Beszóltak nekem, hogy sokáig tanulok tök jogtalanul! Mi a
véleményetel?
Figyelt kérdés
27 éves vagyok és jövőre végzek Tanítóként! Eddig tanultam, és még szeretnék is! Egy tök nehéz gimibe jártam vidéken. Az érettségim nem lett fényes, de meglett. Mivel nem sikerült a matek érettségi elsőre, már alapból csúsztam egy évet, de egy divattervező okj sulit el tudtam kezdeni ami két év volt. Aztán sajnos nem vettek fel tanítóra, mert kevés volt a pontom. Így otthon voltam egy évet, majd megint egyet, mert utána sem sikerült. Aztán sikerült bekerülnöm csecsemőgondozóra és annak a pluszpontjaival bekerültem költségtérítésesre. Szóval 5 évvet csúsztam a fősuli megkezdésével. (de ezek érthető okok) A kolit utáltam, ezért mondtam anyámnak hogy albérletbe szeretnék menni, és ott is vagyok. Tanulok és szeretnék phd tanulmányokat is kezdeni. Tehát az életemet a tanulásnak akarom szentelni. Erre beazólt nekem egy otthoni ismerősöm, hogy nem kéne anyámat kizsigerelni, meg mért nem dolgozok már?! Hiába mondtam neki, hogy TANULOK és rengeteg tanszékkel kell tartanom a kapcsolatot tanító hallgatóként, hogy legyen belőlem valaki. Dolgozni mellette nem tudok, nem is értem, hogy jön ő ahhoz h beszóljon, hiszen ő is sokáig tanult! Tök igazságtalannak érzem!
Milyen erőfeszítéseidet? Te ezt teljesen komolyan gondolod? Hadd boruljak a lábaid elé, amiért 5 évet sikerült csúsznod, mert annyira lusta vagy, hogy nem voltál képes egy normális érettségit összehozni.. Ezen mi becsülendő van? Ha 10 éve tényleg tanulnál és a szakmádban tényleg a topon lennél másképp állnának hozzád az emberek, de ne várd már el, hogy úgy álljanak hozzád, mintha te olyan nagyon szorgalmas lennél. Egyszerűen csak húzod az időt és pont.
2014. nov. 9. 19:05
12/30 anonim válasza:
És hova mennél diploma nélkül dolgozni? Hát pont oda, ahova a többi diploma nélküli ember. Segítek, gyárba, kasszásnak, ha dekoratív vagy és beszélsz nyelveket recepciósnak, irodai asszisztensnek, telefonos panaszkezelőnek stb.
2014. nov. 9. 19:09
13/30 anonim válasza:
Ha jövőre végzel tanítóként, akkor mehetsz is tanítani, aztán finanszírozod magadnak az MsC képzést és a PhD-t. Tanulsz munka mellett, mint más! Meg remélem azért azt tudod, hogy tanító után nem lehet egyből PhD-ra menni...
2014. nov. 9. 20:02
14/30 A kérdező kommentje:
Nem tudom mért fáj másoknak h még nem dolgozom... Szimplán az ismerősöm és Ti is irigyek vagytok. és igen tudom h még le kell tegyem az MA-t is!
Igenis sokat güriztem h idáig eljussak. Az érettségire is normálisan készültem, és mivel két emelt tárgyból is vizsgáztam (az egyik 4-es a másik 3-as lett) elég sok energiámba benne volt! Lehet utánnam csinálni!!!! A Jogász szakmával meg ne pattodj, mert az sem ér többet...
2014. nov. 9. 20:19
15/30 anonim válasza:
:D:D Többet ér mint a tied! Ne hasonlítsunk már egy jogot a tanítóképzőhöz :D Irigy nem vagyok rád, ha ilyen teljesítményt produkáltam volna középiskolában, mint te, elsüllyednék szégyenemben. Ja, és a jogra sem vettek volna fel. Te meg még azt a minimum pontot is képtelen voltál elsőre összehozni ami a tanítóképzőhöz kellett.
Elég szomorú, hogy ennyit készültél az érettségire, és ilyen gyatra eredményt produkáltál.
Nem szóltam volna be, ha nem sütne belőled a beképzeltség a semmire!
2014. nov. 9. 21:04
16/30 anonim válasza:
És a jogról még annyit, hogyha te tanulnál meg egy vizsgaidőszakban annyi mennyiséget mint mi, sírógörcsöt kapnál! Nekünk egy tárgyból kell felkészülni 300-500 oldalas tananyagból, és egy félévben van cirka 6-7 tárgyunk plusz zárthelyik. Akkor számold ki, mennyit tanulhat egy leendő jogász...
És van tanító ismerősöm, szerintem átlagos képességű ember a kisujjából kirázza az ottani követelményeket.
Egyetlen egy szak van amit lenézek, és az pont a tanító, mert iszonyatos buták és szellemileg alulmaradtak tanulnak ott. (tisztelet annak a nagyon kevés kivételnek)
2014. nov. 9. 21:11
17/30 anonim válasza:
"Szimplán az ismerősöm és Ti is irigyek vagytok"
Igen, mi mind irigyek vagyunk a szellemi képességeidre, és hogy nem dolgozol, hanem vegetálsz 27 évesen! :D Én 25 évesen már karriert építek. ;) És szerintem vagyunk még ezzel egy páran. :)
Na de jó, befejeztem, az ilyen buta embereken csak felcseszem magam. :)
2014. nov. 9. 21:13
18/30 anonim válasza:
Nekem egne a pofamrol a bor, ha 27 evesen meg mindig az anyam nyakan eloskodnek.
Annak meg majd szerintem nezz utana, milyen karrierlehetoseged lesz Nyugaton a vegzettsegeddel.
2014. nov. 9. 21:56
19/30 anonim válasza:
Hát, szerintem foglalkozzon a saját dolgával:P
2014. nov. 9. 22:00
20/30 anonim válasza:
*mármint, ha nektek jó, és nem kérted ki a véleményét, minek szólt bele? Biztos saját dolgai között vannak , amik nem jöttek össze, és inkább más dolgaival foglalkozik/ dolgaiba köt bele; ez a belekötés, hogyha fennhangon megkérdezi, hogy miért nem dolgozol, hát mi köze hozzá, picit orcátlan:S
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!