Milyen kivégzést választanátok, ha muszáj lenne?
Fájdalommentes? Ha már meghalok nekem tök mindegy lenne...
Én a villamosszéket választanám! Mert az szimpatikus és nem érdekel, hogy hosszú percekig harapdálom szét a nyelvem, vagy kifolyik a szemem. Az olyan mintha pikachut ölelegetném :3
Hát...ha nagyon választani kéne, akkor valami gyógyszer, vagy méreg. Lehet hogy fájdalmas, de elég gyors.
Fulladásnál egy idő után elkezded elveszteni az eszméleted, bár ettől függetlenül még szar lehet.
Lövésnél is lehet simán túléled. Bár ha már kivégzés, akkor végezzenek ki 50-es kaliberű géppuskával. Egyszer láttam videót ilyen kivégzésről, kb lerobbantotta a fejét az illetőnek. Lehet véres, de legalább tizedmásodperc alatt véged van.
Vagy öngyilkosságként golyó a fejbe és kezemben meg kézigránát.
Legszarabb a vízbefulladás lehet, vagy az élve eltemetés, elégetés, vagy ha megkínoznak mielőtt agyonvernek. A késelés sem lehet kellemes, vagy ha levágnak machetével mint egy disznót. De talán az egyik legkegyetlenebb az mikor élve levágják az ember fejét egy késsel, azt nem kívánnám a legrosszabb ellenségemnek sem.
#20: aki elhalálozik, az általában nem fájdalmában ürít maga alá. MEgszűnik az akaratlagos izomműködés, ezáltal az ember bepisil/bekakál.
Az viszont teljes mértékben igaz, hogy szinte semmit nem tudunk ezekről a dolgokról. Fájdalommentes a méreginjekció? Vagy csak annyira lebénítja az embert, hogy a külsején nem látszik a fájdalom, amit átél. Senki nem bizonyította még az ellenkezőjét.
Nyaktiló? Valahol olvastam, egy állítólagos kutatásról, ahol az orvos a kivégzett emberek levágott fejével pár másodpercig állítólag még tudott kommunikálni.
"Sokkal rosszabb az ha egy HIV+ vagy egy tüdő vagy bármilyen más rákos ember a végső stádiumban van és 30-40 kilósan fekszik az ágyában arra várva, hogy meghaljon :( Az ilyen emberek arra várnak, hogy meghaljanak nekik a halál a megváltás és a z élet a rossz."
Igen, többségében igaz.
De láttál olyan embert, aki még utolsó pillanataiban is a fájdalmai ellenére bízott és reménykedett, hogy legalább csak még egy kicsit éljen?
Az eutanáziával nincs problémám, csak nehogy elterjedjen az a gyakorlat, hogy "segítsük a halálba, jobb lesz neki", holott ő még élni szeretne. Még ha csak pár órát is.
A végső stádiummal kapcsolatban:
Az egyik ismerősöm mesélte, hogy a nagymamája a kórházban, mikor a halála előtti hetekben többször bent voltak nála, minden alkalommal arra kérte a gyerekeit, hogy segítsenek neki, hogy hamarabb meghalhasson.
Fagyás általi halál - eleinte rossz, de az utolsó percek (órák?) kellemes hallucinációkkal telnek el, olyan, mintha valami drogot használtál volna. Ápolótól hallottam, hogy szerinte ez a "legjobb" halál. Szerintem is.
És igen, támogat(nám)om az eutanáziát.
A megfagyással kapcsolatban találtam egy hozzászólást egy oldalon:
"A megfagyásos buli nem tűnik rossznak, kiülni az erdőbe egy üveg jó féle szesszel és szépen fagyhalálba szenderülni.
Munkám révén belebotlottam egy-két öngyilkossági ügybe, és találtam ilyen próbálkozásokat is.
Az egyik alak alaposan megszívta. Szépen kiment a hűvösvölgyi erdőbe, leült egy rönkre, és betermelt egy üveg páleszt vagy valamit. Éppen megfagyni készült - vélhetőleg- amikor 6-8 vadkutya épp odatévedt, és a már lefagyott lábú és italtól kábult férfit szétmarcangolták."
(Arkadij)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!