Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról ha valaki...

Mit gondoltok arról ha valaki aki az utcán pénzt kér ezt csinálja? (többi lent)

Figyelt kérdés

Helló.

Arra gondolok, hogy mikor egy hajléktalan -vagy nem feltétlen hajléktalan, csak pénzt gyűjtő ember- ugye pénzt kér. Tegyük fel hogy van nálam 90 forint.. Vagy neadjisten van még de kell pl. vonatjegyre. Megmondom (a sok kicsi sokra megy elv alapján) hogy ennyim van de ezt szívesen odaadom, erre elkezdi magyarázni hogy "háááát ha adnál még azt megköszönném" meg "neked annyi van" stb.

én ilyenkor szívem szerint azt a minimális összeget is visszavenném, aztán persze mindig úrrá leszek magamon. Szerintem ez pofátlan. Lehet hogy ez csak az én véleményem, de engem nagyon irritál.

Nektek mi a véleményetek erről?

2014. júl. 7. 06:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Utcan keregeto embernek penzt nem adunk, pont. Ez ilyen marha egyszeru.
2014. júl. 7. 06:48
 2/14 A kérdező kommentje:
Érthető, mert soha nem tudhatod komolyan gondolja-e vagy mi van vele..(hát nem tudom, de én mégis szoktam, jó érzés meg most mit nekem az a pénz.. de ez a viselkedés szerintem hányinger.
2014. júl. 7. 06:53
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Aki ilyen szintre jut, nem nagyon érdekli, hogy pofátlan vagy sem. Ez a módszere, úgy van vele, hogy vagy bejön, vagy nem. Velem is elakarták már játszani a kórház parkolójában, hogy oda jött buszjegyre pénzt kérni, még meg is határozta az összeget, hogy mennyire van szüksége. Adtam neki talán egy százast és otthagytam. Kifelé jövet még mindig ott állt és újra megkért, hogy egészítsem ki az összeget, mert hogy én olyan jó ember vagyok, mások nem adtak. Na akkor küldtem el a fenébe. Ja és persze járt mellé még a történet is, hogy a kislánya bent van a kórházban stb. stb. Tehát a lényeg, hogy az érzelmekre próbálnak hatni, talán van aki be is veszi.
2014. júl. 7. 07:54
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem adok pénzt idegennek!!!

Nekem se ad senki.

Túl sokat dolgozom érte, hogy csak úgy szétosztogassam. Ezerszer jobb helye is van.

Adakozzon az, aki dollár milliárdokkal játszadozik a tőzsdén. Én nem az a kaliber vagyok.

Nemrég volt egy eset, mikor egy fickó sorra kérdezgette az embereket, nincs e náluk apró pénz.

Az első 3 azt mondta, nincs.

Oda jött hozzám, kérdezte, mondom: van. De nem adom oda. (Nincs okom hazugságokkal lerázni)

Még kérdőre vont, hogy miért nem adom oda. Hát mondom pl azért, mert nem te dolgoztál meg érte, hanem én, úgy hogy hess innen, amíg ilyen nőies vagyok.

Szóval elvből nem adok. Soha.

2014. júl. 7. 08:07
 5/14 piriiiiii ***** válasza:
Én aztán nem adok senkinek, menjen mindenki a búbánatba. Önhibájából tart ott, ahol (legtöbb esetben, bár ezt persze sosem tudhatom). Nekem is kevés van, viszont esélyekből és, ha az illető talpraesett és élő lenne, lehetőségekből is ugyanannyi van! Engem is irritálnak az ilyen emberek. A lehető legkönnyebb utat választják az életben, és ennél kiborítóbb, undorítóbb NINCS.
2014. júl. 7. 08:10
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Néha voltam olyan kedves hogy adtam, de már nem esik meg rajtuk a szívem.

Volt néhány sztori ami segítette azt a döntést hogy soha ne adjak senkinek:

pl megállít karácsony előtt valami faszi hogy adjak 1500 Ft-ot a szegény gyerekek étkeztetésére. Kezembe nyom egy könyvjelzőt hogy ezt adja érte cserébe, mondom jó van 200 Ft-om. Elveszi a pénzt és elveszi a könyvjelzőt is és tovább megy. Mondom jó, azóta se vallási se segélyszervezeteknek nem adok, mivel tudom, hogy annak a pénznek (ételnek) a töredékét kapják meg a szegény gyerekek... A szervezetek is ott nyúlnak le ahol tudnak.

