Mit gondoltok arról ha valaki aki az utcán pénzt kér ezt
csinálja? (többi lent)
Figyelt kérdés
Helló.
Arra gondolok, hogy mikor egy hajléktalan -vagy nem feltétlen hajléktalan, csak pénzt gyűjtő ember- ugye pénzt kér. Tegyük fel hogy van nálam 90 forint.. Vagy neadjisten van még de kell pl. vonatjegyre. Megmondom (a sok kicsi sokra megy elv alapján) hogy ennyim van de ezt szívesen odaadom, erre elkezdi magyarázni hogy "háááát ha adnál még azt megköszönném" meg "neked annyi van" stb.
én ilyenkor szívem szerint azt a minimális összeget is visszavenném, aztán persze mindig úrrá leszek magamon. Szerintem ez pofátlan. Lehet hogy ez csak az én véleményem, de engem nagyon irritál.
Azóta én sem adok mióta láttam, hogy a legtöbb viszi a kocsmába, cigire költi tök mindegy, a kaját pedig eldobják, meg még ő van felháborodva. Aztán bele gondoltam, hogy mi lenne ha hajléktalan lennék elsőként vagy kinyírnám magam vagy a városon kívül próbálnék megélni és ha van bennem elég erő akkor túlélem. Ha valami megmagyarázhatatlan oknál fogva a városban lennék és az emberek szánalmára lennék bízva akkor meg pénz helyett élelmet kérnék + az éhezés meg is látszódna rajtam, gondolok itt az afrikai éhezőkre vagy az auschwitzi rabokra akiket alul tápláltak, szóval igen az éhezés meglátszik. Sajnos "vaknak" születtem, de már azt látom, hogy a pénz ezeknek az embereknek nem segítség, ez csak szánalom nekik, jutalom, hogy tovább éljék azt az életet amit most élnek, az igazi segítség az lenne ha valaki "talpra állítaná" őket, de ehhez én még kevés vagyok, ki tudja? Talán egyszer.....
2014. júl. 8. 02:14
12/14 A kérdező kommentje:
Igen.. Tényleg így van és a legtöbb furcsamód pénzt kér.. Mondjuk lehet hogy attól félnek hogy a kajába raktunk valamit, én sem szívesen fogadnék el idegentől csak úgy ételt. Persze valószínűleg hajléktalanként máshogy gondolkodik az ember mint alapjában.
Amúgy szokott olyan lenni hogy fiatalok csoportja összeáll, albérletbe rakják a hajléktalant, pár hónapig fizetik, amíg munkát talál, utána meg rábízzák. :)
De szerintem ez nagyon ritka..
2014. júl. 8. 09:37
13/14 anonim válasza:
Igen, ezek a kéregetők nagyon szemtelenek tudnak lenni, aztán elköltik kábítószerre, italra... Normális ember nem kéreget, akinek nincs semmi káros szenvedélye. Legfeljebb a barátjától kér kölcsön egy hónapra, aztán megadja, ha megszorult.
2014. júl. 8. 11:48
14/14 anonim válasza:
Ha már egyszer mások szánalmára bízod magad és nem próbálsz a vadonban életben maradni, ami nagyon is lehetséges akkor teljesen mindegy, hogy milyen ételt adnak ilyen alapon lehet pénzt sem kapsz + az éhség nagyúr. Volt, hogy nem ettem 1 hétig semmit(saját elhatározásból), de a végén már nagyon kínzott az éhség és egyre durvább gondolatok jöttek elő és ezután a legízetlenebb étel is nagyon finom volt. Szóval ha már az ember csak 1 hétig is, de nem eszik semmit akkor nem fogja az utca közepére kidobni a kaját + egyébként is meg kell nézni, hogy ki adja az ételt, a reakcióit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!