Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért ennyire bölcsészellenese...

Miért ennyire bölcsészellenesek az emberek? Mire vélhető a bölcsészellenes hangulat?

Figyelt kérdés
Tényleg lehetne műveltség és kultúra nélkül - megfelelő színvonalon - élni? Az embereknek már nincs igényük mindezekre?

2014. júl. 30. 12:35
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
27%

Lehet magyarázkodni, de 18:38-as kommentelő nagyon megmondta a tutit.

A bölcsészek 99%-a egy semmirekellő, "énvagyokajani" kisebbségi komplexussal küzdő(minden egyes pillanatot megragad, h felhozza, h ő diplomás, bölcsész stb..) bohóc.

Nem véletlen nézik őket hülyének.

Jah és mielőtt folytatódna a hiszti, nem érdekelnek se az orvosok, se a jogászok, se a bla bla bla mindenhol vannak hülyék, de itt osztani kell, h elférjenek.

2014. júl. 30. 21:16
 22/34 anonim ***** válasza:
8%

Ó drága bölcsészek, annyira aranyosak vagytok! Nekem nem kell bizonygatnom, hogy a szakmám ér valamit, pláne nem egy semmirekellő bölcsésznek. Előbb-utóbb mindenki a saját bőrén tapasztalja mennyit ér egy orvos.

Megjegyzem, ha egész életemben mindössze tíz embert meggyógyítok, már akkor többet letettem az asztalra, mint az átlag bölcsész.

2014. júl. 30. 22:51
 23/34 anonim ***** válasza:
63%
22-es, ennyi belátóképességgel nem hiszem már el neked, hogy orvos vagy. :D Ha nem lennének bölcsészek, azt se tudnád mi az a toll, meg papír, nem hogy még egy betűt hogy kell a papírra vetni. :D Lila gőzöd nincs arról, mi az a társadalom, meg a munkamegosztás. :D Sajnálom már, hogy próbáltam rád hatni. :D Vicces vagy. :D
2014. júl. 30. 23:30
 24/34 anonim ***** válasza:
31%

"Tényleg lehetne műveltség és kultúra nélkül - megfelelő színvonalon - élni? Az embereknek már nincs igényük mindezekre?"

Magyarországon a többségnek nincs. Ha megnézed pl. a reál szakosokat, a többség totál érzelmi analfabéta, és nem is vevő a művészetekre és hasonló dolgokra. Meg egyébként is nézz meg átlag magyart, sztem azt se tudja, melyik földrészen él, majd biztos olyan "haszontalan" dolgokkal fog törődni, mint a művészetek, kultúra.

"az ész megáll, de sztem is ezzel pont rámutat a mai orvosképzés színvonalára, ami inkább közel áll a nullához, mint a sokat szidott, ám sok esetben mégse olyan gyenge bölcsészszakoké.

és hogy a beseggelés? ne vicceljetek már, ez egy vicc. hát semmihez nem kell nagyobb segg, mint az orvosihoz (na jó, még a jogász megelőzi), de az összes többinél azért igényelnek némi gondolkodást is. szal tényleg egy komédia ez az egész már. és tényleg tök jó utálkozni is, elvégre magyarok vagyunk, hát hozzuk is a formát :)"

sokat szoktam azon gondolkodni, h vajon honnan az orvosok beképzeltsége, amikor a leggyakoribb zavarok/betegségeken kívül tényleg a többségük sermmit nem ismer fel. ráadásul képtelen rá,h az embert egészként vizsgálja. azzal is egyetértek, h pont az orvosi nem sokban különbözik egy bölcsész szaktól. csak magolni kell. a probléma az, h a estig tudnám sorolni az orvosi malőröket, félrediagnosztizálásokat, csak az olyanokat, amikről ismerősök mesélnek vagy a környezetemben történnek, pont az az orvosképzés az, amivel óriási gondok vannak.

"Lehet magyarázkodni, de 18:38-as kommentelő nagyon megmondta a tutit.

A bölcsészek 99%-a egy semmirekellő, "énvagyokajani" kisebbségi komplexussal küzdő(minden egyes pillanatot megragad, h felhozza, h ő diplomás, bölcsész stb..) bohóc.

Nem véletlen nézik őket hülyének.