Aztán elém áll egy szakadt ruhás cigány gyerek hogy "tessék már szíves adni egy kis pénzt kenyérre" nyájasan, behízelgőn. Mondom neki nem és ott hagytam, erre utánam ordítja, hogy a jó édes qva anyámat és cifrábbakat... Na a magadfajtának is tudod mikor legközelebb...

A zebránál ücsörgő csöves meg az agyamra megy a "tessék már segíteni a jó isten áldja meg magukat" szövegelésével. Amikor meg valaki adott neki egy üveg vizet a nagy melegre való tekintettel szó szerint kibszta az út kellős közepére a flakont...

Soha többé még rájuk se nézek...

2014. júl. 7. 08:54
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Én régebben héba-hóba adtam egy kis aprót a kéregetőknek, de mióta megtudtam, hogy a legtöbb adja a begyűjtőjének, meg hasonló szépségek, eszem ágában sincs adni. (@_@) Volt hogy az ember a szemünk láttára vitte oda a kövér c.gánynak a százast, amit kikunyerált tőlünk.
2014. júl. 7. 09:21
 8/14 anonim ***** válasza:
Meg az elsohoz annyit hadd tegyek hozza, hogy penzt nem de etelt, ha elfogadja (milyen sok nem!) szivesen. Ha tenyleg ehes, foleg ha a gyereke, akkor elfogadja. Es akkor tudom hogy tenyleg segitettem.
2014. júl. 7. 09:29
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Helyesen gondolod, hogy visszavennéd azt az összeget is, mert elég szemétség, hogyha valakit megszánsz, jó szívű vagy vele, adsz neki pénzt, de még tovább akar lejmolni.

Én kétszer szívtam meg az ilyen kéregetőkkel. Először egy bevásárló központ parkolójában adtam egy 500-ast egy hajléktalannak, aztán amikor jöttem ki, 5 literes kannából itta a bort. Másodszor épp akartam kiállni az autóval az udvarunkból, indultam volna, mert a mamám kórházba került, minél előbb be akartam érni, erre odaáll a nő, hogy ő most valami segélyszervezetnek gyűjt, mondta a jól betanult szöveget, le se lehetett állítani. Itt ordítottam rá, hogy takarodjon az útból mert átmegyek a nyakán. Ekkor sértődötten elment.

2014. júl. 7. 17:17
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a válaszokat! :) Ezek szerint nem vagyok egyedül.

amúgy az volt a legdurvább, hogy utána -ez valami keresztény magyar szegény költő, aki nem tud megélni a szakmájából (nem azért de minek választ olyan szakmát amiből tudja hogy nem fog megélni? :D Verset írni hobbiból is lehet, aztán ha van annyi ihlet, egy kötetet ki lehet adni és akkor pénz is lesz..persze ha jól ír. Ha nem, akkor persze hogy nem tud megélni..na mindegy.). Mi meg ketten voltunk. Felajánlott egy szerelmesverset, és valami marketinges és egy félkegyelmű beszédstílusa közötti átmenetben elkezdte magyarázni.. Akkor még jót nevettem azon ahogy mondja. Mondta hogy esetleg ha összedobunk ötszáz forintot.. Nálam sajnos nem volt egy fitying sem, így csak kettőszáz valamennyi lett, és akkor elkezdte hogy esetleg megkereshetnénk azt az ötszázast(a "sors keze", mert az nem volt sehol..elbújt, de komolyan :)), de nem lett meg. És akkor mondja hogy hát akkor elfogadja azt a kettőszázast, ha nem kérjük a verset..úgy mondta mintha még ő tenne szívességet. Kérdeztem h el lehet-e olvasni, azt mondta hogy inkább nem veszi ki mert meggyűrődik..aztán végül odaadta az orra alatt mormogva hogy végülis így is pluszban van.. Ott éreztem azt hogy mostmár húzzon mert egy parasztlángost még adok ajándékba..

amúgy a vers sem volt túl jó de ez egyéni vélemény.

Utolsó! Sajnálom a mamádat, remélem már jól van! :)

és elolvastam mindenki eseteit.. Ezek szerint nem csak én találkozom néha nagyon pofátlanokkal.. És a legtöbbjük sajnos tényleg piára és cigire költi és nagyon kiábrándító ezt látni, ha pénzt adtam..

2014. júl. 7. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!