Tapasztaltátok már azt, hogy bűntudatot éreztek azért, mert bántottak titeket?
Figyelt kérdés
A VIII. kerületben lakom, a Muzsikus cigányok parkjánál. A busz szinte közvetlenül a ház előtt tesz le, az elmúlt néhány hónapban, amióta ide költöztem semmi para nem volt. Tegnap koncerten voltam és 2 körül jöttem haza a 909-es éjszakai busszal. Tornacipő, nyakig sálban, dzsekiben, szóval tényleg semmi extra. Ahogy leszálltam, szállt fel egy 5-6 főből álló csapat - cigány srácok. Nem is tudom, mi történt, vagy hogyan, valahogy hozzám akartak érni, én elhúzódtam, aztán a következő az, hogy kaptam egy pofont. Ők felszálltak, én meg indultam haza. Egy fiatal pár, akik a busz elején szálltak le - ők is cigányok voltak amúgy - megvártak és megkérdezték, hogy mi történt, megütöttek-e, meg hogy jól vagyok-e... aztán hazajöttem. Nem vagyok rasszista, nagyon nem, és nem is akarok az lenni. Csak itthon az jutott az eszembe, hogy szégyellem, hogy ez történt, és nem akarok beszélni róla, mert biztos az lesz a reakció, hogy minek költöztem a 8. kerületbe, milyen hülye vagyok, hogy egyedül mászkálok, nem szabad, meg ilyesmik... meg hogy magamnak köszönhetem. Szinte hallom az ilyen szólamokat. De nem nekem kellene szégyellnem magamat, azt hiszem. Ti mit gondoltok erről?2014. szept. 27. 13:12
1/4 anonim válasza:
Szerintem akivel nem történt még ilyen, annak nincs joga beszólni, akivel meg igen az nem fog
2/4 piriiiiii válasza:
Nem Neked kell szégyellned magadat, mert a Föld mindenkié, lévén, hogy egyikünk sem isten, mind emberek vagyunk. Ott élsz, ahol élsz, ott létezel, ahol létezel, ezért senki sem üthet meg.
De ha lehet, valóban ne mászkálj egyedül, ebből levonhatod a tanulságot. Az emberek sokszor nagyon vakok tudnak lenni, és ez a sráccsapat csak erősíti ezt...
3/4 vorarlberna válasza:
Pontagyú sötét primitív emberek mindenütt vannak. Minden bőrszínben, szóval nem kell ettől rasszistának lenned. Bűntudat meg egy olyan dolog, hogy idővel elmúlik. Viszont jobb mint a gyűlölet. Éld tovább az életed...
4/4 anonim válasza:
Rasszizmustól függetlenül a garázdaság bűncselekmény és semmiképpen nem az "áldozat"-nak kell szégyenkeznie miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!