Jah és mielőtt folytatódna a hiszti, nem érdekelnek se az orvosok, se a jogászok, se a bla bla bla mindenhol vannak hülyék, de itt osztani kell, h elférjenek."

igen, a "kulturbarbárság" hozzászóló. megmondta a tutit, kár, h a mondandójának 99%-a nettó baromság. a bölcsészek többsége kisebbségi komplexusos?:D

érdekes, én még egy bölcsészt nem hallottam, h szidott volnak bárkit is, vagy fröcsögött volna, ezen az oldalon sem. a reálosok viszon az összes bölcsészekről szóló kérdést teleköpködik, mint vmi idegbetegek- az egészről lerí, h tele vagytok frusztrációval. ráadásul folyamatosan általánosítotok, képtelen vagytok megnevezni szakokat, csak ilyen ilyen dedós "minden bőcsész semmirekellő" mondatokra futja. mellesleg ha menne a szövegértés, senki nem írt olyat, h ne lenne túl sok a bölcsészből, csak amikor ilyen primitív marhaságokat írtok, akkor érthetően nem tetszik a bölcsész végzettségű embereknek. mellesleg, ahogy írtam is, érdekes, én azt tapasztalom,h szinte csak reálosok szidják a bölcsészeket, nagy mellénnyel, sokszor csapnivaló helyesírással, aztán du elmennek egy bölcsészhez magán angol órára, mert még egy középfokút sem tudnak egyedül lerakni.

"bohóc" . a szóhasználatod is arról árulkodik, h neked van k. komplexosod, azért érdemes azt is visszaolvasni, h a reálos bölcsészszidók milyen stílusban írtak, vagy az orvos (?) hozzászóló mennyire frusztrált.

"Ó drága bölcsészek, annyira aranyosak vagytok! Nekem nem kell bizonygatnom, hogy a szakmám ér valamit, pláne nem egy semmirekellő bölcsésznek. Előbb-utóbb mindenki a saját bőrén tapasztalja mennyit ér egy orvos."

pedig pont azt teszed, bizonygatod :D. igen, a többség sajnos megtapasztalja, mennyit ér az orvos, és rájön, h az átlag magyar orvoson egy reflux is kifog, vagy még étrendet sem tud tanácsolni.

2014. júl. 31. 07:25
 25/34 anonim ***** válasza:
9%

"Előbb-utóbb mindenki a saját bőrén tapasztalja mennyit ér egy orvos. "

ez így igaz. a per azóta is megy, hogy hagytam magam egy ostoba libának, persze én voltam a hülye, minek bízok rá fontos feladatot, főleg amihez gondolkodni is kell ... úgyhogy naná megtapasztalja mindenki, de aztán ennek a mindenkinek kérdezd a véleményét a megtapasztaltakról, és abból is alkossunk egy átlagot!

2014. júl. 31. 07:38
 26/34 anonim ***** válasza:
9%

igen, ez tényleg élrdekes egy jelenség, és ismét azt kell mondanom, hogy igen sajátosan magyar, ugyanis más országok reálosainál nem látom ezt a beszűkültséget:

" . . ...a többség totál érzelmi analfabéta .. stb"

2014. júl. 31. 07:42
 27/34 anonim ***** válasza:
52%

"A bölcsészképzések túlnyomó többsége egy úri passzió annak, aki benne van, semmi több."

-Ebben van igazság, bár értékét nem csökkenti sztem. De tegyük gyorsan hozzá itt is a speckó magyar körülményeket. Egy osztrák pszichológusért pl miért kapnak? Ott miért becsülik meg? Vagy egy skandináv középiskolai tanárt?

"Az orvostanhallgató úrnak(?) viszont .....

.... Szóval én ugyanúgy, őszintén kívánok neked is sok sikert és szerencsét a majdani elhelyezkedéshez, mint egy bölcsésznek, mert nagy szükséged lesz rá..."

-Ilyen stílussal erre nagy szüksége is lesz. Mindenesetre, hogy a betegei kedvence lesz, az már most tuti :) Eszméletlen ez a lekezelő, lenéző, ki ha én nem, mert én vagyok az orvos -féle felfogás, de sajnos elég jellemző is kis hazánkban. Csak tudnám ezt is miért nem tapasztalom nyugati orvosokkal beszélgetve??? Egyébként ez a negatív kép semmi más, mint egy tükör saját maga előtt, de legalább most jól kiadta.

2014. júl. 31. 07:59
 28/34 anonim ***** válasza:
48%

"sosem fog elhelyezkedni 800 ember évente nemzetközi tanulmányokkal vagy magyar szakkal a ki tudja, hol. SOHA. "

egy nemzetközi tanulmányon végzett ember még az orvosi laborosnál is többet keres.

legalább előtte nézz utána annak, amiről beszélsz.

