Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A németek miért nem fürdenek?...

A németek miért nem fürdenek? (naponta)

Figyelt kérdés
Nem tudom, nekem naponta meg kell fürdenem, hogy jól érezzem magam. Tiszta pizsi, tiszta ágynemű, fürdés, fogmosás, akkor is, ha hajnali 5kor érek haza. Cserediák voltam Berlin mellett és a fogadócsaládom két hétig NEM FÜRDÖTT. A lányuk végig velem volt, egy szobában aludtunk, előbb aludt, mint én, láttam volna, ha fürdik. A szüleit se láttam a fürdőszoba környékén egyszer sem. Miért van ez?

2014. szept. 18. 19:53
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Jé, lehetséges! Elhiszem én, hogy ahol hidegebb van nem izzadtak annyira, de akkor is :D
2014. szept. 18. 20:46
 12/17 anonim ***** válasza:
3%
Hát, ez a törökös dolog nem tudom mennyire igaz, mert ők sem szeretnek fürdeni.
2014. szept. 18. 20:52
 13/17 anonim ***** válasza:
35%

Nekem egy német lánnyal volt hasonló tapasztalatom, nem tudom pontosan, milyen gyakran fürdött, mert két éjszakát töltöttem nála vendégségben összvissz. Hogy naponta nem, az biztos. De nekem hozta a tiszta törölközőt minden előzetes megbeszélés nélkül. Gondolom azért, mert volt pár kinti magyar barátja, ismerőse (az egyik által ismertem meg én is).

Vicces, de sose éreztem büdösnek, ápolatlan sem volt. És nem parfümmel vagy dezodorral "fedte magát".

2014. szept. 18. 21:16
 14/17 anonim ***** válasza:
67%

Mert igénytelenek. Nálunk 2 német dolgozott júniusban. Hétfőn felvették a tiszta feketeszínű pólót. Pénteken az izzadságtól fehérre színeződött pólóban dolgoztak. Reggel az utcai ruhában is büdösek voltak. Hiába voltak ingyen elszállásolva, nem fürödtek. A végén már mindenki kerülte őket. Szerencsére 2 hétig voltak köztünk. Az egyik ismerősöm ezért vált el a német férjétől. A volt férje kijelentette nem fürödhet mindennap! Hetente 1 szer szabad fürödnie. A német emberke tanácsot kért a kollégáitól, mert a magyar felesége tisztaságmániája az őrületbe kergeti. Azt tanácsolták neki nevelje meg a feleségét. A férj bemutatta a vízszámlát, kérem a pénzt! Ennyi elég is volt, rögtön elváltak.

Biztos azért van mert spórolnak. Garázsban a 3 BMW-t, 1 Mercit etetni kell, 4 évente újakra cserélni. A kötelező nyaralásra is félre kell tenni.

2014. szept. 19. 14:24
 15/17 A kérdező kommentje:
Hát a franc a BMW-be meg az utazásba, inkább naponta fürdök. Most komolyan, ennyire drága a víz?
2014. szept. 19. 15:48
 16/17 anonim ***** válasza:
Igazából a világ nagyobb részén nem divat a naponta fürdés (ezt a fejlettebb országokra értem). Nincs minden országnak akkora vízkészlete, mint nekünk. Mi a mindennapos fürdés mellett, azt is melengethetjük magunknak, hogy a wc-t ivóvízzel öblítsük (legalább is még egy ideig), mások már nem.
2014. szept. 19. 19:52
 17/17 A kérdező kommentje:
Ez egyébként böki a csőrömet, nagyon nem kéne. Nem értek az ilyenekhez, de arra tökéletes lenne az esővíz is, vagy az a víz, amit elzuhanyzunk/elfürdünk. Azzal mehetne a WC lehúzás, mert ez így nagyon pazarló. Jó, hogy más is így látja, már nekem is eszembe jutott többször kedves válaszoló.
2014. szept. 19. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!