Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti meghalnátok önszántatokból...

Ti meghalnátok önszántatokból a hazáért?

Figyelt kérdés

2014. okt. 30. 20:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
65%

Az a probléma, hogy sok mai fiatal, a kormánnyal, a politikai rendszerrel stb. azonosítja a haza fogalmát.

Számomra a hazát a Balaton, a Bakony hegyei, az erdők, a mezők, a rétek jelentik. Sok városi ember egyszerűen elvesztette a gyökereit. Nekem még megvannak. Tudom honnan származom, az a föld ahol ükapám szőlője állt még mindig a családomé, ha elmegyek a falunkba a sírokon a saját nevemet olvasom... Volt sokkal sz.rabb is mint most, az én őseim mégsem menekültek el, vagy aki mégis elment az haza is jött. Ez egy olyan ország amiért megéri harcolni. Soha nem mennék külföldre Erdélyt leszámítva sehova fegyverrel a kezemben, de ha Magyarországra bárki ártó szándékkal érkezne akkor harcolnék, harcolnék a családomért, az otthonomért a földért ami engem illet, a nyelvért amin az első szavakat kimondtam, a hagyományainkért, azért, hogy a gyermekeim, az unokáim vagy ha nem élném meg a testvérem gyermekei büszkén mondhassák majd, MAGYAR VAGYOK! Túl sokat kaptam már ettől az országtól, hogy cserbenhagyjam. És igen meghalnék érte ha kell.

Persze megértem, hogy vannak emberek, akiknek a dolce vita, a buli, az alkohol, a szex többet ér...

2014. okt. 30. 22:05
 12/17 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy nem.
2014. okt. 30. 22:24
 13/17 anonim ***** válasza:

Honvédő háborúba szó nélkül elmennék, meg akarnám próbálni megvédeni az otthoniakat, a családomat.

De hódító háborúba nem mennék el semmiképpen.

2014. okt. 30. 22:36
 14/17 anonim ***** válasza:
65%

Családomért igen

Igaz barátaimért igen

Eszméimért igen

Szabadságomért igen

Becsületemért igen

Hazáért pont nem

Ez van :/ Alig van 1-2 dolog ami elviselhetővé teszi az ittlétet. Gondolok itt a családomra és az olcsó tescos fagyira...

2014. okt. 30. 23:15
 15/17 anonim ***** válasza:
52%
Az mondjuk igaz, hogy sokkal élhetőbb lenne ez az ország, ha az összes liberális eltakarodna a francba. Távozásukat támogatom.
2014. okt. 30. 23:17
 16/17 anonim ***** válasza:
Nem.meghagyom Sanyinak.
2014. okt. 31. 15:10
 17/17 anonim ***** válasza:
Béke, rend, nyugalom. A közhidelemmel ellentétben ezek egyáltalán nem "adott" dolgok. Az emberi civilizáció alapértelmezett állapota a káosz, háborúk, éhezés, járványok, a folyamatos vándorlás és a mai ember számára elképzelhetetlen nyomorúság és szenvedés. Nem olyan nehéz visszaesni ebbe az állapotba. A szírek, afgánok, a kelet Ukrajnaiak, esetleg a venezuelaiak, vagy egyes afriaki országok lakói mesélhetnének milyen könnyedén el tud ba*zódni minden egyik percről a másikra. Őseink évszázadokon keresztül áldozták vérüket azért, hogy mi magyarok itt élhessünk a Kárpát Medencében. Nélkülük, ma nem lennénk itt, nem is léteznénk, tehát az életünket részben nekik köszönhetjük. Az ország és a nemzet nem egyenlő a politikai vezetéssel, vagy a vagyonnal. Sokkal inkább a hagyományainkkal, nyelvünkkel, történelmünkkel, a természeti kincseinkkel, a földdel amin élünk és amiért őseink, ha kellett az életüket adták. Ott éll bennünk, a szüleinkben, nagyszüleinkben, a gyerekeinkben. EZ, a haza. Ha ezért nem érdemes meghalni, akkor nem tudom mi másért érdemes. Ne gondolja senki, hogy nincsenek olyan népek, országok a világban, akik örömmel vernének minket láncra és élvezettel irtanának ki minket, és/vagy rabszolga sorba taszítanának bennünket, miközben lerohannák és elfoglalnák ezt a területet. Túl sokszor történt ilyesmi a történelem során, minthogy fel lehetne itt most sorolni. Az, hogy ezt ennyire kevesen hajlandóak felismerni (már csak a kommenteket elnézve is) és ennyire közömbösek a történelemmel szemben az eléggé kiábrándító és gyalázatos, de szerencsére a gyakori azért nem éppen reprezentatív. Hiszem, hogy egy valódi, külső fenyegetés hatására megindult háborúban azért jóval többen fognának fegyvert és ha kell, adnák az életüket, mint ahányan nem (mármint azok közül, akik hadra fogható korban/állapotban vannak).
2021. okt. 31. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!