"Mondom mindezt úgy, hogy relatíve minden szakmával nehéz munkát találni, de azért vannak bizonyos szakmák (ld. bölcsészet), amivel azért jóval nehezebb. "

mint írtam agrármérnökként is nehéz, illetve ugyanannyit keresnek mint egy ápoló, mégsem őket divat szidni.

ma 2 versenyképes ágazat van csak, az egyik a műszaki mérnök, a másik az informatikus. minden máshoz "ez alatt" szerencse kell, vagy ismerősi kör. ha lenne értelme az orvosi képzéseknek, nem külföldre menne a többség, bár tény, hogy mindenben több lehetőség van külföldön.

"érdekes, én még egy bölcsészt nem hallottam, h szidott volnak bárkit is, vagy fröcsögött volna, ezen az oldalon sem."

ez itt a kulcsmondat, én sem tapasztaltam ilyet, ellenben akik szidják a bölcsészeket, jellemzően orvosok és műszaki mérnök tanulók. ebből csak arra tudok következtetni, hogy ezek az emberek frusztráltak valamiért.

"képtelen vagytok megnevezni szakokat, csak ilyen ilyen dedós "minden bőcsész semmirekellő" mondatokra futja."

pontosan azért, amit fennebb írtam: amikor konkrét szakokba megyünk bele, kiderül, hogy semmilyen valós információval nem rendelkeznek róluk.

"Ebben van igazság, bár értékét nem csökkenti sztem. De tegyük gyorsan hozzá itt is a speckó magyar körülményeket. Egy osztrák pszichológusért pl miért kapnak? Ott miért becsülik meg? Vagy egy skandináv középiskolai tanárt? "

az úri passzió semmit sem jelent, újabb, szándékosan légnemű megfogalmazás. vannak "bölcsészek", akik keményen dolgoznak azért, hogy profik legyenek a szakmában, és nem 1-2, mert az MA szintekre is van jelentkező.

az viszont tény, hogy a magyar tanárok is alulértékeltek, ezért nincs motiváció az új nemzeték képzésére, pontosan ezért indult el most egy program a tanári szakok népszerűsítéséért.

"Eszméletlen ez a lekezelő, lenéző, ki ha én nem, mert én vagyok az orvos -féle felfogás, de sajnos elég jellemző is kis hazánkban. Csak tudnám ezt is miért nem tapasztalom nyugati orvosokkal beszélgetve??? Egyébként ez a negatív kép semmi más, mint egy tükör saját maga előtt, de legalább most jól kiadta."

igen, ennyit a pökhendiségről meg a különcségről. ezt a pszichológia területén antiszociálisnak hívják.

---

2014ben a magyarok 60%a utálja a pirézeket ahhoz képest, hogy az ötlet már évekkel ezelőtt is statisztikai kérdésekben alkalmazva volt, illetve az alkalmazottak 52%a tapasztalt már meg munkahelyi diszkriminációt, ami európában 35%, a munkáltatók 51-54%a nem alkalmazna olyan embert, akinek eltérő vallása, bőrszíne, neme, politikai nézete vagy nemi identitása van. ezek után nem meglepő hogy viselkedik itt némelyik orvos vagy mérnök.

én összefüggést látok a szélsőjobboldali-xenofób nézetek és a bölcsészgyűlölet között. már a liberalista jelző is erre utalt, tehát valójában nem is a szakkal(igaz konkrét szakot nem mernek megnevezni sosem), hanem a hozzápárosított minőségekkel van bajuk, és nyilvánvaló, hogy az illető egy szélsőjobboldali(=frusztrált) ember. a frusztrációt általában anyagi és társadalmi problémák gerjesztik. alacsony fizetés, rossz családi háttér, párkapcsolat/barátok hiánya.

2014. júl. 31. 10:01
 29/34 anonim ***** válasza:

Még hogy a bölcsészek nem szidják a reálosokat? Igazából csak itt öten ugrottatok neki az orvospalántának, meg hogy az átlagmérnök egy középfokút sem bír letenni, etc etc.

Mindkét részről csak a közhelyes sárdobálás megy, nem veszitek észre? Nem értem, miért nem lehet normálisan állni a másikhoz. Úgy szidjátok az orvosképzést, hogy fogalmatok nincs róla mi zajlik az egyetemen, csak divatos manapság butaorvosokozni. Egyébként főleg a rendszer hibája, hogy minden orvos agyon van terhelve, az a 35-40es generáció, amelyiknek át kellene adni a tudást elhúz külföldre, mert itthon a 70 éves prof uradalmában fejlődni nekik sincs lehetőségük. A nyelveket beszélő fiatalok meg miért is maradnának, az egyetlen ok a család és a barátok, meg a hazaszeretet.

