Szerintetek milyen szakács Gordon Ramsay?
"Mikor valakit leordít mert elcseszte a kaját az jár a fejemben, hogy miért nem segít, mutatja meg neki, hogy kell, ami tudom, hogy abszurd ötlet főleg így, hogy elviekben képzett, hozzáértő emberek, szakácsok versengenek"
Azért ordít, mert ordítani kell. Nagyon jól visszaadja - kis túlzással - azt, ami egy pörgős, stresszes konyhán megy. Sokszor ilyen munkát kell elképzelni amögött, mikor az ember egy fine dining étteremben ülve azt látja, hogy 120 fő időben kapja meg a rendelését, és minden passzol.
A konyhában nincs arra idő, hogy a séf odamenjen a tálalótól, hogy jaj hát te, ezt nem így kell, gyere mutatom. Arra van idő, hogy lecses*ze érte keményen, kiborítsa, és újat kérjen. Aztán normális hangvétellel később, mikor vége van a stressznek, meg lehet beszélni. De ha mindenkit babusgatnának, sose kapnák magukat össze. Persze ami a Hell's Kitchenben van, az már kicsit talán túlzott, bár amiket láttam, azok alapján én meló közben hazaküldtem volna már a felét.
Az utolsóra reagálva: Nem hinném hogy amiatt, mert pár étterme nem működött jól, az egész Gordon Ramsay Holdingot leírhatnánk. Vállalkozók ők is - az apósával, Chrissel -. Sokszor előfordult velük, hogy belevágtak egy olyan étterembe, amire később rájöttek, hogy nem volt jó ötlet. De a szakmai tudását mindenképp fémjelezi, hogy az éttermei 13 Michelin csillagot kaptak összesen, ő maga pedig 3 Michelin csillagos séf - mint pl Blumenthal- . Példának okáért a Royal Hospital Road a világ 13. legjobb étterme... Azok szokták szakmailag támadni, akik látták a HEll's Kitchent, de azt akarják beállítani róla, hogy az az egész csak egy showműsor, és igazából egy sz*r ember, miközben az apósával olyan étterem birodalmat építettek fel, hogy azt bárki megirigyelné. Persze, ebben voltak bukások is, de nem az jellemzi.
Valaki itt írta Blumenthalt. Életemben egyszer be akarok kerülni a Fat Duck-ba, bár ő már elég erősen vegyíti a mikrobiológiát-kémiát és a gasztronómiát!:) Ennek ellenére zseniális szakács.
2010-ben, Londonban, a Pétrusban volt szerencsèm enni. Meghívásom volt, így a ceh nem az én zsebemre ment, ami nagy szerencee, mert iszonyú drága hely. Az étterem európai szemmel elég furcsa, de az ételek káprázatosak.
Ramsay kemény ember, de ettől sikeres. A képernyőn, amit látunk, abban azért van show elem rendesen. Az azonban kétségtelen, hogy a konyhában és az üzleti életben kőkemény. Aki ilyen világban ismerős, az tudja, hogy másként nem is lehet fennmaradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!