Beszóltak nekem, hogy sokáig tanulok tök jogtalanul! Mi a
véleményetel?
Figyelt kérdés
27 éves vagyok és jövőre végzek Tanítóként! Eddig tanultam, és még szeretnék is! Egy tök nehéz gimibe jártam vidéken. Az érettségim nem lett fényes, de meglett. Mivel nem sikerült a matek érettségi elsőre, már alapból csúsztam egy évet, de egy divattervező okj sulit el tudtam kezdeni ami két év volt. Aztán sajnos nem vettek fel tanítóra, mert kevés volt a pontom. Így otthon voltam egy évet, majd megint egyet, mert utána sem sikerült. Aztán sikerült bekerülnöm csecsemőgondozóra és annak a pluszpontjaival bekerültem költségtérítésesre. Szóval 5 évvet csúsztam a fősuli megkezdésével. (de ezek érthető okok) A kolit utáltam, ezért mondtam anyámnak hogy albérletbe szeretnék menni, és ott is vagyok. Tanulok és szeretnék phd tanulmányokat is kezdeni. Tehát az életemet a tanulásnak akarom szentelni. Erre beazólt nekem egy otthoni ismerősöm, hogy nem kéne anyámat kizsigerelni, meg mért nem dolgozok már?! Hiába mondtam neki, hogy TANULOK és rengeteg tanszékkel kell tartanom a kapcsolatot tanító hallgatóként, hogy legyen belőlem valaki. Dolgozni mellette nem tudok, nem is értem, hogy jön ő ahhoz h beszóljon, hiszen ő is sokáig tanult! Tök igazságtalannak érzem!
Mert nem kellett volna elfecsérelni az időt, hanem inkább jelentkezni valahova máshova. Annak a divattervezős iskolának mi a fene értelme volt?
De most már mind1, nem tudsz mit csinálni, végezd el az iskolát.
Más ennyi idősen már rég dolgozik, szóval jogos volt a beszólás.
2014. nov. 9. 16:02
2/30 A kérdező kommentje:
Nem lógattam a lábam!! Jelentkeztem abban a két évben is, de nem vettek fel! Akkor mit csináljak??? tanulni akartam de okj-m már volt (divattervező) így nem mehettem még egy középiskolába! mivel nem vettek fel mit kellett volna csináljak!? Vártam a soromra! Más lehet h már dolgozik ennyi idősen, de ők nem én vagyok! Ők nem tudnak annyit küzdeni, és hamar feladják!
2014. nov. 9. 16:12
3/30 anonim válasza:
Szép dolog, hogy az életedet a tanulásnak akarod szentelni, de élni miből fogsz? Mondjuk a phd-ért fizetnek, ha jól tudom. De mit csinál egy phd-s tanító? Nem leszólni akarom a tanítóképzőt, mert én is btk-n végeztem, nem gondolnám, hogy az én diplomám többet érne a tiednél, de csak harmadszorra vettek fel a fősulira, akkor is fizetősre? Én ugyan 10 éve kezdtem az egyetemet, azóta nem vagyok naprakész a ponthatárokból, de a tanítónék mindig viszonylag alacsony volt a ponthatár. Ha ezt is csak harmadszorra sikerült, biztos vagy benne, hogy menni fog egyáltalán a phd?
2014. nov. 9. 16:23
4/30 anonim válasza:
A szüleid mit szólnak ahhoz, hogy te tanulsz?
Az ő véleményük a fontos. Az más kérdés, hogy azt írod más hamar feladja. Hát nem is tudom, van aki 25 évesen már orvos, innen is meglehet közelíteni a dolgot....
2014. nov. 9. 16:41
5/30 anonim válasza:
Kérdező neked semmi keresnivalód nincsen a felsőoktatásban. Gyakorlatilag megbuktál a röhejesen egyszerű matek érettségin, egy év alatt képtelen voltál úgy felkészülni az érettségire, hogy felvegyenek, majd ezt megismételted, ráadásul úgy, hogy tanító szakra nevetségesen alacsony pontok is elegek. És még így is csak fizetősre kerültél be... És egy ilyen ember akar gyerekeket tanítani? Egy macskát nem bíznék rád!
Te tipikusan az a nő vagy akinek büdös a munka, büdös a tanulás és a családján élősködik lehetőleg minél tovább. Nagyon jogos volt a beszólás.
2014. nov. 9. 16:50
6/30 anonim válasza:
27 évesen leég gáz, hogy a szüleid tartanak el. Amíg otthon lógattad a lábad, elmehettél volna akár gyárba is szalag mellé, hogy ne teljesen őket húzd le pénzzel. 2 év alatt még minimálbérrel is össze lehetett volna szedni vagy 1 milliót úgy, hogy otthon laksz és csak spórolsz, nem költesz semmire.
"Szóval 5 évvet csúsztam a fősuli megkezdésével. (de ezek érthető okok)"
Jó poén, méghogy 5 évet csúszni... Szimplán elcseszted. Egy nagy gyerek vagy, szar kifogásokkal.
2014. nov. 9. 16:52
7/30 anonim válasza:
Ha nem is jogtalanul, de full ertelmetlenul, az biztos.
En nem finasziroznam a szuleid helyeben tovabb a hobbidat.
2014. nov. 9. 16:54
8/30 A kérdező kommentje:
Milyen szüleim? csak anyám van, meg egy balek nővérem aki csak szakmunkásig vitte. Anyámnam én vagyok az egyetlen akire büszke lehet, így megadom neki hogy főiskolára járok! És hova mennék dolgozni diplomanélkül??
2014. nov. 9. 17:28
9/30 A kérdező kommentje:
Igen képzeltd én fogok gyerekeket tanítani! Igenis jól megy a suli, Erasmussal is voltam külföldön. Ott megimserkedtem egy fiúval és hozzáköltözöm ha itt végeztem. Innen el kell menni mert nem becsülik meg az erőfeszítéseit az embernek!
2014. nov. 9. 17:31
10/30 anonim válasza:
PhD? Neked?? Már ne haragudj, de a tanítóképzőre se tudtál először bekerülni! Én jogra járok, és ismerőseimet látva mondom hogy sok kitünő eredménnyel végzett jogász nem tudta elvégezni a PhD képzést, 1 év után ott hagyták... A tanítóképzőről meg tudjuk hogy nem éppen a legokosabbak kerülnek be. Szóval szerintem végezd azt el, és utána menj dolgozni, ne a szüleid nyakán élősködj, mert ciki amit 27 éves létedre csinálsz, tök jogosan szólt be az ismerősöd...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!