Aki szereti Lokit ide írná hogy miért?
Hajajaj!Igen,ez a Loki nagyon megosztó személyiség.Az a baj h sokan nyavalyognak hogy "jaj ő csak egy félreértett ember aki csak egy ölelésre vágyik és akkor majd minden rendben lesz vele"(jahh,kitépné a karodat :D ). Ugyanakkor azt is szokták mondani h egy szimpla pszichopata gyilkos akit túlértékelnek.Na,ez sem igaz.Valahogy meg kell találni az aranyközéputat,mert az a jó út.
Gondoljatok bele, valami van ebben az istenben amiért ennyien szeretik.(És nemkülönben Tom Hiddleston fantasztikusat alkotott, még több szerethetőséget csempészett a karakterbe.)
Jajj,és engem annyira elgondolkodtat.Ezért szeretem én ennyire.
Aki nincs tisztában a dolgokkal Lokival kapcsolatban ajánlom a képregényt és akkor talán megértetek pár dolgot.
Loki gonosz. Ez benne a vonzó. Milyen szexi már amikor a németországi jelenetnél komoly zenére, öltönyben egy kecses laza mozdulattal, leüti az egyik csávót?! Zseniális jelenet. Bunkó, aljas, manipuláló, gonosz. Negatív tulajdonságok mégis van aki tudja úgy kivitelezni hogy szimpatikus legyen. (Tony Stark is sokszor bunkó és szókimondó ezért is szeretnivaló) Csak jól kell közvetíteni. Na jó meg helyes is persze. Azért csak Tom Hiddlestonról van szó.
Nos,én már olvastam a képregényt.
Ott tényleg gonosz.De a képregény és a film között ég és föld a különbség.Habár a filmben is rossz ember és egy manipulatív hazudozó,viszont sokkal komplexebb,szerethetőbb,megérthetőbb.
Hogy mért? Tudja a fene, de első pillanattól kezdve mint egy őrült, idióta, falngál a képernyőn, és a történet előrehaladtával aztán jobban megismerjük. Azért imádom, mert humoros, agyafúrt, okos kis cselszövő. Ugyanakkor érez, és közvetíti is a helyzetének súlyosságát. Egy háborúba született, szülei otthagyták, nem érdekli őket, új családja semmibe veszi, egyedüli személy aki szereti, az az anyja. Bizonyítani akar, de sorra elbaltázik mindent, soha egy dicséretet nem hall. Azonosulni tudok ezen a téren valamennyire vele, amikor az embert mindig csak szidják egy idő után már tényleg kezd megőrülni.
A Thor 1-ben még csak kezdődik a dolog, de a bosszúállókban már érezhető, hogy mindent elbaltázott, fájnak neki a dolgok, de már nem tudja visszacsinálni. Nameg meg is van fenyegetve ("Könyörögni fogsz olyan élvezetekért, mint a fájdalom"). Aztán legyőzik, és mehet haza Asgardba. Ott aztán megint lecseszik, de már támad vissza, ("Büszke vagy rám, anyám?") ebből i megint azt látjuk, hogy bánja.
Aki megkapja az "apjától", hogy neki köszönheti az életét, ezért bármit is tesz, hálásnak kell lennie neki, annak sehogy sem lehet könnyű. Lokit senki sem becsüli, mindenki Thorral van elfoglalva. Ha belegondolunk, nem egyszer mentett meg másokat, hiába is vezérelte önérdekű cél. Senki sem születik gonosznak, sem őrültnek, és önakaratból nem is lesz az. Mindig van valami, és Loki karaktere szemlélteti a kirekesztettséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!