Csak nagyon el tudja venni a kedvem, amikor ilyen fröcsögéseket olvasok. Nem kell hozzá logika? Ki szeretne biofizika szigorlatozni?^^ Az emberek sokszor azért jelentkeznek orvosira, mert szeretnének segíteni... Annyira végtelenül álszent ez a magatartás, az orvos nyilván nem ember, nem cigizik nem bulizik nem szexel, az orvos egy gép. Aha.

Az pedig, hogy egy orvos cigizik... Most ez komoly? Mondjuk én pont csak bulikban cigizek, de ettől még ja, elég gáz mikor a kismamákra úgy kell rászólni, hogy bocsmá' lehet mégsekéne. Egyébként pedig _akinek van esze_ az megérti, hogy a saját egészségét kockáztatja, teljesen mindegy, az orvosa cigizik-e vagy sem. Stresszes munka, meg lehet szerintem érteni. Az orvostanhallgató se más mint akármelyik másik egyetemista, sőt szerintem mi, mivel kevesebbszer bulizunk akkor szeretjük igazán szétcsapni magunkat, és aki ezért megszól az előbb üljön le és gondolkodjon el egy kicsit, tenksz.

Más részről a reálos embereket sem értem, akik butabölcsészekeznek, bár én mindig is a két tudományterület határán álltam és kétfelé húzott a szívem, talán ezért sem értem a nagy háborúskodást. Az egyik ember, akire a mai napig felnézek a gimnáziumi történelemtanárom, zseniális az a fickó, és ha évente csak 2-3 ilyen kupálódik ki a bölcsészkarokon akkor már megérte. Másrészről viszont be kell látni: aki bölcsésznek áll, számolnia kell azzal, hogy fel kell mutatnia plusz dolgokat, ha jó állásra fáj a foga. Minimum két, de inkább három nyelv (két világnyelv meg egy ritka), és akkor biztos nincs elveszve az illető. Esetleg valami okj, szakmai gyakorlatoskodás, sokaknak protekció. De az mindenhol van...

Egyébként meg a műveltségre visszatérve: nem, szerintem nem lehet nélküle, a szellem stimulálása nélkül élni, de sok embernek nincs annyi esze, hogy szüksége legyen erre. And/or simán pénze nincs elmenni színházba, moziba, lekötik a napi gondok, a megélhetés. Amikor azon agyalsz, hogyan fogod befizetni a villanyszámlát hó végén, nem a francia romantika irodalmi remekeire lesz igényed.

Nyugaton az embereknek több pénzük van, nyugodtabbak, tudnak erre szánni. Nem sajnálnak erre szánni. Van miből...

Epilógus: szálljatok már magatokba. A reáltudományok is csodálatosak tudnak lenni (bár tény, hogy én minden reáltudományt a humán kis lelkem látcsövén keresztül látok, biofizikázás közben is verseket farigcsáltam), a humántudományok is ugyanúgy. Ha lenne elég időm, egy csomó nyelvet megtanulnék, hogy eredetiben élvezhessem az irodalmat... Miért kell a másikat _bármiért is_ lenézni? Valaki ebben jó, valaki abban. Szerintem becsülendő, ha valaki megtalálja a maga szenvedélyét, és hisz benne, hogy ha mindent megtesz, akkor fog vele érvényesülni az életben. De azért a valóság talaján kellene maradni. Kapitalista világban élünk, a munkaerőpiac diktál. Ezért nem kell szidni azt, aki piacképesebb hivatást választ magának. És ugyanígy azt sem kell szidni, aki vállalja a nehezebb utat, és elmegy egyiptológusnak... Ha mérnök vagy és kiütést kapsz az irodalmi blablától, ne foglalkozz vele. A bölcsészek meg nyugodtan eldiskurálnak maguk között a kanti téridőről nélküled is. Csak lássátok már meg, hogy itt senki senkinek nem az ellensége, felesleges mutogatni egymásra...

Hegyibeszéd off, csak idegesít ez a gyűlölködés.

2014. júl. 31. 11:18
 30/34 anonim ***** válasza:

sosem fog elhelyezkedni 800 ember

évente nemzetközi tanulmányokkal vagy

magyar szakkal a ki tudja, hol. SOHA. "

egy nemzetközi tanulmányon végzett

ember még az orvosi laborosnál is többet

keres.

legalább előtte nézz utána annak, amiről

beszélsz."

Mi köze van annak, h mennyit keres egy NK-s ahhoz, h mennyit vesznek fel?

Ez most kb ilyen:

Állítás

"Évente 800 űrhajós nem tud elhelyezkedni"

Válasz

"Ne ugassál, egy űrhajó többet keres mint xy"

És?

Mi köze van a kettőnek egymáshoz?

2014. júl. 31. 13:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!