2014. nov. 9. 23:04
24/30 anonim válasza:
Nem volt tök jogtalan. A csecsemőgondozó nem valami nehéz. Sőt. Ha egy érettségi nem sikerül elsőre, akkor nyilvánvalóan nem vagy felsőoktatásba való. Gondolj már bele! Az érettségid is szar lett, és 5 évig tartott bekerülnöd egy fizetős főiskolára. Ez alatt egy DIVATTERVEZŐI okj-t csináltál. És ennyi. PHD? Neked szakma kéne! Minek erőltetni, ami nem megy? A képességeid alapján valószínűleg alkalmatlan vagy felsőoktatásra. Emellett az 5 évben eszedbe sem jutott dolgozni? A koli nem jó, neked albérlet kell? Mire fel? Eddigi életedben gyakorlatilag semmit nem tettél le az asztalra. Mert 27 évesen egy használhatatlan okj és egy fizetős, átlag főiskolára való bekerülés semmi. Nagyon felidegesített ez a kérdés. 18 vagyok, egyetemre járok, dolgozok, koleszban nyomorgok. Mint kb. minden második egyetemista. Persze, nem kötelező egyetem mellet dolgozni. Ha 18-20 éves az ember. De hogy 27 évesen? Ez vicc. És még az igényeid is picit nagyok. Albérlet a hercegnőnek, aki elkúrta az életét(mert ezt nevezik annak), egy szalmaszálat nem tett még keresztbe, és anyuci tarja el? Na ne. Mellesleg a leírásodban nem stimmel valami. 18-20 évesen érettségizik az ember normál körülmények között. Vagyis gondolom még a tök nehéz gimiben is buktál párszor. Szép dolog az életre szóló tanulás. De az, hogy 27 évesen nagy nehezen sikerült beszenvedned magad anyuci pénzén egy önköltséges főiskolára, nem egyenlő a tanulással. Az ilyen embert hívják parazitának.
2014. nov. 9. 23:29
25/30 anonim válasza:
Előző vagyok, most látom, a szöveg elejét benéztem(késő van már na), mert most végzel(akkor lehet, hogy nem buktál a tök nehéz gimiben), és tanítóra jársz. Mindegy, a lényeg nem változik. A két emelt szintű érettségidtől meg hadd ne dobjam már hanyatt magam. Én is kettőből emelteztem, mindkettő ötös lett. Matekból egész gimi alatt meg akartak húzni, de az érettségim hármas lett.És voltunk még így ezzel páran, szóval nem én vagyok a zseni. Az érettségi gyakorlatilag egy vicc.
2014. nov. 9. 23:39
26/30 Kései Sirató válasza:
Drága Kérdező! Hogy mi a véleményünk? Az, hogy nagyon infantilis vagy. A kérdésem az, hogy az alatt az 5 év alatt doolgoztál is valamit, vagy csak éltél, fogyasztottál,szórakoztál azon a pénzen, amiért más dolgozott? Ha még sohasem dolgoztál, akkor nagyon nehéz lesz 28 évesen boldogulnod a munka világában.
Az a véleményem, hogy a PHD nem neked való. Örülj, hogy eddig eljutottál, de azért büszke ne legyél rá. Az meg nagyon óvodás vígasz, hogy mi itt maradunk, míg te külföldön leszel.. :)
2014. nov. 10. 11:47
27/30 anonim válasza:
Hat te csucs vagy!! :DD komolyan reg nevettem ilyen jot, halaval tartozom neked! Na de h valaszoljak is: erettsegin az emelt 60%tol 5os. Ha ennyit se birtal osszehozni akk nem kellett volna emeltet tenni. Am az emelt nem ordongosseg, en matekbol meg tudok csinalni emelt peldakat pedig 15 vagyok es nem jarok faktra. Az h csusztal egy kicsit az nem a vilag vege es az se baj h elmentel addig is tanulni vmit amig nem vettek fel tanitokepzobe(hogy pont mit tanultal addig azzal nem ertek egyet de ez a te dontesed). De aert 5 ev az sok, ez egy vicc. Na meg h ezek utan is csak fizetosre kerulsz be... Es kerlek ne szold le a jogaszokat mert marhara sokkal okosabbak es szorgalmasabbak mint te. Az h ennyi ido alatt nem voltal kepes elmenni dolgozni, meg reszmunkaidoben se, es van keped az edesanyaddal kifizettetni mindent az pofatlansag. Miert nem dolgoztal vmit hamar volt szabadidod? Azok a sulik ahova jartal rohadt konnyuek es nyilvan kenyelmesebb neked igy de ez akkor sem igy megy. A kulfoldi terveiddel kapcs annyit mondanek h ott valoban van munkalehetoseg de nem a magadfajtaknak, hanem az okos es szorgalmasaknak. Te egyik se vagy. En kulfoldon elek (nem en akartam) es egy gimibe jarok.
2014. nov. 10. 18:00
28/30 anonim válasza:
A helyzet sajnos az, hogy neked valóban nem ezt a pályát kellett volna választani, hanem egy egyszerű szakmát. Vannak ismerőseim akik tanítóképzőre jártak, de őket már 20-21 évesen zavarta, hogy nincs saját keresetük, diákmunkát vállaltak vagy éppen korrepetálást (nem őket kellett). Azért nem tudsz dolgozni mellette, mert nem neked való, vannak akik gyerek és főállás mellett végzik el és diplomáznak le csúszás nélkül. Lehet, hogy fáj az igazság, de azért legalább elgondolkodhatnál a beszólás tartalmán is, nem csak a tényén.
2014. dec. 7. 09:49
29/30 anonim válasza:
"Lehet utánnam csinálni!!!!" Reméljük senki sem akarja :) Bár én csak 1 "hülye" informatikus vagyok, de már a diploma megszerzése előtt ajánlottak fel munkát és pár év alkalmazotti munka után 27 évesen saját vállalkozásom volt, melyből jelenleg is szépen megélek. Az életben nem igazán számít hanyasaid voltak, de egy tanítótól szerintem elvárható lenne, hogy csakis jó jegyei legyenek és ne bukdácsoljon. A hozzászólók válaszaira való reagálásod egy sértődött tini szintjét tükrözik, sem mint egy felnőtt, érett tanítóét
2014. dec. 7. 09:56
30/30 anonim válasza:
Egyetertek, nem hinnem hogy barkinek ezt utanad kene csinalni bar nem lenne nehez xDD meg most oszinten szerintem nincs semmi gond azzal ha valaki kitanul egy sakmat es dolgozik es nem megy felsooktatasba. (Persze en el se tudnam magamat igy kepzelni de masok vagyunk) Az is szep dolog hogy azert tanulsz hogy anyukad buske legyen rad de erre a teljesitmenyre ketlem h az lehetne. Hamar mindenkepp ugy akarsz tenni mintha neked valo lenne a felsooktatas akkor miert nem dlgozol mellette?
Most komolyan, tokre ideges lettem h te ot evnyi csuszassal raksz le egy erettsegit es azt is szarul en meg jeles vagyok, egy halom dicserettel, ev sportoloja, 3 nyelvet tudok es megis te vagy elkenyeztetve (nem szo szoros ertelemben de azert lenyegeben igen) en mar most tobbet tettem le az asztalra mint te pedig tiz evvel fiatalabb vagyok es engem meg se dicsernek a szuleim...
Ez nem a te hibad termeszetesen de viszonyitasi alapnak leirtam
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!