Milyen úgy felnőni hogy nem kell törődni a pénzzel? Milyen jómódúnak lenni?
Nem így nőttem fel, bár jómódban (a pénz értékét ettől függetlenül megértettem és nem szórtam). Most viszont úgy keresünk, hogy amit megkívánunk magunknak megvesszük nyugodt szívvel, és bőven marad a hónap végére is. Oda megyünk nyaralni, ahova akarunk, stb.
Nagyon jó érzés, gondtalan és stresszmentes!
úgy nőttem fel, hogy alig volt pénzünk, szörnyű volt
most már nagyon jól élünk, és ez a természetes, nem tudnám elképzelni, hogy megint hónapról hónapra éljünk
amúgy nem kéregetek a szülőktől, mert egyrészt kapok eleget, meg dolgozok is szóval nincs lelkiismeretfurdalás
Biztos jó, addig amíg lehet a szülőkre támaszkodni. Nekem nem volt lehetőségem megtapasztalni milyen gazdagnak lenni. Nem is voltunk csórók, de azért felesleges dolgokra, meg luxusnyaralásokra nem futotta gyermekkoromban.
Ismerni viszont ismerek olyat, akinek az apja a játékfüggő emberekből élt (játéggépei voltak rengeteg kocsmában). Évente tengerpart,havonta wellness hétvége, anyuci-apuci külön kocsi, gyereknek minden sz*rt megvettek, kertész, takarítónő, éttermi koszt. Amiket persze nem becsült meg, mert ha elrontotta, összetörte, kapott simán másikat.
Na ők mostmár eléggé lecsúsztak. A könnyen szerzett vagyont adogatják el, mert valamiből élni kell a játékgépek "kihalása" után is.
Szegény srác közben felnőtt. Egy aranyos kedves fiú, de önálló életre képtelen. Nem tanulta meg, hogy minden fillérért meg kell dolgozni. Ez nyilván nem az ő hibája, hanem a szüleié.
Én örülök neki, hogy nem volt pénzünk sz*rásig!
Elég szegények voltunk végig, amikor felnőttem. Most egyre jobban keresünk a párommal, és annyira jó érzés, hogyha meglátok pl. egy nadrágot, ami megtetszik, akkor meg tudom venni magamnak, vagy be tudunk ülni egy étterembe, ha úgy van kedvünk, vagy a kisfiamat meg tudom lepni akár csak egy hétköznap valamivel, ha meglátom. Pont valamelyik nap mondtam a páromnak, hogy már nem akarok ennél lejjebb adni, mert bár amúgy mindig boldog voltam, nem akarok ennél rosszabb anyagi körülmények között élni, sőt! :)
Az viszont furcsa lehet, ha valaki ezt fordítva élni meg: hogy jómódban nő fel, de utána a saját élete nem sikerül úgy, és szegényebb lesz jóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!