Van egy lány aki úgy nőtt fel hogy egy vallásba nevelték bele (jehova tanui). A lánynak ma már az a célja hogy bekerüljön a bétel szolgálatba, ami kb arról szól hogy segíti a jehovások munkáját és ezért szállást, ételt meg egy kis költőpénzt kap, ez nem egy nagy karrier lenne. Én attól tartok hogy nem fogja kiélni az életét és mikor erre rádöbben már késő. Azt mondta hogy vallását az élete árán sem dobná el. Szentül meg van győződve hogy a halál után elnyeri az örök életet. Én már sokféle kép próbáltam észhez tériteni, de akkor sem bírok belenyugodni. Tudnátok valami tanácsot, vagy tényleg esélytelen?
2014. aug. 28. 15:34
1/7 anonim válasza:
Nem szabad oket eszhezteriteni, mert ha rajonnek hogy az egesz eletuk ertelmetlen meg a vegen ongyilkosok lesznek :D
2014. aug. 28. 15:37
2/7 anonim válasza:
Ha ilyen elvakult, nem tehetsz semmit.
Szerintem menekülj tőle, mert ebből jó ismeretség/barátság úgysem lesz.
2014. aug. 28. 15:47
3/7 anonim válasza:
De miért viseled ennyire a sziveden a sorsát, rokonod vagy valami terveid vannak vele?
2014. aug. 28. 15:57
4/7 A kérdező kommentje:
Úgy másfél/2 éve ismerjük egymást, nagyon jól elvoltunk. Én már egy ideje sejtettem hogy többet érez mint valami barátság, de én a vallása miatt probáltam figyelmen kivül hagyni, mert úgy gondoltam hogy esélytelen lenne. Aztán rájöttem hogy nála jobbat nem is találhatnék, mert okos gyönyörű és biztos vagyok benne hogy hűséges is. Egyik alkalommal amikor találkoztunk rájöttem hogy tényleg szeretm és hogy hiányzik ha nem vagyok vele együtt. Nem is gondolkodtam tovább rajta, bevallottam neki az érzéseimet, úgy tünt már semmi sem állhat közénk, de aztán valami még sem volt rendjén. Eltelt 2 hét és jött a jehova kongresszus és azóta mintha teljesen más lenne, azt mondta hogy ő jehova férjet akar. De előtte még azt mondta hogy már másfél éve többet érez szimpla barátságnál és hogy nálam jobbat nem is találna, ezért rázott le minden pasit.
2014. aug. 28. 18:24
5/7 anonim válasza:
Ő egy kitalált világban él. És egy kitalált világban lévő értékrend szerin gondolkodik. Lehet azt kéne neki meg mutatni hogy aki nem jehowa tanúja azt sem szálta meg a sátán meg ilyenek. Rá kéne mutatnod valahogy hogy ezzel a hatalmas jehowista "szeretettel" pont hogy az emberek közti széthúzást éri el és a szekta amit követ pont az elenkezőjét teszi mint amit hírdet(ez persze nem feltétlen szándékos). De ezt semmiképp nem mond meg neki így hanem valahogy vezesd rá hogy ő is rá jöjjön magától.
Amúgy én a helyedben hagynám inkább ő is boldogan hal meg a saját butaságában neked meg nem kell el szenvedned egy egész vallási szekta badarságait. De a te döntésed csak előbb mérlegeld a lehetőségeket. De a papjaival meg ilyenekkel nehogy megpróbálj beszélni mert akkor elcseszel mindent.
2014. aug. 29. 00:03
6/7 A kérdező kommentje:
Én azt sem tudtam milyen valásosnak lenni. Arra gondoltam hogy ő miatta képes lennék még a vallást is felvenni. Úgy döntöttem hogy el is megyek vele a jehova kongresszusra, megnézem milyen, nem lehet az olyan vészes. De amit ott láttam, a sírás kerülgetett, nagyon kikészültem. Annyi embert félrevezetnek, rossz volt látni. Persze nem mutattam ki, hogy nekem ez milyen rossz volt. Azóta nem is tartom vele a kapcsolatot, de nem tellik el nap hogy ne gondolnék rá, pedig belátom hogy esélytelen az egész. :(
2014. aug. 29. 01:48
7/7 anonim válasza:
Sajnos ezzel nem fogsz tudni mit kezdeni, a hitközsége nem engedi neki ezt a kapcsolatot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!