Miért gyűlölitek a cigányokat? Ezért mindig megszakad a szívem, tényleg. (bőven lent) 12/L
"A rossz romákról ne vegyetek tudomást"
Hát köszi. Nagyon nehéz nem tudomást venni mondjuk arról a két alakról, akik szent karácsony napján nem otthon ünnepeltek, hanem kilesték, hogy mi mikor megyünk át a többiekhez és addig elkezdték kirámolni a lakásunkat. Ráfáztak, mert szerencsére(?) az egyik ajándékot otthon felejtettem, visszarohantam érte. Hát csillagom, ne tudd meg... amikor arra mész haza, hogy az ajtó nyitva, előtte egy fiatal cigány fiú, üvölt be hogy gyere, erre kirohan onnan az apja... nézek utánuk, belépek, a fele cuccom sehol, a fele ott az ajtó előtt összekészítve, mindenem össze-vissza dobálva... ne vegyek róluk tudomást?! Addig ne add elő a békeharcost, amíg téged nem raboltak ki (ki fognak, ebben biztos vagyok). Majd utána beszélhetünk a témáról, ez előtt az eset előtt én sem gyűlöltem őket.
Itt Győrbe nem lehet a cigányok miatt a lakótelepeken cigizni és telefonálni. Csak lenémítva viszem magammal az utcára a mobilom és ha hívnak, rezeg, akkor nem veszem fel. És mindez csak azért mert cigányok vannak az utcán. A tárolóba is betörnek havonta, hiába van 2 kamera, 3 lakat. 2 biciklimet vitték el. Azóta nincs biciklim és csak a cigányok miatt. A másik hogy alapból beszólnak az utcán hogy "mit nézel csicska?"
A másik hogy nem dolgoznak, egész nap a padon ül az egész család és ordibál meg iszik.
Had utáljam már őket.
"Néhány cigány kicsit furán beszél, ezért is utálnak minket. "
Azért utálunk titeket mert loptok, csaltok, hazudtok.
"Mindig menjetek a jó úton, testvéreim."
Erről mindig az jut eszembe mikor cigit tarhálni jönnek: "drága testvírem van egy szál cigerettád?"
Anyósom szomszédjában lakik egy cigány család. Apa, fia, a fiának kisbabája egy 16 éves lánnyal. A srác egyszer elment dolgozni építkezésre, délelőtt tízkor már otthon volt, a saját fülemmel hallottam, hogy azt mondta, "Jáááj, olllyan meleg vóót, dolgozzanak a MAGYAROK, ha akarnak, én kapok segííílyt, oszt jó az."
Anyósom egy kávéscsészét nem hagy az udvaron, mert lába kél, bevinni már nem tudja... Kopár az udvar, még a paradicsomot is leszedik. Nem is tagadják! "Jáááj, hát persze, hogy eeevittem, íhes vót a gyárek, mit attam vóna neki?" Cigivel a szájában.
Semmi bajom nem volt a cigányokkal, amíg az utcán nem állított meg két "fiatal" az órámat követelve. Nem vagyok egy beszari típus, 85 kilós ökölvívó vagyok, ha egyedül lett volna, úgy elintézem, hogy én kerülök sittre, úgyhogy elég nagy csorba esett a becsületemen amikor futnom kellett előlük. Azóta jobban felfigyelek azokra a hírekre a tévében, hogy egy roma "fiatal"(okból álló csoport) megerőszakolt, meggyilkolt, kirabolt, agyonvert (vagy mindet egyszerre) egy kiskorú gyermeket, egy idős nőt, egy tinédzser fiút vagy egy huszonéves lányt, hiszen köztudott hogy mindig olyan célpontot választanak, akinek esélye sincs megvédeni magát, gondoljunk csak az öregezésre.
Persze tudom, nem mindegyik ilyen (apai oldalról jómagam is cigány vagyok, és ő olyan ember, akiről sokan mondtám, hogy példakép lehetne), de nehéz észrevenni a kivételt, amikor a rossz példával nap mint nap találkozunk, de a jó példa (mint te vagy én) fel se tűnik nekik, hiszen nem is néznek cigánynak, én is csak akkor mondom ha kérdezik. A rasszizmus okai a rossz tapasztalatok, és a tudatlanság, viszont van különbség a rasszizmus (a kollektív gyűlölet) és a józan ítélőképesség között.
Te maradj ilyen, de hagyd hogy mások elhomályosítsák a pozitív világszemléleted, több ilyen ember kéne a világba mint te :)
15F
#3 KÖSZÖNÖM!:)
Amúgy meg én sem szeretem a cigányokat, mert sokszor engem is bántottak - pedig cigány vagyok és tudták!!!! Ennyi. Hát figyeljetek, őszintén sajnálom akikbe a cigányok kárt tettek, komolyan. Ők ilyen mocskosak. De gyakran tűrtem én is a csúfolódást, mostantól NEM! És én vagyok a rossz amiért felszakítottam az állát az egyiknek.Hagyjam magam? Úristen..-.- Nem is érdekel.
Kérdező: "Hát figyeljetek, őszintén sajnálom akikbe a cigányok kárt tettek, komolyan. Ők ilyen mocskosak."
Akkor mi is a kérdés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!