Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem tud egy ember sem...

Miért nem tud egy ember sem szeretni?

Figyelt kérdés
Barátaim soha nem voltak. Párkapcsolataim szintén rövid ideig tartottak, és általában mindig engem hagytak ott. Egy kudarc az egész életem. Nekem soha nem sikerül semmi, mint másoknak. Az iskolában is mindig kigúnyoltak a csendességem miatt. De igaz ez már nem aktuális. Úgy érzem kifogok futni az időből, és egyedül maradok. A családom az szeret, de mások nem. Nincs bennem semmi szeretni való. Mégis mit lehetne bennem szeretni? Azt hogy csendes, hiszékeny, buta, naiv vagyok? Mert jó tulajdonságom az nincsen. Próbálok kedves lenni, még sem kedvel meg senki. L/23
2014. aug. 24. 15:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Sok oka lehet, de leginkább az, hogy extrovertáltaknak kedvez ez a kultúra. A csendes, visszahúzódó embereket legtöbbször lenézik, azt hiszik defektesek, pedig sokszor irigylésre méltó belső értékeik vannak. :) Én azt tanácsolom, hogy keress hozzád hasonló embereket, akikkel tudsz barátkozni. Például a net erre szerintem jó lehetőségeket nyújt. Ne ostorozd magad, elhiszem, hogy el vagy keseredve, de a sokaság véleménye, attól, hogy a sokaságé, még lehet csalóka. :)
2014. aug. 24. 15:31
 2/12 eta8007 válasza:

Szia

Először is ez nem egy verseny, hogy kifuss az időböl.

Másodszor Tény: aki magabiztos az vonzó mások számára is, aki meg örökké sajnálkozik az nem.

Harmadszor ki kell alakítanod egy olyan életformát amiben kötetlenül ismerkedsz: sport, kutyasétáltatás.

És ami a legfontosabb ne görcsölj, hogy bepasizz, vagy becsajozz csak beszélgess, a többi meg jön magától.

Hidd el megoldódik, nem vagy ezzel egyedül. Nem mindenki hangoskodó, erőszakos típus (szerencsére). Bizonyos korban és rétegekben előnynek tűnik ez a durva viselkedés, de nem mindenhol. Megismersz majd olyanokat is, akik épp a csendes, békés természeted miatt szeretnek.

2014. aug. 24. 15:32
 3/12 eta8007 válasza:

Ja és még valami, az alapján amit magadról írtál: NEKED CSAK JÓ TULAJDONSÁGAID VANNAK!!!

:)

2014. aug. 24. 15:34
 4/12 A kérdező kommentje:
Mégis a sok emberen átgázoló bők a szerencsések.
2014. aug. 24. 15:37
 5/12 anonim ***** válasza:
Én szeretlek.
2014. aug. 24. 15:42
 6/12 eta8007 válasza:

Jelenleg nehéz másként látnod, de nincs igazad. Nem szerencsések, csak annak tűnnek. Még.

A helyzet az, hogy pár év és feltűnően szerencsésnek mondhatod majd magad hozzájuk képest.

Gondold végig a rossz emberek milyen úton haladnak? Jellemző, hogy nem megállnak vagy visszafordulnak, hanem egyre inkább elvadulnak aminek a következménye egy életre tönkreteszi őket. Börtön, túl korai gyerek, alul iskolázottság....

2014. aug. 24. 15:53
 7/12 A kérdező kommentje:
De látom hogy szerencsésebbek az ilyenek. Van olyan aki együtt él valakivel, házas vagy gyereke van.
2014. aug. 24. 15:56
 8/12 anonim ***** válasza:
Szia! Ezt most minden irónia nélkül mondom, hogy ezek a tulajdonságok, amit itt felsorolsz, de a legtöbbre legalábbis mindenképp igaz, úgy mint a naívság, vagy egyfajta hiszékenység, és a csendesség, ezek nem teszik kevésbé szerethetővé az embert, sőt mi több, ez nagyon is ízlés kérdése csupán. De ne gondold magad értéktelenebbnek, csak mert ilyen talán kicsit introvertáltabb típus vagy! Tudom hogy a mai világban, aki egy kicsit is befelé fordulóbb, kevésbé harsány, vagy Urambocsá nincs mindíg jó kedve, az sokszor szinte már-már gyanús. S van az úgy sokszor, hogy kötelező jókedvű legyél, akkor is ha nem vagy az, hogy egy adott társaságban pl elfogadjanak, kvázi szeressenek. És ez egy kapcsolatban is ugyanúgy előfordulhat. Egy olyan baráti társaság, vagy párkapcsolat, ahol azért és addig szeretnek, ameddig megfelelőképp érdekes és szórakoztató vagy, az nem biztos hogy valóban kell, hogy a tiéd is legyen. Azt nem mondom hogy ne akarj jobb lenni, ha mondjuk úgy gondolnád, hogy megpróbálnál tudatosan te is nyitottab, vagy "szeretőbb" lenni másokkal, vagy úgy éreznéd hogy intellektuálisan esetleg tudnál fejlődni, a műveltséged csiszolni, stb (ez egyébként mind önbizalmat is kölcsönöz valamilyen szinten). De szerintem ne akarj alapvetően más lenni, mint amilyen vagy. Próbáld meg először önmagadat is jobban szeretni és elfogadni, s ezzel a többi embernek is segítessz ugyanebben ráadásul. És ne gondold hogy egyedül vagy és senki nem szeret. A családodon kívül is van valaki, aki nagyon szeret téged, és pont olyannak szeret, amilyen vagy. És csodálatos terve van veled, ami most is épp kibontakozóban van. :) És Ő tudja majd hogy mikor jön el az időd. S én is biztos vagyok benne hogy el fog jönni a te időd, amikor majd találkozni fogsz az(z)(okk)al, akivel valóban dolgotok lesz egymással.
2014. aug. 24. 16:02
 9/12 eta8007 válasza:

A kivételek erősítik a szabályt.

De különben is nem mindegy szerencsések vagy sem? Neked a saját életedet kell élned nem másokét.

Ebben az egyben pedig csak Te tehetsz megfelelő lépéseket.

Plusz: ha akarnál sem lehetnél olyan mint Ők, mert nem rendelkezel kellő mennyiségű idiotizmussal. Becsüld meg a saját értékrended, mert ez a helyes, nem az amit mások tesznek.

Maradj továbbra is ilyen kedves, annyira kevés a kedves, jó ember. A megfelelő emberek pont így szeretnek, ilyennek és megfogod találni azokat az embereket akik értékelni fogják.

2014. aug. 24. 16:04
 10/12 anonim válasza:

Pedig egész szerethetőnek tűnsz. Csak nem értem, miért haragszol ennyire azokra, akiknek az átgázolós természetű nők tetszenek. Ti csak nem egymást kerestétek, és kész.

Naivnak, butának pedig egyáltalán nem tűntél a kérdés alapján.

2014. aug. 24. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!