Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen érzés józan, normális...

Milyen érzés józan, normális életet élni?

Figyelt kérdés

Milyen minden nap időben lefeküdni aludni , normálisan étkezni , józanul lefeküdni ? Mert vannak , akik minden nap részegen fekszenek le , nekik az miért jó ?

Melyik a jobb élet ? A válasz egyértelmű , de kíváncsi vagyok a válaszaitokra és a miértekre is .

Köszönöm .

2014. júl. 6. 19:26
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
81%
A józan élet az unalmas es depressziót kapok tole. Most mar en is rászoktam a mindennapos sörözésre, jobb lesz tőle a kedvem.
2018. júl. 6. 12:15
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Én alkesz vagyok, és nem jó egyáltalán. Próbálom hetire szorítani, a napi nagyon rossz volt már. Csak sörözök, de ezt se tolerálja jól a testem. Hetente valami minőségibbet megfizetve most el tudok stagnálni, néha visszaesek hétnél kevesebb napra, olyankor olcsóval oldom meg, ez szabály. Jóval teherbíróbb voltam fizikailag is, szellemileg is, lelkileg is, amikor még nem "jöttem rá", milyen jókat lehet lebegni pár sörrel, főleg jóllakottan. Időközben a házi sörfőzésbe is beleártottam magam, azzal most ott tartok néhány főzéssel a hátam mögött, hogy jó ideje nem merek sört főzni, instant vedelés lenne belőle, úgy meg már kevés az a másfél rekesz főzésenként. Szóval buktam a kiegyensúlyozottságot és ezt a szép hobbit is, úgy néz ki. Alkotó hobbim volt, az más okokból szorult háttérbe, de az ivás kőbe is véste, hogy nem nagyon jön semmi a sablonos, unalmas pótcselekvéseken kívül, semmi kreatív energia. Mondjuk ezzel még nem nagyon mennék le a trendekről, de nem is köt le úgy. Régen pont a digitális világ beláthatatlan sokrétűsége miatt izgalmas felfedeznivalónak éltem meg minden nekiülést, most meg csak létezni tudok, sztoikus fejjel, de igazából csak nem érdekel semmi úgy igazán. Az erőfeszítéseim folyamatosak, hogy ne így legyen, két másnaposság közt egyre szebb részeredményekkel mindig, de ez így nyilván nem ugyanaz, mint kiállni a szélbe és részt venni abban, ami körbevesz.
2023. ápr. 28. 11:28
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Én mint általában józan életet élő ember, 2 dologból tudok kiindulni, amikor erre a kérdésre válaszolok:

1) amikor berúgtam, milyen érzés volt

2) mit látok a környezetemben

Amikor én, egy kezemen meg tudom számolni, hányszor, durvábban berúgtam, nyilván jól éreztem magam az alkoholfogyasztás pillanatában, sodort az ár, jó társaság stb... de másnap mindig kutya rosszul éreztem magam. A szervezetem nem ehhez van szokva, nem bírja. Az utolsó (3.) ilyen eset óta nem iszom annyit, inkább elmegyek előbb a buliból és vagyok unalmas tapétavirágnak meg papírkutyának titulálva, mint hogy átéljem ugyanazt.

De ami miatt egyébként még inkább szeretnék józan életet élni... azért látom, hogy az idült alkoholisták milyen hatással vannak a környezetükre, családjuk és ismerőseik életére. Én nem akarnám, hogy ez mind az én lelkiismeretemen száradjon. Hogy a párom, gyerekeim életét megkeserítem, hogy a szomszéd kicsi gyerekei félnek azért, ahogyan az alkesz szomszéd "viselkedik" (dülöngél, ordibál, csapkod stb... és ez még a jobbik eset)...

2023. ápr. 28. 15:35
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

2015. jún. 3. 05:33-kor {11}-es sorszámmal már írtam be egy választ.

Érdekes, hogy így közel 8 évvel később újra szembejött velem a kérdés.

No annyi változott közben, hogy az éjszakai szórakozóhelyes bulizások visszaszorultak a minden hetiről úgy 2-3 havonta egy-egy alkalomra. Ennek több oka van, idősebb is lettem, meg olyan a munkám, hogy 24 órákat vagyok bent, függetlenül attól, hogy 7vge vagy hétköznap, így nem is mindig van rá időm. Plusz az akkori baráti kör sincs már meg abban a formában.

Én amúgy a nagyon jólfésült, kispolgári élet és a bohémkedés keverékében élek. Sokszor lefekszem időben, nem iszom, vagy csak nagyon keveset, de néha meg jól esik egy kis ereszdelahajam. De egyik irányt sem viszem túlzásba :)

2023. ápr. 28. 16:21
 25/26 anonim ***** válasza:

Semmit sem a társadalmi elvárások miatt teszek.

Nem iszom, mert láttam gyerekkoromban iszákosokat és látom, mennyire rombolóak. Nem akarok ilyen lenni.

Próbálok egészségesen étkezni és eleget aludni, hogy jól tartsam magam és idősebb koromra ne legyek egy lepusztult roncs.

Lehet, hogy masnak ez unalmas. Nekem természetes.

2023. ápr. 28. 17:37
 26/26 anonim ***** válasza:

'10 éves kérdés, bennmaradt, de jó!!

Kimaradt, de érdekes lehet :

extrémsportok és magashegyi hegymászás, normálisnak se gondolják sokan, nekem viszont belefér.

Mély, nyíltvízi merülés (magyar sportolónő {KOROK Fatima női 102m} férfi a moszkui orosz fiatalember 181m körül tette meg.

Hát ennyit a normálisról,

TL nézőpontkérdése, SZERINTEM , de értem, mire gondolsz!

febr. 26. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!