Más országokban hány naponta fürdenek (alul olvasd a magyarázatot)?
Több nyugati országban is azt tapasztaltam, hogy 2-3 naponta fürdenek, van, ahol csak hetente. Anélkül, hogy minősíteném ezt a dolgot, kíváncsi vagyok, hogy nektek mik a tapasztalataitok. A kérdés elsősorban olyanokhoz szól, akik külföldön élnek/éltek, vagy több ideig voltak kint. Kérek nevezd meg az országot, és mondd el a tapasztalataidat! Köszi.
(Bónusz kérdés: szerinted a fürdés gyakorisága abban az országban jár valamilyen egészségügyi következménnyel?)
Nem tudom, te mire gondolsz, ahol én éltem, ott az emberek (akikkel én kapcsolatba kerültem egyetemen, munkahelyen) naponta kétszer zuhanyoztak.
Ahol éltem:
Németország, Hollandia, Franciaország, Anglia, Olaszország, USA
Én 1-2 évet éltem mindegyik országban, Németországban 4-et.
Szerintem ugyanazok a szokások mint itthon. Itthon is, külföldön is el tudom képzelni, hogy vannak emberek akik nem zuhanyoznak mindenn nap, bár én hála istennek nem találkozom sűrűn ilyenekkel.
Nálam egy angol lány volt egyszer két teljes hétig egyetemi csere keretében. A második hét szerdáján kezdtem nagyon kíváncsi lenni, mert a fürdőszobámban még nem járt. A válasz az volt, hogy hétvégén, a kétnapos bécsi kiránduláson megfürdött a szállodában. Azt hittem, beesek az asztal alá.
Berlinben is voltunk többször egy német családnál, ők is itt nálunk. Frászt kaptak a "pazarlós" zuhanyzási szokásainktól (pláne mikor odakint az ő számlájukra ment), bevallásuk szerint ők csak háromnaponta zuhanyoznak, a többi napon csak benedvesített mosdókesztyűvel törölgetik magukat.
Lehet persze, hogy csak én fogtam ki ilyen ismerősöket, de gyanítom, hogy az átlagember külföldön jóval spórolósabban bánik a vízzel, mint mi, csak a jómódúbbak pancsolnak nyakra-főre. Én mindenesetre nem vagyok hajlandó lemondani a napi két zuhanyzásról.
én első
Szerintem válasszuk ketté a dolgot. El tudom képzelni, hogy a falun élő, nyugdíjas korosztály nem viszi túlzásba a mosakodást (nálunk sem). De a városi, egyetemista, diplomás dolgozó emberek (ez az a réteg akik között én éltem, amit meg tudok ítélni) biztos, hogy zuhanyoznak naponta 1-2-szer.
na, akkor mégis van olyan tapasztalat, mint az enyém! többiek, esetleg? (persze nem rossz dolog takarékoskodni a vízzel, de lehet, hogy sokaknál ez csak egy kifogás?)
furcsa dolog ez, mi akik hozzászoktunk a napi 1-2 zuhanyzáshoz, rosszul érezzük magunkat, ha nem tudunk megfürdeni, zuhanyozni.
mellesleg azért is érzem kifogásnak, mert lehet nagyon kevés vízzel zuhanyozni. 2 perc alatt. szerintem reggel a magyarok is így szoktak. :D
Németben ismerősöknél voltam sokat, ott mindenki fürdött minden nap, ugyanígy Svájcban is.
Finnország, Svédország, ott még a szauna is szinte minden napos dolog volt.
Franciaország, ott születtem, minden napos fürdés szintén alap volt, bár aki nem csinált semmit egész nap az úgy gondolta fölösleges, de 2 naponta fürdött ő is.
Őszintén megmondva én itt Magyarországon tapasztaltam csak hogy van olyan aki csak hetente 1 vagy 2szer fürdik. De ez megint az a rétegnél jött elő akik egész nap semmit nem csinálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!