Ti lelőnétek a tolvajt, aki ki lopni jött? A rablót, aki téged akar kirabolni? Azt aki meg akar erőszakolni? Aki megöléssel fenyegetne? Mi kellene ahhoz, hogy öljetek? Vagy inkább meghalnátok, csakhogy ne kelljen lőnötök?
Tegyük fel hogy lehetne pisztolyod és lenne is, elérhető helyen, mindig nálad.
1. Hazaérsz a munkából otthonra és látod, hogy valaki éppen a lakást pakolja ki. Előkapod a pisztolyt? Lősz? Megadásra kényszeríted és hívod a rendőrséget?
2. Az előbb említett rabló elindul feléd, a kezében egy felkapott tárggyal (például vázával). Így lősz?
3. Az utcán megállít valaki és megkérdezi az időt/cigit kér. Nemet mondasz, erre kést ránt és kéri a tárcád, mobilod, mindened. Előveszed a pisztolyt és lelövöd?
4. Meg akarnak erőszakolni (minden hogy férfi vagy nő vagy). Lősz?
5. Lőnél, ha nem te, vagy valaki más lenne veszélyben? Ha a férjed/feleséged akarnák bántani és lenne nálad fegyver? Ha a gyerekeidnek akarna ott helyben ártani valaki? Ha a legjobb barátodnak, de akár csak a szomszédodnak, a kollégádnak?
6. Ha látnál egy rablást az utca túloldalán és lenne nálad fegyver, beavatkoznál a megtámadott oldalán?
(Jogi dolgok nem érdekelnek. Én is tudom hogy például a fegyvertelen besurranótolvajt nem szabályos lelőni, de a kérdés nem erre irányul, szóval ne menjünk bele feleslegesen.)
Az érdekel mire hogy reagálna más ember.
Érdekes kérdés, szeretem az ilyet! :)
1. Megadásra kényszeríteném, csak akkor lőnék, ha én vagy valaki szerettem veszélyben van.
2. Lövök. Mondjuk lábra.
3. Lövök. Lábra, vagy karra.
4. Lövök. Nem érdekel, hova.
5. Lövök és nem érdekel, hova.
6. Beavatkoznék és ha szükséges, lövök is.
23N
1. Lábon lőném.
2. Ha megakar támadni, akkor már nem érdekel a lába, akkor simán lelövöm.
3. Késsel fenyeget, előkapom a pisztolyt és én azzal ijesztem el. Ha nem ijed meg, akkor lábon/karon lövöm, ha van lehetőségem. De ha már közeledik és szúrna, akkor mindegy hova, csak lövök.
4. Lövök, lényegtelen hova, csak szenvedjen mielőtt meghal :)
5. Itt már a szenvedés sem lényeges, csak az, hogy kiiktassam, nem érdekel, ha meghal. A szeretteim jóval többet érnek egy idegennél.
6. Igen. Az nem biztos, hogy lőnék, helyzettől függ. Ha megtámadna vagy a másik embert, akkor lehet. De először csak megfenyegetném a pisztollyal.
1. Ráfognám a fegyvert, megnézném, hogy mit akart elvinni, és megkérdezném, hogy miért az én házamat választotta, miért akar lopni munka és hasonló konvencionális önfenntartási módok helyett. A válaszoktól függően döntök - ha elég meggyőző, akár futni is hagyom, ha kevésbé, akkor átadom a zsaruknak. Tulajdonért csak akkor bántanám, ha épeszű ember számára nyilvánvaló, hogy annak elrablása pótolhatatlan veszteséget jelentene számomra.
2. Durr.
3. Durr.
4. Egy egész tárat belelőnék, hogy biztosra menjek.
5. Még szép. A kollégám egy ember (gyerekről/házastársról nem is szólva), a támadó pedig csupán egy bűnöző - a kettő között pedig van némi szintkülönbség.
6. Lásd az előzőt.
Á, dehogy is lőném én le!Sőt, betessékelném, hogy nézzen körül a szobában is, ott több a lopni való!
Amúgy
1.Nyilván amint hazaérek, látom, hogy a kapuval, ajtóval valami nincs rendben.Készenlétbe helyezném a fegyverem és közben azonnal hívnám a rendőrséget, hogy jöjjenek ki, mert betörés történt, a tettes még a házban lehet.Közben ott állnék, hogy ha menekülni akarna, feltartóztathassam.
2.Lövök.Előbb a levegőbe.Ha nem ért a szóból, a lábába is kapna egy kicsit..
3.Nálam a tárcában nem sok pénz van,csak annyi, ami az aznapi bevásárláshoz szükséges lehet, kb ezres.Szóval nem nagyon károsítana meg, viheti, ha nem éri be vele, a mobil helyett már a fegyvert venném elő a táskából és nem lennék rest használni, ha továbbra sem kotródik a fenébe!
4.Ha a tökön rugás nem elég neki, simán .
5.Na, azt keserülné csak meg igazán!!
6.Nem, de nem lennék rest rendőrt hívni azonnal.
1: Üvöltenék vele: " A rohadt anyádat! Most megvárod míg kijön a rendőr vagy úgy sz*rrá lyuggatom a segged hogy ezentúl 10 felé fogsz sz*rni!" Nem lőnék csak ha kiprovokálja és felszólítanám hogy takarodjon a sarokba ahol rajtatarthatom a szemem míg ki nem jön a rendőr.
2: Megjegyezném hegy ő akarta és lehetőleg a lábára céloznák, de ha első lövés után látom hogy túl kancsal vagyok hogy a lábát eltaláljam és ő sem ijedt meg akkor kilyuggatnám.
3: Nem tudom, ha nincs más lehetőség akkor először odaadok neki valami értéket majd mikor elfutna lövök utána. Hadd legyen legalább egy kicsi sikerélménye szerencsétlennek.
4: Nem, agyonütném. Ha az nem megy akkor lelövöm a tökét.
5: Helyzetfüggő. Ha félek hogy nem a rossz fiút találom el akkor nem, amúgy simán.
6: Ja, de nem rögtön puffogtatva. Esetleg fenyegetőzve csak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!