Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek melyik a "jobb"...

Szerintetek melyik a "jobb" úgymond, anya vagy apa nélküli családban felnőni?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy egyik sem jó de a baráti társaságomban sok barátnőm apa nélkül nőtt fel míg én anya nélkül. Mondjuk az sem mindegy, hogy miért nincs apa vagy anya a családban. Meghalt, elváltak, nem volt kíváncsi a gyerekére meg sok minden más. Én,hogy nem volt anyukám csak 6 éves koromig élt utána elég rossz volt mert ugye egy anya azért mindent másképp csinál mint egy apa és sokszor jó lett volna ha itt van. Szerencsére keresztanyám mellettem volt később pedig barátnőimtől tanultam sok mindent meg az anyukájuktól. Valaki esetleg hasonló helyzetben, hogy az egyik szülő hiányzik? Milyen élete volt? 20/L
2012. aug. 19. 17:18
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
szerintem apa nélkül inkább , ugyanis egy anyát sokkal nehezebb kárpótolni ..
2012. aug. 19. 17:22
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem anyukám halt meg 15 éves koromban.

Sajnos apám egy utolsó, alkesz állat, az összes pénzt elkölti, eltapsikolja, az én örökségemnek is annyi... (fél milla, nem tudtam mit tenni, átvert engem, akkor voltam 16, azonkívül nem egyszer elitta az összes fizetését és nekem kellett az árvaságimból kifizetni az albérletet, a számlákat, kaját venni arra a hónapra, stb...)

Ez nagyban függ attól, hogy milyen a szülő, én anyámmal jobban el tudtam volna képzelni az életem, mint ezzel a senkiházival, de másnak meg az anyja egy rossz személyiség.

22/L

2012. aug. 19. 17:30
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is anya nélkül rosszabb, habár nekem mind2 volt mégsem sokat értem vele.

Az igazi jó anyát semmi sem pótolhatja!

2012. aug. 19. 17:31
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nem lehet eldönteni. Jobb esetben mindkét szülővel nő fel az ember, még ha el is váltak. De ha mégis akkor nem tudsz rajta változtatni.
2012. aug. 19. 17:55
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi is apával nőttünk fel. Jó volt így.
2012. aug. 19. 18:11
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Én anyukám 5 éves koromban halt meg. én kivételesen nagyon hasonlítok rá minden tekintetben, ráadásul apám csak a lelkiterrorhoz ért..én is ugymond mentor barátnőimtől tanultam sokat.

kérdésre válaszolva, jobb lett volna apa nélkül.

2012. aug. 19. 18:19
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Anya pótolhatatlan, apa viszont tett róla, hogy pótolható legyen. Ez egyértelmű.
2012. aug. 19. 18:28
 8/10 anonim ***** válasza:
Én mindkettő nélkül nőttem fel, kicsikoromban hamar beletörődtem és azt hittem ez igy jó. Már mostanában kezdem érezni hiányukat, néha ugy jó lenne ha beszélgethetnék velük, vagy csak ugy átölelhetném őket.
2012. aug. 19. 20:09
 9/10 anonim ***** válasza:
Apa nélkül jobb felnőni a legtöbb esetben.
2012. aug. 20. 16:05
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem anyukám halt meg mikor négy éves voltam. Édesanyám egy rendkívül labilis ember volt, néha imádott, néha pedig úgy felpofozott, hogy szétrepedt a szám. Persze apukámnak mindig előállt valami mesével. Részemről tehát egyértelműen jó, hogy apukám maradt velem.(Nem éltek együtt) Örültem volna, ha anyukám nem hal meg, de soha nem akartam volna, hogy a közelemben maradjon! Apukám mikor hat éves voltam megnősült, és én kaptam a világ legjobb nevelőanyukáját. Örökké hálás leszek nekik, hogy felneveltek, és hogy annyi mindenről lemondtak, hogy nekem jó legyen. Rengeteg hibát követtem el az évek alatt, de ők mindig segítettek, soha nem felejtették el, hogy a gyerekük vagyok. Jövőre lesz az esküvőm, és remélem hamar jönnek az unokák is, a szüleim már alig várják :) Remélem én is olyan jó szülő leszek mint amilyen ők voltak nekem!
2012. aug. 21. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!