Csak engem irritálnak az utcán a kutyasétáltató emberek?
Engem az irritál, hogy alapvetően nem tudnak közlekedni az emberek, akár egyedül, akár kutyával, akár biciklivel.
Kezdjük ott, hogy a sok f..sz biciklis úgy száguld el az ember mellett, hogy elvisz a menetszél, arról nem is beszélve, hogy pl a Duna part mentén rendszeresen a felfestett vonal közepén mennek, és kb a korláthoz kell húzódjak, hogy ne verje le a vesém a kormánnyal. Persze fordítva meg nekik sír a szájuk, mert ha az úton mennek, őket tolják le a kocsisok....A mentalitás ugyanaz.
Másik mikor egy 2m széles járdán nem lehet megelőzni a mamatankkal közlekedő, cikázó öreg néniket, meg a sorfalként közlekedő társaságokat. Másik mikor a hülye gyerekét húzza elém az anyuka, meg beállnak elém a busz ajtajába mikor szállok le és csodálkoznak hogy nekik megyek.
Kutyával se lenne semmi baj, ha a kis díszkorcsokat nem 15 méteres pórázom sétáltatnák, mert jajj hagy menjen szabadon, csak épp hasra esel a pórázában. Ha én otthon meg tudom fogni a nagyobb testű kutyánkat és rövid pórázra venni, akkor nehogy már más ne legyen képes a kiscicájával.
Az a baj, hogy semmi kialakult szabály, vagy közlekedési kultúránk nincs se az utcán, se tömegközlekedésen, mert mindenki úgy van, hogy "nekem jó a járda közepén is, más meg le van szarva".
Ők miért legyenek toleránsak, ha te sem vagy az? Használd a csengődet, hogy észrevegyenek és le tudjanak húzódni a járdaszélre. Újabban a biciklisek úgyis mindig elfelejtik használni, aztán kellemes kis szívrohamot tudtok okozni, amikor egyszer csak elszáguldotok az ember mellett. Én is unom, hogy egy nyugodt erdei vagy Duna-parti sétát se lehet már tenni, mert mindenhol ott vannak a biciklis családok 3-4 össze vissza kacskaringozó gyerekkel. De mégsem panaszkodom, mert mindenkinek szíve joga úgy elütni a szabadidejét, ahogy akarja.
Enyhén túlzásnak érzem, hogy minden kutya "rád akarna mászni". Az eszedbe se jutott, hogy megsimogasd, mikor odajön hozzád ismerkedni? Bár lehet, hogy egy kutyaundorban szenvedő embernek hiába is beszélek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!