Normális az olyan kapcsolat két felnőtt között, mikor az egyik tegezi a másikat, a másiknak viszont magáznia kell? Tapasztaltatok már ilyet?
Én úgy tudtam, hogy két felnőtt közül az idősebbik felajánlhatja a tegező viszonyt, de az kölcsönös.
Egyetemen viszont van olyan tanár (20 év a korkülönbségünk), aki nemhogy tegez, hanem lekicsinylő a diákokkal pl. "na ide figyelj, édes drágám", visszafele viszont magázást vár el, de mindemellett gyakran mondja nekünk, hogy felnőttek vagyunk (azzal kapcsolatban, hogy minden a saját felelősségünk). Úgy érzem, félig gyerekként, félig felnőttként kezel. Ez így természetes? Láttatok már ilyet?
Nekünk is voltak ilyen tanáraink a főiskolán. Tényleg furcsa. Természetesen nem arról van szó, hogy a hallgatók tegezni akarnák a tanárt, hanem arról, hogy jó lenne, ha kölcsönös lenne a magázódás.
Szóval: láttam már ilyet. Nemigen lehet ezzel mit kezdeni, a tanár saját magát minősíti (le) ezzel. El kell tűrni. Mivel ő van hatalmi pozícióban, tisztában van vele, hogy ezt gond nélkül megteheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!